GO4 challenge

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

Szwajcar pisze:nabukomb nie masz całej racji i pokazujesz tylko kawałek metody
To zwykły hedge i nie trzeba wcale za wszystko, za cały dostępny margin tego robić. Proste bierzesz mniejszą pozycję i czekasz na 260 pipsów ruchu a nie te twoje 31 pips. Ładnie kasa przejdzie z konta na drugie konto.
Zapłacisz tylko spread.
Platforma fakt fajna ma zalety przy grze do 1 lota, bo potem jest tragedia.
A na ten konkurs to jest jeszcze inna metoda, ale to zostawię. Zresztą każdy może się domyśleć.
Bądź łaskaw przemyśleć jeszcze raz co napisałem i sprostuj swoją wypowiedź.
Przypominam, że premia przysługuje tylko gdy :
§ 4
ZASADY PROMOCJI 500
4. Warunkiem wypłaty Premii jest osiągnięcie wyniku premiowego w trakcie Okresu Rozliczeniowego.
a
8. Wynik premiowy – wynik wypracowany na rachunku GO4X lub Subrachunku GO4X w wysokości co najmniej 500,00 PLN. Wynik, o którym mowa powyżej jest kalkulowany jako łączny wynik z transakcji rozliczonych w trakcie Okresu Rozliczeniowego, rozumianego jako: suma wyników: zysków i strat z zamkniętych i rozliczonych pozycji pomniejszonych lub powiększonych o wartość punktów swapowych, bez uwzględnienia innych operacji np. wpłat środków pieniężnych na rachunek GO4X lub Subrachunek GO4X.
i
6. W przypadku zamknięcia pozycji ze stratą, jeśli nie został spełniony warunek określony w ust. 4, strata pokrywana jest w pierwszej kolejności ze środków zdeponowanych przez Uczestnika, tj. saldo środków pozostałych do wypłaty równe jest wysokości środków zdeponowanych przez Uczestnika, pomniejszonych o wysokość strat na zamkniętej pozycji oraz Premii w wysokości 500,00 PLN.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

nabukomb Ja tez nie lubie jak ktos do mnie pisze rozne rzeczy a nie wie z kim rozmawia :) wiec bez spinki. Fakt, moze sie przejezyczyjem - za cala stawke bardziej mi chodzilo nie o granie za max depo ale ale o granie za np 0,1 lota i ryzykowanie na stop loss calej kwoty jaka mam do stracenia.
Nie chce tlumaczyc po kolei co z czym, posluze sie zaraz przykladem. ALE nawet jesli zagram za cale depo tak jak mowisz i strace na nim 30pkt i mnie wywali na marginie to na hedgu mam z tego tyle samo na plus. Jest wszystko na zero. Jesli jednak na go4x pojdzie w moja strone to zarobie te 500 pln i zyskam premie.

A wiec juz bez zbytniego wyjasniania.
W tej chwili obstawiam LONG na EURUSD na GO4X 0,1 lota za 1,3121
moj hedge w noble to SHORT na EURUSD 0.1 lota za 1,3119.

Jutro/pojutrze/ za tydzien/ kiedykolwiek bedzie ruch 150 pkt od tego poziomu zobaczysz co sie stanie.
Skoro dzwignia na GO4X to 1:200 wniesione depo rowna sie 200zl. Margin call sie pojawi na 50% czyli zostanie mi z calego tysiaka 100zl = strata 900zl co przy 0,1 lota daje okolo 300pkt. A wiec
Na GO4X daje stoploss 280pkt ponizej 1,3121 czyli na 1,2841
na NOBLE daje Take Profit na 1,2843

Zabezpieczyc zysk tez moge, daje wiec w GO4X TP 160 pkt powyzej otwarcia czyli na 1.3281 a w NOBLE daje stoploss na 1,3283.

Licze na to ze sie sprawdzi ta ostatnia wersja- wtedy mam prawo zatrzymac 500zlotych otrzymane w gratisie.
Success lies on the far side of failure

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

Jarpen pisze:nabukomb Ja tez nie lubie jak ktos do mnie pisze rozne rzeczy a nie wie z kim rozmawia :) wiec bez spinki. Fakt, moze sie przejezyczyjem - za cala stawke bardziej mi chodzilo nie o granie za max depo ale ale o granie za np 0,1 lota i ryzykowanie na stop loss calej kwoty jaka mam do stracenia.
Nie chce tlumaczyc po kolei co z czym, posluze sie zaraz przykladem. ALE nawet jesli zagram za cale depo tak jak mowisz i strace na nim 30pkt i mnie wywali na marginie to na hedgu mam z tego tyle samo na plus. Jest wszystko na zero. Jesli jednak na go4x pojdzie w moja strone to zarobie te 500 pln i zyskam premie.

