IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

green7
Maniak
Maniak

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Damfry pisze:Zleciłem wypłatę, a kasę dostałem w przeciągu 2-3 dni....
Nie jestem tu pierwszy dzień jak widać by bronić broka jako podstawiony...a po tym Waszym pieprzeniu straciłem 4% bo przelałem na nieaktywne konto i z niego wypłaciłem.... (teraz się proceduje by oddali)
Dodam, że na głównym koncie jadę na bonusie...

Przestańcie siać zamęt bo już drugi raz wypłacam przez jakieś pierniczenie....
Nie wiem co wyprawialiście na rachunkach ja żadnych problemów praktycznie nie mam.

Pozdrawiam
Wiesz - oczywiście możesz twierdzić, że to pierniczenie. Że Ci co mają kłopoty są sami sobie winni. Ale faktom nie zaprzeczysz: sporo osób nie może kasy wypłacić. Te posty na naszych i zagranicznych forach mają swoje podstawy. I dobrze o tym wiem bo osobiście znam paru "pechowców".
W każdej plotce jest część prawdy....Nie wierzysz w to, że ludzie mają problemy? Podnieś słuchawkę, zadzwoń do swojego opiekuna w Iron i zapytaj. Jak go dobrze pociągniesz za język dowiesz się ciekawych rzeczy ....

Dla mnie logiczne w takiej sytuacji jest dmuchać na zimne. Jak masz tam drobne to możesz ryzykować. Ale czy przy poważniejszej kwocie jest sens ?
Zresztą każdy decyduje sam. Inaczej mówiąc każdy jest kowalem swojego losu ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bednarfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bednarfx »

green7 pisze:
Damfry pisze:Zleciłem wypłatę, a kasę dostałem w przeciągu 2-3 dni....
Nie jestem tu pierwszy dzień jak widać by bronić broka jako podstawiony...a po tym Waszym pieprzeniu straciłem 4% bo przelałem na nieaktywne konto i z niego wypłaciłem.... (teraz się proceduje by oddali)
Dodam, że na głównym koncie jadę na bonusie...

Przestańcie siać zamęt bo już drugi raz wypłacam przez jakieś pierniczenie....
Nie wiem co wyprawialiście na rachunkach ja żadnych problemów praktycznie nie mam.

Pozdrawiam
Wiesz - oczywiście możesz twierdzić, że to pierniczenie. Że Ci co mają kłopoty są sami sobie winni. Ale faktom nie zaprzeczysz: sporo osób nie może kasy wypłacić. Te posty na naszych i zagranicznych forach mają swoje podstawy. I dobrze o tym wiem bo osobiście znam paru "pechowców".
W każdej plotce jest część prawdy....Nie wierzysz w to, że ludzie mają problemy? Podnieś słuchawkę, zadzwoń do swojego opiekuna w Iron i zapytaj. Jak go dobrze pociągniesz za język dowiesz się ciekawych rzeczy ....

Dla mnie logiczne w takiej sytuacji jest dmuchać na zimne. Jak masz tam drobne to możesz ryzykować. Ale czy przy poważniejszej kwocie jest sens ?
Zresztą każdy decyduje sam. Inaczej mówiąc każdy jest kowalem swojego losu ....
Dokladnie tak ja mowi kolega wyzej jak ci wyplacili to sie ciesz i przestan perniczyc o jakims wyrabianu na rachunkach ja nic nie wyrabialem zlecilem wyplate i nic cisza tydzien temu dzwonilem to sie dowiedzialem ze maja na to 5 dni roboczych dzisiaj na czacie dowiedzialem sie ze 14 dni nawet nie chce wiedziec co bedzie po 14 dniach ogolnie maja nas(klijentow) gleboko w powazaniu

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Sam nie wiem co myśleć i przyznam nie rozumiem tego ni w ząb, pozostaje mi życzyć poszkodowanym rychłej wypłaty.
Z opiekunem nie lubię rozmawiać bo mnie mocno irytuje swoją wyszkoloną gadką dla kretynów. :mrgreen:
Zamiast porozmawiać jak człowiek z człowiekiem to wali tekstami niczym śniady akwizytor.

Generalnie Green głupich nie sieją-wypłaciłem z obawy bardziej, więc poczekam z pól roku u innego broka, akurat jedna miła pani niedawno mnie bajerowała :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dmuchanie na zimne jest wskazane w tym biznesie. Nawet grając na FX stare porzekadło mówi "lepiej stracić okazję niż pieniądze". Najbardziej dziwi mnie fakt, że sam Iron powstrzymuje się od oficjalnego oświadczenia, które mogłoby uspokoić atmosferę. Przecież tylu pracowników już się przewinęło przez to forum, że jakiś mógłby postarać się o jakikolwiek oficjalny komunikat lub sprostowanie. A może sytuacja jest taka, że "lepiej nie gadać"...?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

CEO IronFX komentuje niedawne zwolnienie 200 account managerów, dążeniem do skompletowania doskoałego staff-u... 200 osób to 20% całkowitej ilości personelu... czyli pewnie ok 30-40% i account managerów... to ma byc ta zwyczajowa fluktuacja kadr??
Tak zdecydowany brak komentarza ze strony IronFX jest obciążający ich wiarygodność dodatkowo...

