IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Zależy też od sposobu zarządzania kapitałem. W zasadzie nie poleca się trzymać całej gotówki przeznaczonej na inwestycję u jakiegokolwiek brokera. Generalnie najlepiej zasilić konto pewną częścią całości kapitału ale nie mniej jak 200 USD w przypadku konta - True ECN. Wielkość pozycji obliczamy wówczas nie od wartości depo ale całości środków jakimi dysponujemy. W razie napotkania na dłuższą serię strat zasilamy konto w sposób natychmiastowy za pomocą karty kredytowej lub skrill. Jeżeli w grę wchodzi rzeczywiście większy kapitał to lepiej dokonać przelewu metodą tradycyjną ze względu na znacznie mniejsze koszty.....

Pozdrawiam

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

a jak jest z grą na danych w IC Mar?
sa duze poslizgi, jak jest na koncie mm?

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

W ICMarkets wszystkie konta oparte są o środowisko ECN a dzięki najnowszym technologiom warunki handlu nie mają sobie równych ze względu na brak ograniczeń. Dozwolony jest skalping, hadging, handel algorytmiczny itd. Jeżeli chodzi o ustawianie zleceń pod dane ekonomiczne to trzeba byłoby raczej odpowiedzieć sobie na pytanie co to jest rynek międzybankowy, jak działa i jaka jest jego specyfika. Spready w ICMarkets, zarówno podczas danych jaki i na co dzień odzwierciedlają aktualną sytuacje na rynku a nie politykę Brokera. Jedynie na koncie standard prowizja została wliczona w spready.

Na pewno istotne jest tutaj, że dostawcami płynności jest ponad 50 instytucji finansowych a serwery danych ICMarkets znajdują się w Nowym Yorku (NY4) oraz Londynie ( LD5 IBX Equinix) co pozwala na ultra szybką egzekucje zleceń. Środowisko ECN jakie oferuje ICMarkets ma bardzo niskie opóźnienie - do 1ms (a nawet 0,5) w stosunku do głównych dostawców VPS lub dzięki specjalnym łączą do pobliskich centrów danych. Dla porównania Lmax ma 4ms (0,5 MTF). Tak niskie opóźnienie jest idealnym środowiskiem dla handlu pod dane makroekonomiczne z wykorzystaniem robotów i innych zastosowań. A zatem otrzymujemy dostęp do rynku "takiego jakim jest" - w sposób najbardziej zaawansowany technologicznie. Natomiast w jaki sposób ktoś to wykorzysta to zupełnie inna sprawa.....

Pozdrawiam

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Cześć wszystkim,
Po paru tygodniach gry na koncie demo, uznałem że nadszedł czas na spróbowanie swoich sił przy udziale realnego kapitału.
Nie mam żadnego doświadczenia z brokerami forex, dlatego chciałbym zadać pytanie odnośnie zasilania konta.
Wiadomo że IC nie przyjmuje niestety przelewów w złotówkach, dlatego zastanawiam się jak rozwiązać problem wpłat?
Zależy mi głównie na jak najmniejszych prowizjach przy wpłacaniu i wypłacaniu pieniędzy, szybkość nie jest aż tak istotna.
Wydaje mi się, że najkorzystniej będzie otworzyć osobne konto walutowe w jakimś polskim banku. W którym będę mógł spodziewać się najkorzystniejszych warunków? Sporo bólu głowy mam także co do wyboru konkretnej waluty - USD, EUR, GBP a może CHF? Ich kursy, o czym doskonale wiemy, nie stoją w miejscu :wink: a nie chciałbym żeby potencjalny zysk znacząco uszczuplił mi się przez długotrwałe zmiany.
Pozdrawiam i za odpowiedzi z góry dziękuję

PrzemFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PrzemFX »

