Forex Capital Markets (FXCM)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
33%
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
1
33%
Stanowczo odradzam:
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

kgcmpx - jak tam z twoim zapytaniem do "Admina"? Zastanawiam się nad otwarcie konta u nich (MT4 Account) i powiem szczerze, że to, co napisałeś jest zniechęcające...

kgcmpx
Uczestnik
Uczestnik

FXCM

Nieprzeczytany post autor: kgcmpx »

Ponowiłem zapytanie (28.01.2010) i dalej czekam. Obserwuję również inne "ciekawe akcje" platformy (na "demo" się nie zdarzały) o których napiszę gdy się potwierdzą w większej ilości przypadków.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

ja mam tego brokera. Uważam, że jest w porządku. Jeden mały kant znalazłem. ;) Jak łapie SL to przebija o np 0,3 pipsa, ale przy TP nie przebija tylko realizuje taką cenę jaką miałeś.
Yaaa man

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Wa$$kll, a powiedz czy te ich spready, które wymieniają na stronie www, to są ostateczne, czy jeszcze potem "doliczają" sobie prowizję (bo czytając ich stronę zrozumiałem, że modyfikują cenę o tą swoją "ECN-owską" opłatę)?

kgcmpx
Uczestnik
Uczestnik

FXCM - "metody" na klienta

Broker (FXCM) "kombinuje" na potęgę. Ponieważ metoda "na awarię" zapewne została "wyłapana" nie tylko przeze mnie (o czym pisałem na forum i do "admina"). teraz stosuje inną sztuczkę - gdy spread jest dla niego zbyt niski (tzn poniżej 2,5 pipsa) po prostu nie przyjmuje żadnych zleceń, ani tych po cenie rynkowej ani tych złożonych wcześniej z limitem ceny. Przykład - dziś po godzinie 12-ej złożyłem zlecenie oczekujące typu buy limit z ceną 1,34748 (para EUR/USD). Od godz. 14-ej cena kilkakrotnie spadła (i to znacznie) poniżej limitu a zlecenie nie "odpaliło". Na zlecenia po cenie rynkowej również nie reaguje (przynajmniej do czasu gdy piszę ten post). Powód - na wykresie tickowym spread oscyluje wokół 2,5 pipsa ale trwale go nie przekracza.

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za wiadomość. Będę się musiał porządnie namyśleć, zanim zdecyduję się na tego brokera...
Pzdr

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: FXCM - "metody" na klienta

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

kgcmpx pisze:(o czym pisałem na forum i do "admina").
Skąd Ty wziąłeś tego "admina"? Nie dziwię się że nikt Ci nie odpisał bo admin jest od adminowania a dział obsługi klienta od kontaktów z klientami. Może spróbuj skontaktować się z tym działam zamiast wypisywać bzdury na forum.

Druga sprawa, FXCM to broker STP a więc nie jest stroną transakcji. Nie zarabia na twoich stratnych pozycjach. Nie traci na twoich zyskownych pozycjach. Traci natomiast na nierealizowaniu zleceń, zarówno po cenie rynkowej jak i oczekujących. Wyklucza to jakiekolwiek mataczenie ze strony brokera, a więc jeśli masz jakiekolwiek problem z ustawianiem zleceń to zgłoś się najpierw do ich customer care zamiast wkurzać adminów :lol:
Obrazek

kgcmpx
Uczestnik
Uczestnik

w odpowiedzi dla mwojt

Serdecznie dziękuję za "światłe" porady z kim i na jaki temat mam się kontaktować. Pragnę jednak nieśmiało zaznaczyć, że w swoich postach piszę o tym jak funkcjonuje platforma MT4 a nie o problemach związanych z prowadzeniem i obsługą rachunku. Stąd moja (może trochę uszczypliwa) uwaga - zanim błyśniesz "ekspercką" wiedzą przeczytaj ze zrozumieniem tekst. A na marginesie - "admin" nie poczuł się urażony i odpowiedział.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Panowie spokojnie, faktycznie w FXCM większość maili wysyła się na admina. Dla mnie to też trochę dziwne ;-) ale skoro sami tak chcą to niech im będzie. I potwierdzam, że niestety nie ma wszystkie maile odpowiadają, chyba tylko na te które "im się chce" ;-)

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Panowie, a czy któryś z was korzystał z VPS, które oni udostępniają? Jakie macie doświadczenia? Jeśli założę u nich konto, to na pewno umieszczę robota na VPS'ie, ale nie wiem czy u nich czy gdzieś indziej...

ODPOWIEDZ