Forex Capital Markets (FXCM)
FXCM - "metody" na klienta
Broker (FXCM) "kombinuje" na potęgę. Ponieważ metoda "na awarię" zapewne została "wyłapana" nie tylko przeze mnie (o czym pisałem na forum i do "admina"). teraz stosuje inną sztuczkę - gdy spread jest dla niego zbyt niski (tzn poniżej 2,5 pipsa) po prostu nie przyjmuje żadnych zleceń, ani tych po cenie rynkowej ani tych złożonych wcześniej z limitem ceny. Przykład - dziś po godzinie 12-ej złożyłem zlecenie oczekujące typu buy limit z ceną 1,34748 (para EUR/USD). Od godz. 14-ej cena kilkakrotnie spadła (i to znacznie) poniżej limitu a zlecenie nie "odpaliło". Na zlecenia po cenie rynkowej również nie reaguje (przynajmniej do czasu gdy piszę ten post). Powód - na wykresie tickowym spread oscyluje wokół 2,5 pipsa ale trwale go nie przekracza.
Re: FXCM - "metody" na klienta
Skąd Ty wziąłeś tego "admina"? Nie dziwię się że nikt Ci nie odpisał bo admin jest od adminowania a dział obsługi klienta od kontaktów z klientami. Może spróbuj skontaktować się z tym działam zamiast wypisywać bzdury na forum.kgcmpx pisze:(o czym pisałem na forum i do "admina").
Druga sprawa, FXCM to broker STP a więc nie jest stroną transakcji. Nie zarabia na twoich stratnych pozycjach. Nie traci na twoich zyskownych pozycjach. Traci natomiast na nierealizowaniu zleceń, zarówno po cenie rynkowej jak i oczekujących. Wyklucza to jakiekolwiek mataczenie ze strony brokera, a więc jeśli masz jakiekolwiek problem z ustawianiem zleceń to zgłoś się najpierw do ich customer care zamiast wkurzać adminów

w odpowiedzi dla mwojt
Serdecznie dziękuję za "światłe" porady z kim i na jaki temat mam się kontaktować. Pragnę jednak nieśmiało zaznaczyć, że w swoich postach piszę o tym jak funkcjonuje platforma MT4 a nie o problemach związanych z prowadzeniem i obsługą rachunku. Stąd moja (może trochę uszczypliwa) uwaga - zanim błyśniesz "ekspercką" wiedzą przeczytaj ze zrozumieniem tekst. A na marginesie - "admin" nie poczuł się urażony i odpowiedział.