No dobrze ale o ile rozumiem to PA jest systemem bez wskaźników , a widzę że używacie tu pinbarów i insidebarów , to raczej nie czysty PA , ale tak jakby gra w szachy na ślepo
Oczywiście ktoś kto zna wszystkie zasady rozgrywki będzie wiedział o co chodzi , ale początkujący gracz zginie zanim pojmie jakieś zasady .
Gra musi mieć jakiś logiczny sens , żeby ją zrozumieć , za mało jest tutaj logiki , a za dużo zgadywania co będzie jeśli , to nie jest system , to jest inwencja twórcza .
Dodano po 18 minutach:
A ja mam pytanie tak trochę z innej beczki. Co myślicie o zastosowaniu zasad z pierwszego posta używając świeczek "Heikin-Ashi". Na nich wyraźniej widać trend, w którym porusza się cena. Jeśli by do tego zastosować metody fxlamera, tradeowanie byłoby trochę łatwiejsze. Co o tym sądzicie?
Trend , Heiken-ashi , metody , zasady , wydaje mi się że nie zrozumiałeś tematu .
Jedynym czynnikiem jest Price Action , PA jest niezależne od wszelkich metod , polega na subiektywnym odczuciu akcji cen , nie wiem czy można wogóle mówić o jakichś wskażnikach , to jest bardzo intuicyjna gra , i żadne metody tu nie pomogą ,
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .