Let's Rock!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

wiedziałem, nie lubisz zielonego koloru :mrgreen: coś z Tobą nie halo jednak , a tak na poważnie, Ty wiesz swoje i żyj z Tym , ale nie zatruwaj innym dziennika, załóż swój i tam pisz o dupie marynie :-) koncze dyskusje na ten temat, oby włąsciciel te smieci z wątku pousuwał bo zrobił się burdel.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaxRipper »

Godfather pisze:inwestor86 napisał:
tylko myfxbook, statement jest malo wazny

Masz rację. Ze statementem też można zrobić różne cuda ...
Hmm chłopaki nie chcę was martwić ale czytałem, że można robić cuda nawet z MyfxBook'iem.

Parę cytatów:
There are people faking their performance. One way I detected was in changing their lot sizes. So they start with a profitable day and post that and then change the subsequent lot sizes to half or tenth of that used before. The equity curve looks like a hill and a plateau and at first glance seems impressive. Here is one, but there are more. This tactic will turn a break even system into an impressive looking system at very little cost to the owner.

I jeszcze jeden:

Haven't done myself but I think this is the way they do it. They create several demo accounts and trade them with a large size lot. When they hit a good trade, they register that account with fxbook and from that point on, trade the account with lot sizes 1/10 of the original. The equity performance graph looks very impressive. The real performance of the account I linked to seems to be break even but a quick glance of the equity graph won't detect that.

Także nawet weryfikację konta można pięknie przejść. To jest potworne bo tak naprawdę ostatecznie nie wiadomo co jest prawdą a co fikcją.

Zresztą - fakty są takie, że większość z nas szuka dowodów aby nie zrezygnować z FX w okresie nauki, która najczęściej jest pełna niepowodzeń. Tu warto dodać, że najprościej jest udowodnić ten fakt samemu sobie tj. stworzyć system, przetestować go na historii - osiągnąć nim satysfakcjonujący wynik a następnie konsekwentnie (słowo klucz) stosować jego reguły przez 3 następne miesiące na małym koncie real. Ja w ten sposób obaliłem teorię, że nie da się zarabiać (był taki czas, że myślałem, że ten cały FX to oszustwo). Ostatecznie wiem, że da się zarabiać jeżeli odpowiednio precyzyjnie podejdziemy do sprawy.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

MaxRipper pisze:Zresztą - fakty są takie, że większość z nas szuka dowodów aby nie zrezygnować z FX w okresie nauki, która najczęściej jest pełna niepowodzeń. Tu warto dodać, że najprościej jest udowodnić ten fakt samemu sobie tj. stworzyć system, przetestować go na historii - osiągnąć nim satysfakcjonujący wynik a następnie konsekwentnie (słowo klucz) stosować jego reguły przez 3 następne miesiące na małym koncie real. Ja w ten sposób obaliłem teorię, że nie da się zarabiać (był taki czas, że myślałem, że ten cały FX to oszustwo). Ostatecznie wiem, że da się zarabiać jeżeli odpowiednio precyzyjnie podejdziemy do sprawy.
słowo klucz , lepiej bym tego nie wyraził ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: admkowal »

MaxRipper pisze:Ja w ten sposób obaliłem teorię, że nie da się zarabiać
Można prościej. Jeśli nie udawało Ci się wygrywać znaczy że ktoś inny zarabiał. Innymi słowy jeśli da się tracić to można też zyskać. Proste.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Vanguard »

dorzuce swoje 3 grosze - na mt4 mozna przeciez wszystko domalowac - po zlym dniu mozna pousuwac trejdy i juz dzien na plus. fakt - wykresy GWH wygladaja na zmanipulowane , bo np ten z 6 czerwca tez ma dziwnie przesuniete SL. jedynie na jforex Dukasa nie da sie ukryc nic bo wyrzuca calosc historii. co do myfxbook - juz wspomniano. wiec wszystko co w necie musi podlegac zasadom ograniczonego zaufania - nie ma co sie dziwic oponentom, wykryli niescislosci i zadaja pytania.

