IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Re: IC Markets

Post autor: grzelulukas »

silveRbull pisze:Witam

Jestes tutaj wyjątkiem. Od kiedy mam rachunek w ICMarkets jeszcze nigdy platforma mi sie nie zawiesiła, tak samo nikt takich przypadków nie zgłaszał. Natomiast faktem jest że MT4 ma jakieś problemy z kompatybilnością w przypadku niektórych konfiguracji komputera z zainstalowanym windows 8. Przestają działać wówczas wszystkie przyciski funkcyjne programu. Ja mam taki problem i występuje on bez względu na rodzaj Brokera. W razie czego sprubój zwinąć platformę do paska i rozwinąć - zazwyczaj pomaga.

Pozdrawiam
"Forexcity.pl jest oficjalnym
partnerem ICMArkets"

Czytając Twoje wypowiedzi w tematach innych brokerów i mając na względzie powyższe mogę śmiało stwierdzić, że Twój obiektywizm w przypadku ICMarkets jest co najmniej zachwiany. Oczywiście masz do tego pełne prawo, chociaż dochodzę do wniosku, że znalazłeś świętego gralla wśród brokerów :D a dobrze wiemy, że nie ma takiego. Demo to demo dlatego pozwolę sobie poczekać na więcej opinii "zwykłych" użytkowników co do realu.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

marcin76
Gaduła
Gaduła

Post autor: marcin76 »

teraz na danych NZDUSD o 21 sie nie zawiesiło no ale ze spread em pojechali z 2 pips przez moment do nawet ponad 20 pipsów , co to ma być to są jakieś jaja chyba .

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Post autor: freakout »

marcin76 pisze:teraz na danych NZDUSD o 21 sie nie zawiesiło no ale ze spread em pojechali z 2 pips przez moment do nawet ponad 20 pipsów , co to ma być to są jakieś jaja chyba .
nie narzekaj ;) w Armadzie na edku widywałem spready po 50 pipsów w trakcie danych a i tak każdy tam siedział :)

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Post autor: DanielFX »

Aktywnie trade'owalem podczas danych teraz, FOMC i RBNZ, egzekucja bez zastrzeżeń i nie było żadnych zwisów platformy.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Michał-fx »

chyba ktos na siłe szuka mankamentow w ICM ?
zreszta to samo bylo z Armada, wszyscy szukali igły w stogu siana a polska konkurencja podkładała nogi a w momencie gdy Armada konczyla dzialalnosc w Polsce to sie zrobil lament bo nie ma nic lepszego. Teraz macie ICM o takim samym standardzie a nawet lepszym to znowu szukacie nie wiem czego ?
Tyle ode mnie a w zbedne dyskusje wchodzic nie chce.
Dla mnie dobry broker i poki co nie mozna narzekac. Nasze podworko niestety ale takich warunkow Nam nie daje wiec trzeba isc na inne.
POzdrawiam Michał
Myśleć i działać jak Goldman !

marcin76
Gaduła
Gaduła

Post autor: marcin76 »

freakout pisze:
marcin76 pisze:teraz na danych NZDUSD o 21 sie nie zawiesiło no ale ze spread em pojechali z 2 pips przez moment do nawet ponad 20 pipsów , co to ma być to są jakieś jaja chyba .
nie narzekaj ;) w Armadzie na edku widywałem spready po 50 pipsów w trakcie danych a i tak każdy tam siedział :)

no nie wiem ile w tym prawdy co piszesz , bo osoba grająca tylko na danych w Armadzie do zamknięcia rachunku bo się zwijali z działalności osiągała całkiem niezłe wyniki

gra na zlecenia oczekujące w każdą stronę po 15 pips od ceny z SL stałym też na 15 pips

gdyby normą były widełki nawet 50 pipsowe to by delikwent nie osiągnął takich wyników .

z konta realnego z armady

http://www.myfxbook.com/members/pan_mar ... al/1017692

to tyle

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

marcin76 pisze:
freakout pisze:

no nie wiem ile w tym prawdy co piszesz , bo osoba grająca tylko na danych w Armadzie do zamknięcia rachunku bo się zwijali z działalności osiągała całkiem niezłe wyniki

gra na zlecenia oczekujące w każdą stronę po 15 pips od ceny z SL stałym też na 15 pips

gdyby normą były widełki nawet 50 pipsowe to by delikwent nie osiągnął takich wyników .

z konta realnego z armady

http://www.myfxbook.com/members/pan_mar ... al/1017692

to tyle
widziałem 50 pips na własne oczy w ubiegłym roku podczas danych NFP ;) edek zjechał wtedy w kilka sekund o 100 pips i właśnie w tym momencie spread wynosił 40-50 pipsów :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

IC Markets

Post autor: silveRbull »

Witam

Marcinie76, co do brokerów to swoje przeżyłem i wiem co wybrałem i wszystkim gorąco polecam ICMarkets. Nie dlatego ze jest idealny, ale ze jest w obecnej chwili najlepszy, a co najważniejsze jest to prawdziwy ECN. Jak sie coś zmieni to wszyscy także zmienimy zdanie. Oczywiście sa inne możliwości i inni Brokerzy. Jak ci coś bardziej przypadnie do gustu to zawsze mozesz otworzyć tam rachunek.

Kolejna sprawa to rachunek mój jest jaknajbardziej rachunkiem realnym. W rzadnym przypadku nie jest to demo. A że znam swoją strefę komfortu to gram takimi stawkami azeby współgrało to z moja psychika i nie przeżywam takiego stresu jak ty....

Natomiast co do gry na danych to piszesz zbyt ogólnikowo. Ja miałem pozycje na parze USD/JPY i przed danymi zacieśnilem stopa do kilku pipsów i jakoś mnie nie wybiło. Najprawdopodobniej para ktora wybrałeś do zagrywki ma to juz w swojej specyfice. Do takich par należy np. EUR/USD. Sam osobiście odradzam ta pare ze względu na wysoka i nieprzewidywalna zmienność.....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

a czy ktoś może potwierdzić że można u tego broka grać z mniejszym depo niż 200$? bo coś takiego obiło mi się o uszy i że ponoć nie ma z tym żadnych problemów, a póki co robiłem tylko 1 wpłatę która była większa niż minimalna zalecana :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: silveRbull »

Witam

W niedzielę 02 listopada 2014 Czas platformy MetaTrader 4 oraz czas serwera cTrader zostanie przesunięty do tyłu o jedną godzinę. Czyli z GMT + 3 na GMT + 2. Zmiana ta ma odzwierciedlać zmiany zachodzące względem czasu amerykańskiego (US Eastern Standard Time) na 2 listopada 2014. Wynika to stąd, że czas serwera cTrader oraz czas MetaTrader 4 oparty jest o "godzinę siedemnastą w Nowym Jorku". Ponieważ czas w USA cofnie się o jedną godzinę, również serwery ICMarkets zostaną cofnięte celem odzwierciedlenia tych zmian. Czas na platformie zostanie zatem ustawiony na GMT +2, a w zależności od strefy czasowej rynek może otworzyć się o godz. później w poniedziałek. Natomiast wykres nadal będzie pokazywał godz. otwarcia 0.00 czasu platformy. Dlatego jeżeli ktoś inwestuje w oparciu o jakieś algorytmy powinien bezwzględnie dostosować ustawienia swojego EA.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