NatGas
ironicman taka korekta na 600 pipsow to bylby miod na moja psychike:P chetnie bym wtedy zamknal i zapomnial na jakis czas o natgasie:)
Dodano po 3 godzinach 53 minutach:
no to juz wiemy ze odplyw kasy z pozostalych rynkow/surowcow nie uratuje gazu...wrecz przeciwnie...*#^^&@*!(!(&^%%#^*(...tyle powiem:)jedno wielkie G i tyle. A jak korekta dalej sie rozwinie to nie wiem gdzie ladujemy...wsparc brak i widze margin call bo doplacac do depo nie mam zamiaru:\ i na kilka miechow odpoczynek od forexa...w koncu:))
Dodano po 13 minutach:
moze zaczniemy ukladac jakies rymowanki o gazie to przynajmniej czas to Wielkiego Odbicia minie przyjemniej i w sympatyczniejszej atmosferze:
np.: pada deszczyk, slonce swieci, a natgazik na pysk leci...
albo.: gdy na koncie sie przelewa, a zer ciagow masz za duzo, wejdz se w natgas, L-ka czeka, po kieszeni da Ci rowno...
Dodano po 3 godzinach 53 minutach:
no to juz wiemy ze odplyw kasy z pozostalych rynkow/surowcow nie uratuje gazu...wrecz przeciwnie...*#^^&@*!(!(&^%%#^*(...tyle powiem:)jedno wielkie G i tyle. A jak korekta dalej sie rozwinie to nie wiem gdzie ladujemy...wsparc brak i widze margin call bo doplacac do depo nie mam zamiaru:\ i na kilka miechow odpoczynek od forexa...w koncu:))
Dodano po 13 minutach:
moze zaczniemy ukladac jakies rymowanki o gazie to przynajmniej czas to Wielkiego Odbicia minie przyjemniej i w sympatyczniejszej atmosferze:
np.: pada deszczyk, slonce swieci, a natgazik na pysk leci...
albo.: gdy na koncie sie przelewa, a zer ciagow masz za duzo, wejdz se w natgas, L-ka czeka, po kieszeni da Ci rowno...
Obecna sytuacja na Natgazie to chyba doskonały przykład tego, że na giełdzie nigdy nikt nic nie musi i jeśli wydaje się, że już jest bardzo nisko i niżej być nie może to lepiej na czymś oprzeć decyzję wejścia na rynek i mimo to założyć jakiś próg bólu...
Pozostałe surowce zaczynają tracić, a i na giełdach szykuje się jakaś korekta.
Tak czy inaczej życzę powodzenia! Będę śledził rozwój sytuacji.
Pozostałe surowce zaczynają tracić, a i na giełdach szykuje się jakaś korekta.
Tak czy inaczej życzę powodzenia! Będę śledził rozwój sytuacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
znalazlem jeszcze cos co powierdza tylko to co wszyscy wiemy...natgas pojdzie w koncu do gory...
http://oilandgas-investments.com/natura ... 4th-issue/
pytanie tylko kiedy i jak to zrobic zeby nie umoczyc w rolowaniach...;\
http://oilandgas-investments.com/natura ... 4th-issue/
pytanie tylko kiedy i jak to zrobic zeby nie umoczyc w rolowaniach...;\
-
- Stały bywalec
no tak, ten akapit jako jedyny troche psuje wydzwiek artykulu...