sprawa jest inna jednak - journal zaklada sie aby np.:

konsewkentnie trzymac sie zasad - i tu publika moze nam pomoc bo kontroluje nasze poczynania(sporo ich bylo chyba najwiecej, np. dziennik Guccona),

jako zbior roznych fajnych zagran pokazujacych ze "da sie zarobic" (np.szkola scalpingu)

pokazac kompleksowa metode gry (np PIE admkowala albo Asmodeusa)

typowo reklamowo, jestem dobry kosze pipsy, naucze i ciebie (kiedys takie byly :) kmwtw )

ja licze ze journal GWH to bedzie cos w stylu admkowala, bardzo dla mnie ciekawego nota bene (choc ten styl gry nie odpowiada mi, ale jego kreski SupDem sobie wrzucam i czasem korzystam).

wiec dajmy sie wykazac autorowi - pokazal ze ma jakas mysl przewodnia, niech ja prezentuje, z obopolna korzyscia dla siebie i dla forum. dodatkowo pokazuje zagrania po 50-100 pips co z pewnoscia jest bardziej medialne niz tam jakies skromne koszenie po 5-10 pipsow 8)
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

Szanowni koledzy, i koleżanki jeśli jakieś śledzą ten temat. Miałem się nie odzywać w tym temacie do czasu aż nie będę miał jutro nowych wejść, jednak pewna wieczorna rozmowa zmąciła tę ciszę. Oto żałosna historia pewnego jeszcze bardziej żałosnego oszusta, który postanowił od oszustów wyzywać innych. Godfather lub Mike_Scofield, wiedz że wklejam to tutaj, demaskuję Cię i dyskredytuje w oczach forumowiczów z największą przyjemnością. Panie i Panowie.. oto ktoś kto zarzucał mi brak jaj i wyzywał od chłopców postanowił zrobić sobie na forum drugie konto i poatakować z ukrycia. Czy tak robią mężczyźni? Możliwe, w takim razie ja jestem chłopcem.

Zaczynamy.

W temacie Zbyszka o systemie MAX wdałem się w dyskusję z niejakim Godfatherem (w dalszej części opowieści nazywanym Majkiem Scofieldem). Jako że na forum nie można usuwać postów rozmowę można przeczytać w temacie Zbyszka, o tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=130

Możecie sobie wyobrazić jak wielkie było moje zdziwienie kiedy do dyskusji, ni stąd, ni zowąd włączył się Mike_Scofield i odpowiedział jakby to on był Godfatherem! Pierwsza myśl? "Pijany..". Druga? "O SZLAG!", zrobiłem pierwszego screena, oto on

Obrazek

Potem przejechałem się w górę strony i zrobiłem drugiego screena, oto on

Obrazek

Chwilę później, gdy Majkel / Godfather zorientował się, że zrobił błąd dodał swojego posta, ze swojego konta

Obrazek

a swój post zaedytował, o tutaj to widać (niestety forum daje tylko 3 załączniki na post więc muszę wrzucać na tinypic)

Obrazek

Mały majkel wiedział, że to już koniec, nie pomogła nawet tzw. "dobra mina do złej gry".

Obrazek

Panie i Panowie.. oto prawdziwy Godfather, bojownik w walce o uczciwość, który okazał się zwykłym oszustem.

Obrazek

Piękna historia, z pięknym morałem, który już wcześniej tu zawarłem. "Możesz ochlapać się gdy lejesz pomyje" . Adieu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

Good Will Hunting
Nie zmienia to faktu, że jesteś oszustem, który preparuje screeny ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Gratuluje, pierwszy raz postanowiłeś mnie opluć nie ukrywając się pod drugim nickiem, to naprawdę szlachetne, chociaż z drugiej strony jest trochę za późno żebym Ci po raz kolejny tłumaczył, że nie mam żadnego celu w oszukiwaniu kogokolwiek i że ten błąd na wejściach, gdyby rzeczywiście był fabrykowane, raczej nie zdarzałby się tak nagminnie :wink: . Kolejny raz powtórzę Ci to pewnie dopiero w następnym wcieleniu. Twoim kolego.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

Good Will Hunting pisze:błąd na wejściach
Daj spokój facet, "bład na wejściach" co to q ...znaczy?
Zwykły oszust z Ciebie ...
Gdybyś pisał prawdę po prostu zamieściłbys myfxbook ...

Aha, no i możesz mnie pozywać razem ze swoim prawnikiem Microbim ... :d
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Więcej nie powtórzę. Wstyd było się po tylu latach tradeowania zapisać na szkolenie do MrYogiego co?

Po co miałbym Cię pozywać i za co? O ile dobrze pamiętam to nie ma w polskim kodeksie karnym paragrafu na frajerstwo :wink:

Zablokowany