IronFx
Re: IronFx
Z tego co wyczytałam Iron podlega pod KNF
http://pl.brokersofforex.com/brokerzy/ironfx/
Cytuje:
''...-broker jest zarejestrowany w polskiej Komisji Nadzoru Finansowanego (KNF);
-Broker IronFX uczestniczy w Funduszu Rekompensat, który wypłaca rekompensatę gdy nie zdoła zrobić tego firma...''
Moim zdaniem niema co zanadto panikować, ani się zadręczać... Chyba. Z tego artykułu wynika, że zabezpieczenia jednak są, na wypadek bankructwa firmy.
Aha no z tego by też wynikało że jednak Iron, będzie objęty zaniżonym lewarem od lipca. Ale to już inny temat...
http://pl.brokersofforex.com/brokerzy/ironfx/
Cytuje:
''...-broker jest zarejestrowany w polskiej Komisji Nadzoru Finansowanego (KNF);
-Broker IronFX uczestniczy w Funduszu Rekompensat, który wypłaca rekompensatę gdy nie zdoła zrobić tego firma...''
Moim zdaniem niema co zanadto panikować, ani się zadręczać... Chyba. Z tego artykułu wynika, że zabezpieczenia jednak są, na wypadek bankructwa firmy.
Aha no z tego by też wynikało że jednak Iron, będzie objęty zaniżonym lewarem od lipca. Ale to już inny temat...
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
I tu jeszcze raz... Nie jest zarejestrowany tylko notyfikowany. Nie mają licencji od KNFu. Może się czepiam i to tylko kwestia nazewnictwa ale technicznie ma to jednak dla nas znaczenie...Nevermind pisze: Cytuje:
W związku z tym Fundusz Rekompensat to cypryjski ICF (Investor Compensation Fund), który daje gwarancję kapitału do 20 000 EUR. W większości przypadków powinno wystarczyć. Tylko, że jeszcze nie nikt mi znany nie miał wątpliwej "przyjemności" sprawdzić jak to funkcjonuje. Martwiące jest jednak to, że Iron działa bardzo prężnie na całym świecie więc pytanie czy taki ICF nie odstawi jakiegoś numeru jak rzuci się na ten fundusz lud z 50 krajów.
Oby jednak wyszli na prostą lub przynajmniej wyjaśnili co się dzieje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- aniacfiszan
- Gaduła
-
- Stały bywalec
Czyli jednak 99 % wypłat realizowana jest bez żadnych opóźnień .Więc mamy przynajmniej podaną skalę tego problemu.
-
- Bywalec
witam tyle co sie zarejestrowalem. Chce dolaczyc do dyskuzji. Zlecilem wyplate 31 tys usd 10 marca 2015r. Do tej pory bez zadnej wyplaty. Co jeden opiekun to lepsza spiewka od sprawdzania kont, po odsylanie do regulatora itp. Prosze o info kazda z osob o postepie w rozmowach z Iron Fx. 100tys złoty to nie malo i nie podaruje tego. Czy ktos byl w wawie? Co sie dowiedzial? pozdr
-
- Bywalec
Ja czekam nadal na wypłatę reszty z konta trochę ponad 20tys zł. Pisz skargę do CySEC, bo skubańcy chcą wyzerować klientom zarabiającym wszystkie konta do zera. Ponoć pytają się właśnie regulatora CySEC czy im wolno tak zrobić.
Słyszałem też, że cwaniaki z Irona proponują zamiast wypłaty dalsze wpłacanie do nich !!!
Polega to na tym, że:
Masz założyć konto Mirror, z którego nie można nic wypłacić,
potem transfer wewnętrzny z konta MM, które mamy na te konto Mirror,
potem wpłatę na konto STP, z którego niby możemy wypłacić,
dalej to puszczanie pozycji przeciwstawnych między Mirrorem a tym kontem STP !!!
Zaznaczam, że z mirrora nic nie możesz wypłacać !!!
Sensu to nie ma żadnego.
Ewidentnie nie mają płynności i brakuje im kasy na wypłaty. Niech upadną, to już lepiej ten fundusz gwarancyjny wypłaci pieniądze, bo sami nie wiedzą co zrobić.
Niech każdy pisze skargę do CySEC, a po trzech miesiącach jak nic dalej nie wypłacą to sprawa do sądu.
Z tego co od znajomych słyszałem to broker ledwo co wytrzymał zawieruchę na Franku 15 stycznia i prawie do końca dnia utrzymywał spread 1000 pipsów (10 figur) na parach z CHF tj. Bid 1.01 a Ask 1.11
Na głównych walutach podwyższyli do ponad 20 pełnych pipsów spread. Ciekawe, że o Audzie i Cadzie zapomnieli i kwotowali normalnie.
Słyszałem też, że cwaniaki z Irona proponują zamiast wypłaty dalsze wpłacanie do nich !!!
Polega to na tym, że:
Masz założyć konto Mirror, z którego nie można nic wypłacić,
potem transfer wewnętrzny z konta MM, które mamy na te konto Mirror,
potem wpłatę na konto STP, z którego niby możemy wypłacić,
dalej to puszczanie pozycji przeciwstawnych między Mirrorem a tym kontem STP !!!
Zaznaczam, że z mirrora nic nie możesz wypłacać !!!
Sensu to nie ma żadnego.
Ewidentnie nie mają płynności i brakuje im kasy na wypłaty. Niech upadną, to już lepiej ten fundusz gwarancyjny wypłaci pieniądze, bo sami nie wiedzą co zrobić.
Niech każdy pisze skargę do CySEC, a po trzech miesiącach jak nic dalej nie wypłacą to sprawa do sądu.
Z tego co od znajomych słyszałem to broker ledwo co wytrzymał zawieruchę na Franku 15 stycznia i prawie do końca dnia utrzymywał spread 1000 pipsów (10 figur) na parach z CHF tj. Bid 1.01 a Ask 1.11
Na głównych walutach podwyższyli do ponad 20 pełnych pipsów spread. Ciekawe, że o Audzie i Cadzie zapomnieli i kwotowali normalnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- aniacfiszan
- Gaduła
Nowy wpis na innym forum na temat Irona, już forum umieściło oficjalną informacje:
Feb 2015: Multiple fake positive reviews submitted.
WITHDRAWAL PROBLEMS WARNING: February 2015: The number of complaints about withdrawal issues against IronFx has escalated. The FPA recommends all clients of IronFx test the withdrawal system immediately.
SCAM CONFIRMATION
March 2015: There are now 4 FPA Traders Court Guilty verdicts against IronFx for failure to pay money owed to clients. The FPA has no choice but to declare IronFx to be a Scam. A formal FPA Scam Finding will be issued soon.
IronFx is hereby blacklisted by the Forex Peace Army. The FPA recommends against depositing money with Iron Fx. If you have an account with IronFx, the FPA recommends you try to withdraw your funds immediately.
SCAM CONFIRMATION
Feb 2015: Multiple fake positive reviews submitted.
WITHDRAWAL PROBLEMS WARNING: February 2015: The number of complaints about withdrawal issues against IronFx has escalated. The FPA recommends all clients of IronFx test the withdrawal system immediately.
SCAM CONFIRMATION
March 2015: There are now 4 FPA Traders Court Guilty verdicts against IronFx for failure to pay money owed to clients. The FPA has no choice but to declare IronFx to be a Scam. A formal FPA Scam Finding will be issued soon.
IronFx is hereby blacklisted by the Forex Peace Army. The FPA recommends against depositing money with Iron Fx. If you have an account with IronFx, the FPA recommends you try to withdraw your funds immediately.
SCAM CONFIRMATION
-
- Pasjonat
Dla mnie to jest
. Nie wiem czy to , że broker nie wypłaca to prawda czy fałsz. Nie ma to większego znaczenia. Co prawda mam tam konto, przetestowałem i wiem jedno. Na pewno nie jest to broker z super warunkami do inwestowania.
Pomijam tu oczywiście promocje , bonusy itp. Powiem więcej nawet cięzko załapac mu się do średniaków.
Więc sie pytam co , pomimo negatywnych opinii skłania inwestorów , że ciągną tam drzwiami i oknami. Pomimo, że na rynku jest kilku brokerów o dobrej reputacji, to i tak się tam ludziska pchają. Co nimi kieruje???
Ci co próbują wyjśc to ok rozumiem ale ci co po takich opiniach chcą wejść ??? Ludzie pogieło was czy jak. Otczekajcie chwile niech brok wyjaśni te pomówienia albo niech potwierdzi
Dlaczego chcecie ryzykować u kogoś kto ma taka reputację (przynajmniej obecnie)?
Proszę o uchylenie rąbka tajemnicy tych którzy tam są i uważają, że wszystko jest ok. Nie przerażają Was te opinie? Nawet gdyby były naciagane to broker nic nie dementuje. Potem bedzie płacz jak z Saltfx.