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

UWAGA UWAGA
W związku ze skandalicznym zachowaniem i przywłaszczeniem moich pieniędzy przez Irona, tego nieuczciwego brokera, w poniedziałek 23 marca 2015 roku jadę do Warszawy do biura "59 Ul. Złota, Zlote Tarasy, Skylight Bldg, 8th Floor, 00-120 Warsaw, Poland" http://www.ironfx.com/pl/about/contact
osobiście żądać zwrotu moich pieniędzy, dostali już mejla, że jeśli nie nie zwrócą mi moich pieniędzy to pojadę do biura i nie wyjdę stamtąd póki nie zwrócą kasy.

W związku z tym proponuję Wam wszystkim oszukanym przez Irona przyłączyć się do mnie w poniedziałek. Jak ktoś zna angielski i ma konta na zagranicznych forach również niech napisze o te akcji, jak w innych krajach mają problemy z wypłatami to niech w swoich krajach również okupują biura do czasu zwrotu pieniędzy.

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

green7 pisze:
axwaw pisze:Zgadzam się z przed mówcą, natomiast sorry, ale w każdej normalnej firmie jak wypłacasz środki, to przelew idzie do banku i Schluss. W IronFX idzie do akceptacji i dodatkowo wydzwania do Ciebie Account Manager z pytaniem dlaczego wypłacasz swoje pieniądze;
Tu sądzę akurat racji nie masz - przelewy u brokerów przed zawędrowaniem do banku zapewne są przez kogoś akceptowane i często wiąże się to też z oglądnięciem sobie Twojego konta (tak na wszelki wypadek).

Natomiast fakt, wypłata w Ironie wiązała się z natychmiastową serią "głupich" pytań od opiekuna rachunku.

Moim zdaniem transakcja zamknięta, to transakcja rozliczona i zaakceptowana.
Mam obecnie konta tylko w polskich firmach: BossaFX (bardzo aktywnie używam) oraz XTB (nie używam obecnie) oraz Noble (sporadycznie);
przelew od razu jest przekazywany do banku i tak być powinno, zdania nie zmieniam, ale szanuję Twoje;
jakbym zobaczył, że mój przelew idzie do akceptacji, to byłby ostatni kontakt z daną firmą i tyle w temacie :)

W przypadku IronFX to wręcz napastowanie klientów - kolega odzyskał pieniądze z Irona (pisałem wcześniej), ale jeszcze parę dni jego opiekun wydzwaniał do niego i mu się nagrywał, jak u Kafki normalnie, paranoja :)
W przypadku polskich biur w których mam konta, nigdy mnie nikt nie pytal, dlaczego przelalem SWOJE pieniądze ;)

-- 20 mar 2015, 22:02 --
Robek86 pisze:UWAGA UWAGA
W związku ze skandalicznym zachowaniem i przywłaszczeniem moich pieniędzy przez Irona, tego nieuczciwego brokera, w poniedziałek 23 marca 2015 roku jadę do Warszawy do biura "59 Ul. Złota, Zlote Tarasy, Skylight Bldg, 8th Floor, 00-120 Warsaw, Poland" http://www.ironfx.com/pl/about/contact
osobiście żądać zwrotu moich pieniędzy, dostali już mejla, że jeśli nie nie zwrócą mi moich pieniędzy to pojadę do biura i nie wyjdę stamtąd póki nie zwrócą kasy.

W związku z tym proponuję Wam wszystkim oszukanym przez Irona przyłączyć się do mnie w poniedziałek. Jak ktoś zna angielski i ma konta na zagranicznych forach również niech napisze o te akcji, jak w innych krajach mają problemy z wypłatami to niech w swoich krajach również okupują biura do czasu zwrotu pieniędzy.
-- może utwórz jakąś grupę na facebooku? Tam najłtatwiej jest ludzi skrzyknąć...

Współczuję i trzymam kciuki!!!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Chora sytuacja. Green ma rację. Ja na waszym miejscu omijałbym ich z daleka. Niczego tak nie cenię w brokerze jak błyskawicznego przelewu zysków. Nie zdarzyło mi się nigdy czekać dłużej niż idzie przelew ELIXIR. Korzystam tylko z krajowych. Kiedys miałem w FinFIX i Oandzie i problemów również nie miałem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Ostatnio nie używam FB. Po za tym, nie wiem jakbym miał ludzi łapać na FB, może na kontach Irona? :) Po za tym mało czasu zostało już

bogaskilop
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bogaskilop »

No zobaczymy co sie z nimi stanie oby dali rade wyplacic kase

ODPOWIEDZ