tylko ciekawe jak ma uderzyc w 2$ pod koniec pazdziernika, jak wrzesniowe i pazdziernikowe rolowanie bedzie wypierdzielac cene za kazdym razem o 1$ do gory...no chyba ze za kazdym razem bedziemy miec taka sytuacje jak ostatni tydzien: rolowanko pozniej spadek zakrywajacy cala luke, pozniej znowu rolowanko, znowu spadek az w koncu te posrane rolowania sie skoncza i cena pojdzie do gory wraz ze spadkiem zapasow zima...no zobaczymy poki co mala doplata do depo jednak jakby przebilo ostro 2.700, a pozniej sie zobaczy...moze jakiegos buy'a uda sie chwycic tak na 2 tyg przed kolejnym rolowaniem, przeciez jakas mala chociaz korekta musi q...nastapic:)
Dodano po 15 godzinach 55 minutach:
no to lecimy chyba dalej w dol...walneli prognoze zmiany zapasow jak w jakims letnim szczycie...67B...tydzien temu bylo 54B. Jak się zrealizuje ta prognoza to wiadomo co dalej...moze by tak S na 0,1 lota dla malego acz spoznionego hedge'a?:)

Dodano po 15 godzinach 55 minutach:
no to lecimy chyba dalej w dol...walneli prognoze zmiany zapasow jak w jakims letnim szczycie...67B...tydzien temu bylo 54B. Jak się zrealizuje ta prognoza to wiadomo co dalej...moze by tak S na 0,1 lota dla malego acz spoznionego hedge'a?:)
-
- Stały bywalec
silwuple:
http://www.forexfactory.com/index.php?tomorrow=1
Dodano po 7 minutach:
i widze po kursie ze wykrakalem, amerykance sie obudzili, zobaczyli prognozke zapasow i jacha niedzwiedzia lapa...powoli zaczynam sie z tego smiac bo widze ze na powaznie to nie przejdzie..w koncu to tylko pieniadze a wrzodow zoladka nabawic sie latwo a wyleczyc ciezko:P
Dodano po 17 minutach:
tylko jeszcze jedna mysl mnie naszla, na walutach, gieldach wszystkich pozostalych surowcach rynek przewiduje przyszlosc...a jakos na natgasie ta relacja nie dziala, przeciez wszyscy wiedza ze w przeciagu roku drastyczny spadek odwiertow odbije sie czkawka, szczegolnie jezeli zima bedzie ciezka i zapasy ostro pojda w dol co spowoduje nieunikniony wzrost ceny...a jakos to nieuniknione rynku nie obchodzi...albo czegos nie rozumiem albo jest jakies drugie dno tego calego syfu
http://www.forexfactory.com/index.php?tomorrow=1
Dodano po 7 minutach:
i widze po kursie ze wykrakalem, amerykance sie obudzili, zobaczyli prognozke zapasow i jacha niedzwiedzia lapa...powoli zaczynam sie z tego smiac bo widze ze na powaznie to nie przejdzie..w koncu to tylko pieniadze a wrzodow zoladka nabawic sie latwo a wyleczyc ciezko:P
Dodano po 17 minutach:
tylko jeszcze jedna mysl mnie naszla, na walutach, gieldach wszystkich pozostalych surowcach rynek przewiduje przyszlosc...a jakos na natgasie ta relacja nie dziala, przeciez wszyscy wiedza ze w przeciagu roku drastyczny spadek odwiertow odbije sie czkawka, szczegolnie jezeli zima bedzie ciezka i zapasy ostro pojda w dol co spowoduje nieunikniony wzrost ceny...a jakos to nieuniknione rynku nie obchodzi...albo czegos nie rozumiem albo jest jakies drugie dno tego calego syfu
-
- Stały bywalec
Przemyslalem to i owo i odwrocilem pozycje.
Wnioski jakie wyciagnalem:
-korekta 600pipsow odbyla sie calkiem niedawno (tricky;) ) - rolowanie;
-patrzac na to w ten sposob mamy nowy zasieg spadku - kolejny ruch mierzony (3,4ty?? ) do poziomu $2;
-dodatkowo ruch mierzony na swiecach miesiecznych daje zakres do ok $2.1.
Tak to jest jak sie podejmuje decyzje zbyt pochopnie. przeciez swieczki dzienne ida pieknie w dol (dlaczego gramy na wzrost?? - mamy za duzo kapitalu?? ). Jak spada to trzeba grac krotko;)
Zobaczymy. Jedyne co ryzykuje w tym momencie to sl 200pipsow (jutro juz tylko 40). A jak sie trend odwroci to na pewno to zauwaze;)
Wnioski jakie wyciagnalem:
-korekta 600pipsow odbyla sie calkiem niedawno (tricky;) ) - rolowanie;
-patrzac na to w ten sposob mamy nowy zasieg spadku - kolejny ruch mierzony (3,4ty?? ) do poziomu $2;
-dodatkowo ruch mierzony na swiecach miesiecznych daje zakres do ok $2.1.