A wiec juz bez zbytniego wyjasniania.
W tej chwili obstawiam LONG na EURUSD na GO4X 0,1 lota za 1,3121
moj hedge w noble to SHORT na EURUSD 0.1 lota za 1,3119.

Jutro/pojutrze/ za tydzien/ kiedykolwiek bedzie ruch 150 pkt od tego poziomu zobaczysz co sie stanie.
Skoro dzwignia na GO4X to 1:200 wniesione depo rowna sie 200zl. Margin call sie pojawi na 50% czyli zostanie mi z calego tysiaka 100zl = strata 900zl co przy 0,1 lota daje okolo 300pkt. A wiec
Na GO4X daje stoploss 280pkt ponizej 1,3121 czyli na 1,2841
na NOBLE daje Take Profit na 1,2843

Zabezpieczyc zysk tez moge, daje wiec w GO4X TP 160 pkt powyzej otwarcia czyli na 1.3281 a w NOBLE daje stoploss na 1,3283.

Licze na to ze sie sprawdzi ta ostatnia wersja- wtedy mam prawo zatrzymac 500zlotych otrzymane w gratisie.
Nie zrozumiałeś tego co pisałem. Więc się na razie poddaję. Dam Ci jeszcze czas.
A wymyślanie coraz to nowych szczególnych przypadków tego co się wydarzy niczego nie wnosi do rozważań. Robi się tylko coraz mniej prawdopodobnie :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Aleście się rozpisali, a konkurs dopiero za 4 tygodnie .Tak po prawdzie to nie rozumiem po co kombinować z hedgowaniem na innych rachunkach aby zgarnąć konkursowe 500 PLN. Wystarczy wpłacić na rachunek 1500 albo 2 000 i po dopisaniu 500 od GO4X wystarczy trzepnąć 20 albo 25 % i sprawa załatwiona.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
go4x_e-rzecznik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: go4x_e-rzecznik »

MarioDM pisze: aby zgarnąć konkursowe 500 PLN. Wystarczy wpłacić na rachunek 1500 albo 2 000 i po dopisaniu 500 od GO4X wystarczy trzepnąć 20 albo 25 % i sprawa załatwiona.
:D

Sprawa nie jest taka prosta.
W momencie startu konkursu dopisujemy na koncie każdego użytkownika 500zł. Niezależnie od kwoty jaką wpłacił na konto od nas dostaje ekstra 500zł, którym może dowolnie obracać na rachunku dokonując dowolnych transakcji. Jednak by wypłacić to 500zł trzeba jego równowartość trzeba wypracować. Dopiero wtedy możemy w pełni zobaczyć/ dotknąć to 500zł

Najprostsza metoda na zobrazowanie:
wpłacasz 1000zł
dostajesz od nas 500zł
grasz i zarabiasz 500zł
Wtedy na koncie masz już 2000zł i bez problemów możesz wypłacić całość. 500 złoty staje się Twoją własnością i możesz robić z nim co chcesz
:lol:
GO4X to marka należąca do Domu Maklerskiego TMS Brokers. Dzięki GO4X już teraz możesz stać się stuprocentowym Inwestorem na globalnym rynku walutowym.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

go4x_e-rzecznik a czy transakcja odwrotna u innego brokera w trakcie trwania konkursu jest dozwolona ??
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

go4x_e-rzecznik
Chyba trochę Pan nie doczytał uważnie. Przecież ja własnie to napisałem tylko innymi słowy.
Trust no bit**es.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

go4x_e-rzecznik pisze:Wtedy na koncie masz już 2000zł i bez problemów możesz wypłacić całość. 500 złoty staje się Twoją własnością i możesz robić z nim co chcesz
Laughing
W jaki sposób to można wypłacić? a czy posiadacie odpowiednią aplikację coś na wzór pokoju inwestora? Jak wszyscy po skończeniu konkursu zaczną dzwonić to skąd weźmiecie tyle telefonów do obsługi klienta? Chyba nie zakładacie, że 90% osób umoczy i nie trzeba będzie ich obsługiwać.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

GO4X przesunął start konkursu na godzinę 20, dnia 13 maja. Wpadli na to, że start tuz po majowym długim weekendzie to kiepski pomysł.
Do tego ten kto wygra może wybrać gotówkę zamiast skutera. Ale o czym ja gadam ? Wygrać może tylko jeden i do tego musi być z niego nie lada ryzykant.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

MarioDM pisze:go4x_e-rzecznik
Chyba trochę Pan nie doczytał uważnie. Przecież ja własnie to napisałem tylko innymi słowy.
Wydaje mi sie że to ty niepotrzebnie skomplikowałeś,wina za brak zrozumienia nie leży po stronie odbiorcy tylko po stronie przekazującego ;)

ODPOWIEDZ