IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

ktoś po takich informacjach jak wyżej w ogóle odważyłby się wpłacić jakieś nowe środki do tego brokera? czytam fora zagraniczne i u tego brokera sytuacja chyba nie jest najlepsza

Capitalbet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Capitalbet »

aniacfiszan pisze:ktoś po takich informacjach jak wyżej w ogóle odważyłby się wpłacić jakieś nowe środki do tego brokera? czytam fora zagraniczne i u tego brokera sytuacja chyba nie jest najlepsza
Chyba nie jest tak źle skoro wypłaty zwykłym klientom realizowane są na czas.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

na zagranicznych forach są ostrzeżenia o scamie, jak np. takie na fpa:
The FPA recommends AGAINST doing business with IronFx until the CEO steps in and convices company employees to stop acting in an unethical fashion. If this is how employees follow simple forum and review site rules, can you trust them to follow rules about handling your money?

There are now two FPA Traders Court guilty verdicst against IronFx. Two other cases are currently up for a vote. The FPA considers this to be another reason to use extreme caution dealing with IronFx.

Feb 2015: Multiple fake positive reviews submitted.

WITHDRAWAL PROBLEMS WARNING: February 2015: The number of complaints about withdrawal issues against IronFx has escalated. The FPA recommends all clients of IronFx test the withdrawal system immediately.

Capitalbet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Capitalbet »

Według mnie to dobrze ,że wzięli się za osoby nadużywające bonusu.tzn.jeśli przez tyle lat iron dawał zarabiać tym ludziom w taki sposób to teraz też płaci za to cenę.Z powodu kilkudziesięciu osób robimy z igły widły.

aniacfiszan pisze:na zagranicznych forach są ostrzeżenia o scamie, jak np. takie na fpa:
The FPA recommends AGAINST doing business with IronFx until the CEO steps in and convices company employees to stop acting in an unethical fashion. If this is how employees follow simple forum and review site rules, can you trust them to follow rules about handling your money?

There are now two FPA Traders Court guilty verdicst against IronFx. Two other cases are currently up for a vote. The FPA considers this to be another reason to use extreme caution dealing with IronFx.

Feb 2015: Multiple fake positive reviews submitted.

WITHDRAWAL PROBLEMS WARNING: February 2015: The number of complaints about withdrawal issues against IronFx has escalated. The FPA recommends all clients of IronFx test the withdrawal system immediately.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Capitalbet pisze:Według mnie to dobrze ,że wzięli się za osoby nadużywające bonusu.tzn.jeśli przez tyle lat iron dawał zarabiać tym ludziom w taki sposób to teraz też płaci za to cenę.Z powodu kilkudziesięciu osób robimy z igły widły.
Sprawa jest znacznie szersza niż ci sie wydaje i nie chodzi o "głupie 1,25mln" roszczen w stosunku do pozwu IroFX z Chin, ale o zawłaszczenie cudzych pieniędzy... dokladnie uzyto określenia "fraud" i to nie w stosunku do klientów tylko do IB bedącymi własnościa prezesów IronFX... łańcuszek... taki nowszy model ...
Chodzi o również działanie na terenie Columbii bez stosownych zezwolen .... to tez głupstwo? a i Peru coś podobno śmierdzi...
Ci co mają kasę u nich mogą się martwić a IronFX nie robi NIC aby atmosferę uspokoic, udaje że nc się nie dzieje.... że jest OK zostawiając ludzi z ich domysłami a nie jest to garstka ludzi...
W historii róznych krachów zawsze wszystko było cacy do momentu kiedy już nie było co zbierać. Możesz byc święty jak grall a dostaniesz powiastkę że twoje konto jest "under investigation" i pozostaje cis się tylko się modlic.. Żadnej informacji żadnej go terminu , nic tylko bujaj sie kliencie...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Capitalbet pisze:
aniacfiszan pisze:ktoś po takich informacjach jak wyżej w ogóle odważyłby się wpłacić jakieś nowe środki do tego brokera? czytam fora zagraniczne i u tego brokera sytuacja chyba nie jest najlepsza
Chyba nie jest tak źle skoro wypłaty zwykłym klientom realizowane są na czas.
a tym niezwykłym? Jakie jest kryterium zwykłości czy niezwykłości. Ten co przegrywa kasę to zwykły czy też niezwykły.
Ten co wpłaca i nagle chce wypłacić to zwykły czy niezwykły.
Bez przesady - nie bedzie jakiś brokerzyna segregował sobie klientów. Jeżeli nie byli wstanie opanować tego bonusa to mogli go nie dawać i nie robić sobie jaj z ludzi.

