Forex Capital Markets (FXCM)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
33%
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
1
33%
Stanowczo odradzam:
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

drobna rada- lepiej kontaktować się na mail: sales@fxcm.com - o wiele szybciej odpowiadają.
tomfid pisze:Panowie, a czy któryś z was korzystał z VPS
tak, ja mam
i niestety nie jest tak pięknie jak się na początku wydaje...
co prawda jest bardzo dobre i szybkie połączenie do serwera Live, ale dają tylko uprawnienia Usera, więc nie można wielu rzeczy zrobić. Odpalić można tylko jeden terminal i to tylko FXCM, nie można doinstalować żadnego softu. Generalnie ten VPS nadaje się do działania tylko 1 robota i tylko na terminalu fxcm.
Ale z drugiej strony... większość brokerów także oferuje takie "ograniczone" VPS np. JadeFX (w najtańszej opcji).

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

astra,
Dlaczego tylko 1 robota?

astra
Pasjonat
Pasjonat

ok, może źle się wyraziłem
można odpalić tylko jeden terminal
drugiego nawet nie da się zainstalować, po za tym konfiguracja sprzętowa jest tak licha, że na pewno na dwa oddzielne terminale nie starczy

Karol900
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Karol900 »

Ja jednak chciałbym założyć tam konto.
Wiecie coś może jak wysłać tam do nich pieniądze?
Mam konto w banku wszystkie numery karty im podałem, kasa na koncie jest ale jednak i tak po paru sekundach wyskakuje że "declined".
Da sie wysłać do nich te pieniądze przelewem, Paypalem czy coś w tym stylu?

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

Wpłaty dokonać można przelewem bankowym, kartą kredytową oraz czekiem. Dziwię się że zakładając konto u brokera nie wiesz/nie możesz znaleźć samodzielnie tak podstawowych rzeczy.
Obrazek

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Paypalem nie można przelać, ale możesz to zrobić zwykłym przelewem. Z karty to się chyba mało opłaca - co prawda FXCM nie kasuje za to hajsu, ale nasze banki już tak - i to aż do 2% wartości transakcji (a przynajmniej jest tak w mBanku). Zwykły przelew idzie co prawda parę dni, ale możesz skorzystać z tzw. przelewu sepa (w ramach UE) i powinni ci naliczyć ryczałtem chyba 5 zł i dodatkowo bank zagraniczny skasuje €10 - 15 (albo $ albo Ł). A co do samego FXCM i sposobów płatności, to tutaj ich instrukcje:
http://us.fxcm.co.uk/depositing-funds.jsp

neuntahe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: neuntahe »

.......

Zakaz podawania linków referencyjnych.
MrYogi

astra
Pasjonat
Pasjonat

tak, ale w FXCM MICRO nie ma MT4

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

FXCM wprowadza nową platformę do handlu automatycznego - FXCM Strategy Trader.

Więcej info: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12433

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Szczerze mówiąc zdziwiłem się jak mało jest informacji na temat tego brokera. Mam u niego konto od niedawna więc moja opinia może być subiektywna, ale zanim założyłem konto w FXCM przetestowałem kilka platform i jedno co rzuciło mi się w oczy, to udostępnienie za darmo dla kont live sygnałów (do tej pory nie spotkałem się z tym u innych brokerów). Trzeba dodać, że dla kont mikro klient dostaje Trading Station, platformę pod względem funkcjonalności bijącą pod każdym względem MT4 nie wspominając o platformach przeznaczonych dla kont standard, gdzie jest możliwość podglądu kursów oferowanych przez banki na rynku międzybankowym. Niestety na minus tej platformy należy zaliczyć programowanie w języku LUA oraz mniejszą popularność niż MT4, ale jak wiadomo główną cechą tradera jest indywidualność . Poza tym to co wyróżnia FXCM jest wyłączanie na sobotę Trading Station na czas prac konserwacyjnych. Niemniej jednak dla osób znających angielskich FXCM oferuje Live Trading plus masę kursów i szkoleń, które dają dużo więcej niż przeczytanie kilku książek. Jak dla mnie Oanda lansowana na tym forum to jest porównanie trabanta do mercedesa. Nie chciałbym żeby mój post pełnił funkcję reklamy na tym forum, ale szokuje mnie tak mała popularność brokera, który bije w każdym względzie brokerów, którzy traktowani są niczym eldorado dobrego tradingu. Oczywiście obiecuję, że jak tylko zmienię zdanie zdanie na temat tego brokera, to przeczytacie długi i wyczerpujący wywód na temat jego plusów i minusów.
Moja subiektywna opinia sprowadza się do tego, że nie dziwię się że tak mało osób komentuje poczynania tego brokera, skoro na ich stronie można znaleźć wszystko, co jest niezbędne do tradingu i wręcz trudno oderwać się od filmów szkoleniowych po to, żeby pisać posty na innych forach.

ODPOWIEDZ