Witam,

odnośnie opóźnień to jakie macie panowie wartości,chodzi mi o real oczywiście,ja testuje demo sprawdzane na trzech netach min opóźnienie u mnie to 122ms , czuć poślizg zwłaszcza przy zamykaniu pozycji ,może to przez to że konto true ecn z metatrader jest podpięte pod serwer w NY?,Czy taka różnica miedzy demem a real?
silveRbull pisze:Na pewno istotne jest tutaj, że dostawcami płynności jest ponad 50 instytucji finansowych a serwery danych ICMarkets znajdują się w Nowym Yorku (NY4) oraz Londynie ( LD5 IBX Equinix) co pozwala na ultra szybką egzekucje zleceń. Środowisko ECN jakie oferuje ICMarkets ma bardzo niskie opóźnienie - do 1ms (a nawet 0,5) w stosunku do głównych dostawców VPS lub dzięki specjalnym łączą do pobliskich centrów danych. Dla porównania Lmax ma 4ms (0,5 MTF). Tak niskie opóźnienie jest idealnym środowiskiem dla handlu pod dane makroekonomiczne z wykorzystaniem robotów i innych zastosowań.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

PrzemFX pisze:Witam,

odnośnie opóźnień to jakie macie panowie wartości,chodzi mi o real oczywiście,ja testuje demo sprawdzane na trzech netach min opóźnienie u mnie to 122ms , czuć poślizg zwłaszcza przy zamykaniu pozycji ,może to przez to że konto true ecn z metatrader jest podpięte pod serwer w NY?,Czy taka różnica miedzy demem a real?
Ja gram manual oraz mam EA z VPS'em w NY (1ms do serwera).

Manualnie jak gram też mama coś koło 120ms ale nawet podczas ostrych ruchów nie czuje żadnych opóźnień...
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

PrzemFX napisał:
Na koncie demo raczej tego nie sprawdzisz ponieważ chodzi trochę o inną rzeczywistość. Co prawda temat HFT nie jest moim konikiem, ale już wyjaśniam o co chodzi, bo chyba wcześniej nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie :wink: . Otóż z racji tej że serwery ICMarkets znajdują się w największym parku danych na świecie, czyli Equinix w Nowym Yorku i Londynie, krzyżują się tam z serwerami dostawców technologi VPS. Co prawda usługa taka obarczona jest miesięcznym abonamentem i nie należy do najtańszych (od 30 USD) to w pewnym przypadku jest ona sponsorowana. Wystarczy tylko wygenerować odpowiedni volumen miesięcznie i otrzymujesz możliwość utrzymywania łączności z rynkiem bez potrzeby dodatkowego sprzętu komputerowego. Ne będę tutaj ukrywał że jest to idealne środowisko High-frequency-trading.

Twoja platforma razem z algorytmami funkcjonuje wówczas w obrębie tzw. "virtul private serwer". A zatem w zależności jakiego wybierzesz dedykowanego dostawcę VPS to z takimi opóźnieniami się spotkasz. I tak w przypadku crossa z Commercial Network Services (CNS) są to opóźnienia do 1ms, natomiast z Beeks FX VPS aż 0,5 ms. Jeżeli jednak ktoś zdecyduje się na ForexVPS.net może skorzystać z IC Markets Free VPS Application Form usługi dostępnej tylko dla klientów ICMarkets gdzie opóźnienia sięgają rzędu 1ms. Więcej na ten temat można zobaczyć pod tym linkiem: https://www.forexvps.net/broker_app/icmarkets

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

silveRbull pisze:Jeżeli jednak ktoś zdecyduje się na ForexVPS.net może skorzystać z IC Markets Free VPS Application Form usługi dostępnej tylko dla klientów ICMarkets gdzie opóźnienia sięgają rzędu 1ms. Więcej na ten temat można zobaczyć pod tym linkiem: https://www.forexvps.net/broker_app/icmarkets
Tu też warto zaznaczyć, że aby aplikować po darmowego VPS w IC Markets należy mieć obrót 100 lotów w przeciągu ostatnich 30 dni. Ale dla tych którzy nie mają takiego obrotu, a chcą mieć wysokiej klasy VPS to jest zniżka 10% dla klientów IC Markets.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Witam

Mam pytanie odnośnie Netellera , z tego co znalazłem na stronie wpłat ICMarkets to można wpłacać przez netellera, a jak jest z wypłatami tym samym kanałem?

Pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

galileo pisze:Witam

Mam pytanie odnośnie Netellera , z tego co znalazłem na stronie wpłat ICMarkets to można wpłacać przez netellera, a jak jest z wypłatami tym samym kanałem?

Pozdrawiam
Jest opcja wypłaty poprzez Neteller.

ODPOWIEDZ