Pomijam tu oczywiście promocje , bonusy itp. Powiem więcej nawet cięzko załapac mu się do średniaków.
Więc sie pytam co , pomimo negatywnych opinii skłania inwestorów , że ciągną tam drzwiami i oknami. Pomimo, że na rynku jest kilku brokerów o dobrej reputacji, to i tak się tam ludziska pchają. Co nimi kieruje???

Ci co próbują wyjśc to ok rozumiem ale ci co po takich opiniach chcą wejść ??? Ludzie pogieło was czy jak. Otczekajcie chwile niech brok wyjaśni te pomówienia albo niech potwierdzi

Proszę o uchylenie rąbka tajemnicy tych którzy tam są i uważają, że wszystko jest ok. Nie przerażają Was te opinie? Nawet gdyby były naciagane to broker nic nie dementuje. Potem bedzie płacz jak z Saltfx.
No i jak kolego, powiodło się na placu boju? Czy okupujesz może nadal???Robek86 pisze:Ostatnio nie używam FB. Po za tym, nie wiem jakbym miał ludzi łapać na FB, może na kontach Irona?Po za tym mało czasu zostało już
Trzymam kciuki!
-
- Stały bywalec
I niech napisze czy nadyżywał bonusu i dlatego ma problem z wypłatą.Bo zwyklli klienci posiadający konto w PLN takich problemów nie mają.axwaw pisze:No i jak kolego, powiodło się na placu boju? Czy okupujesz może nadal???Robek86 pisze:Ostatnio nie używam FB. Po za tym, nie wiem jakbym miał ludzi łapać na FB, może na kontach Irona?Po za tym mało czasu zostało już
Trzymam kciuki!