Tak to jest jak sie podejmuje decyzje zbyt pochopnie. przeciez swieczki dzienne ida pieknie w dol (dlaczego gramy na wzrost?? - mamy za duzo kapitalu?? ). Jak spada to trzeba grac krotko;)
Zobaczymy. Jedyne co ryzykuje w tym momencie to sl 200pipsow (jutro juz tylko 40). A jak sie trend odwroci to na pewno to zauwaze;)
No nie wiem, tak jak pisałem wcześniej brałem taki wariant też pod uwagę, ale doszedłem do wniosku, że prowadzi on do nikąd. Ceny już są naprawdę nisko, sezon grzewczy się zaczyna, trend może się odwrócić w każdej chwili, chociaż to co piszesz jest naj najbardziej prawdziwe: trend jest wyraźnie spadkowy co do tego na pewno nikt nie ma wątpliwości. Inna sprawa jak długo on jeszcze potrwa.
Najgorsze jest to, że człowiek wchodzi sobie spokojnie w taki g... Natgas zakładając najgorsze czyli możliwość spadku ceny do 0. Jest przygotowany do przetrwania tak pesymistycznego wariantu, a tu nagle okazuje się, że dzięki rolowaniom cena tak naprawde może spaść nie do zera ale nawet do minus 1 czy jeszcze niżej!
ironicman01 na razie idzie po Twojej myśli, dzisiejszy dzień kolejny spadek. Ja na taki krok się jednak nie zdecydowałem.
Cóż wszyscy to wszysko wiemy, ale w moim przypadku trochę po fakcie. Człowiek uczy się na błędach, a mogłem sobie spokojnie siedzieć na innych surowcach na których do tej pory siedziałem, gdzie nie ma rolowań wcale, a jeśli są jak np. na ropie to mają znikomy wpływ na cenę. Cóż zobaczyłem ogromny potencjał w gazie, rolowania przez kilka miesięc byly praktycznie neutralne, aż tu taka niespodzianka.
Najgorsze jest to, że człowiek wchodzi sobie spokojnie w taki g... Natgas zakładając najgorsze czyli możliwość spadku ceny do 0. Jest przygotowany do przetrwania tak pesymistycznego wariantu, a tu nagle okazuje się, że dzięki rolowaniom cena tak naprawde może spaść nie do zera ale nawet do minus 1 czy jeszcze niżej!
ironicman01 na razie idzie po Twojej myśli, dzisiejszy dzień kolejny spadek. Ja na taki krok się jednak nie zdecydowałem.
furao zobacz ceny kolejnych kontraktów, są sporo wyższe od ceny obecnego kontraktu, czyli rynek przewiduje wzrost ceny, tylko tak naprawdę dla nas to żaden plus.... wyższe ceny kolejnych kontraktów tak naprawdę nic nam nie dają, a przy trendzie spadkowym wręcz poważnie szkodzą (zresztą jeśli trend się odwróci to rolowania wyższych kontraktów też tak naprawdę będą szkodzić).tylko jeszcze jedna mysl mnie naszla, na walutach, gieldach wszystkich pozostalych surowcach rynek przewiduje przyszlosc...a jakos na natgasie ta relacja nie dziala, przeciez wszyscy wiedza ze w przeciagu roku drastyczny spadek odwiertow odbije sie czkawka, szczegolnie jezeli zima bedzie ciezka i zapasy ostro pojda w dol co spowoduje nieunikniony wzrost ceny...a jakos to nieuniknione rynku nie obchodzi...albo czegos nie rozumiem albo jest jakies drugie dno tego calego syfu
Cóż wszyscy to wszysko wiemy, ale w moim przypadku trochę po fakcie. Człowiek uczy się na błędach, a mogłem sobie spokojnie siedzieć na innych surowcach na których do tej pory siedziałem, gdzie nie ma rolowań wcale, a jeśli są jak np. na ropie to mają znikomy wpływ na cenę. Cóż zobaczyłem ogromny potencjał w gazie, rolowania przez kilka miesięc byly praktycznie neutralne, aż tu taka niespodzianka.