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

andrzej-sk pisze:
Capitalbet pisze:
Bez przesady - nie bedzie jakiś brokerzyna segregował sobie klientów. Jeżeli nie byli wstanie opanować tego bonusa to mogli go nie dawać i nie robić sobie jaj z ludzi.
Zgadzam się z przed mówcą, natomiast sorry, ale w każdej normalnej firmie jak wypłacasz środki, to przelew idzie do banku i Schluss. W IronFX idzie do akceptacji i dodatkowo wydzwania do Ciebie Account Manager z pytaniem dlaczego wypłacasz swoje pieniądze; każdy normalny człowiek nie będzie się zgadzał na czekanie na akceptację wypłaty oraz pozwalał sobie na takie pytania i traktowanie, tyle w temacie :)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Capitalbet pisze:Według mnie to dobrze ,że wzięli się za osoby nadużywające bonusu.tzn.jeśli przez tyle lat iron dawał zarabiać tym ludziom w taki sposób to teraz też płaci za to cenę.Z powodu kilkudziesięciu osób robimy z igły widły.
Problem nie jest "w nadużywaniu" bonusu. Problem jest w tym, że jakbyś tego bonusu nie wykorzystywał to IronFx może sobie arbitralnie zdecydować, że coś się mu nie podoba i prowadzić będzie "śledztwo" w tej sprawie.
Oczywiście decyzja taka pojawi się w momencie gdy będziesz chciał wypłacić kasę, a czas tego śledztwa jest według nich dowolnie długi.

Reasumując - to czy dostaniesz swoje pieniądze zależy od "widzi mi się" brokera. I taka sytuacja może dotknąć każdej osoby.
axwaw pisze:Zgadzam się z przed mówcą, natomiast sorry, ale w każdej normalnej firmie jak wypłacasz środki, to przelew idzie do banku i Schluss. W IronFX idzie do akceptacji i dodatkowo wydzwania do Ciebie Account Manager z pytaniem dlaczego wypłacasz swoje pieniądze;
Tu sądzę akurat racji nie masz - przelewy u brokerów przed zawędrowaniem do banku zapewne są przez kogoś akceptowane i często wiąże się to też z oglądnięciem sobie Twojego konta (tak na wszelki wypadek). No może niekoniecznie dotyczy to brokerów żyjących z prowizji ale broker MM raczej sobie nie pozwoli na taką nonszalancję.
Natomiast fakt, wypłata w Ironie wiązała się z natychmiastową serią "głupich" pytań od opiekuna rachunku.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Zleciłem wypłatę, a kasę dostałem w przeciągu 2-3 dni....
Nie jestem tu pierwszy dzień jak widać by bronić broka jako podstawiony...a po tym Waszym pieprzeniu straciłem 4% bo przelałem na nieaktywne konto i z niego wypłaciłem.... (teraz się proceduje by oddali)
Dodam, że na głównym koncie jadę na bonusie...

Przestańcie siać zamęt bo już drugi raz wypłacam przez jakieś pierniczenie....
Nie wiem co wyprawialiście na rachunkach ja żadnych problemów praktycznie nie mam.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

widocznie jednym wypłacają innym nie, skoro zdania są tak podzielone. Najgorsze jest to, że broker części klientów środki zablokował i dalej bezkarnie działa. To samo mój znajomy miał rok temu u innego brokera, kasy nie ma, a broker działa bez zmian... ja czekam na wypłatę 100$ z master IB od lutego, więc jakiś problem jest

nie chodzi o te 100$, ale widzę jak inni mają sporą stratę u brokera i nie mogą wypłacić resztek depozytu, tłumaczenie, że rachunek jest sprawdzany to za mało, żeby zablokować nawet depozyt, do tego nikt nie potrafi podać terminu zakończenia tego sprawdzania, w zasadzie może to trwać w nieskończoność, można czekać dwa, trzy tygodnie, ale ponad miesiąc to lekka przesada

ODPOWIEDZ