Forex Capital Markets (FXCM)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
33%
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
1
33%
Stanowczo odradzam:
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

dzis zaczynam testowac demo, jak wyglada sprawa spreadow na eur/chf i eur/gbp u tego brokera, czy zwiekszaja go w ciagu nocy? czy maja cos przeciwko EA? chodzi mi o real microlot :)

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

inwestor86 pisze:dzis zaczynam testowac demo, jak wyglada sprawa spreadow na eur/chf i eur/gbp u tego brokera, czy zwiekszaja go w ciagu nocy? czy maja cos przeciwko EA? chodzi mi o real microlot :)
Na microlotach można fruwać tylko przez ich trading station a więc EA żadnych nie odpalisz... A spready luknij sobie na demo :) Osobiście nie zauważyłem różnicy między dniem a nocą, wyjątkiem jest noc niedziela/poniedziałek gdzie na popularnych parach spready wynoszą ~8, a na mniej popularnych kilkanaście pipsów.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

fakt nie zauwazylem, ze nie maja mt4, daruje sobie bo ja mam skrzywienie i nic innego niz mt4 nie potrafie obsluzyc :D

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

A grasz w realu kolego ?

Dodano po 3 minutach:

mwojt ??

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

gral_84 pisze:A grasz w realu kolego ?
Tak, mam tam real konto, jeśli do mnie to pytanie :lol:

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

Wie ktos moze dlaczego FXCM ma takie duze spready jak patrze GBP/USD to od 4do7pip jest przez wiekszosc czasu :-((( i to w dzien :-(((

pawb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawb »

http://www.forexsignal.com/index.html
special discounts, promotions and services for FXCM traders only!

http://www.dailyfx.com/
Free Forex Trading Signals
Try DailyFX PLUS for Yourself

http://www.fxcm.com/
MetaTrader 4
Powered by Boston Technologies

* No Dealing Desk Execution*
* Hedging Capabilities through FSA Regulated Entity
* Spreads as Low as 1 Pip EUR/USD
* FXCM accepts ALL MT4 Expert Advisors

Execution Advantage
Why Trade at FXCM

FXCM's No Dealing Desk* aims to provide transparent and fair execution. Every trade is executed back to back with one of the world's premier banks or financial institutions, which compete to provide FXCM with bid and ask prices. The best spreads available to FXCM are streamed to you with a small markup, which is generally one pip or less for major currency pairs.
Lower Spreads
• Euro/US dollar spread is frequently 2 pips, British pound/dollar 3 pips
• Trade on rates provided to FXCM by multiple global banks
• FXCM's $500 billion in monthly volume drives price competition
• Fractional pip pricing facilitates the tightening of spreads even further
No Dealing Desk Execution
• No conflict of interest between broker and trader
• No dealer intervention in trades
• Price providers (Banks) do not see your stops, limits, and entry orders
• Competition reduces the potential for market manipulation by price providers
No Trading Restrictions
• Trade during breaking news
• Place entry orders anywhere—even inside the spread
• Scalp the market
• Rollover transparency—all amounts are displayed in advance
• Receive positive rolls at all margin levels

Why Trade at FXCM
FXCM's trading volume, $500 billion worth of transactions monthly, may be among the largest sources of retail currency trades in the world. As a result, we have obtained close banking relationships with eight of the world's largest and most aggressive price providers. Having multiple price providers is especially important in volatile markets, when one or two banks may post wide spreads, or simply avoid quoting any price at all. With so many major banks quoting prices to FXCM, there are competitive spreads, even during market-moving news events.

FXCM does not take a market position—eliminating a major conflict of interest. A dealing desk broker, which acts as a market maker, may be trading against your position. With our No Dealing Desk execution, however, we fill your orders from the best prices available to us from the banks. While an individual bank may try to skew its prices off the market, the unattractive price on the bid or ask side will lose the price competition and as a result, not factor into the prices streamed to you. At FXCM, prices are not subject to manipulation by a broker or a banks dealing desk.

While our competitors are beginning to follow our example of offering No Dealing Desk execution, we have successfully implemented it. Excellent bid and ask prices are not meaningful unless you have a reliable trading platform to execute trades. Our trading platform is tested in all market conditions, routinely handling about 200,000 trades per day.

Witam
Może to będzie odgrzewanie kotletów, ale......

Tyle szczęścia na raz, a na forum firma jakby zapomniana.
Mam wrażenie, że to jest niezły broker lub może tylko dobrze się promuje.

Powiedzcie, czy ktoś korzysta z tego ich wsparcia w postaci analiz, sygnałów i w ogóle co myślicie na ten temat.

Osobiście mam zamiar otworzyć gdzieś rach. real z depo na początek ok 2-3 tys. USD, ale wciąż się waham, FX-PRO, MIG, MB Trading, FXCM, GFT
czy któryś z polskich TMS, IDM, czy nieszczęsny XTB ............? pomocy

,

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

Jak wygladaja u nich koszty wyplaty pieniedzy? Mozna wyplacac np. PayPalem, czy tylko przelew na konto?

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Warte wzmianki:
FXCM LTD has been listening to our MT4 trading community and we have now expanded our MetaTrader 4 offering. We are proud to offer you a free Virtual Private Server (VPS) for 12 months to use with your MetaTrader 4 trading account. Actively traded accounts will be offered free VPS beyond the 12 month period, which is open to all FXCM MT4 accounts.
Obrazek

kgcmpx
Uczestnik
Uczestnik

FXCM - "metody" na klienta

Nieprzeczytany post autor: kgcmpx »

Mam u tego brokera (od 2 miesięcy) konto "real" i zastanawiam się czy był to dobry wybór. Używam tam platformy MT4 (nie FXCM Trading Station) i zaobserwowałem, że prawie każda transakcja zamknięta z zyskiem jest natychmiast "korygowana" operacją "Balance - Auto Account with FXCM" na minus i saldo jest korygowane do poprawnego po kilkudziesięciu minutach (czasem są to nawet godziny). Nigdy natomiast nie zdarza się taka "korekta" gdy transakcja zostanie zamknięta ze stratą. Drugim "sposobem" na klienta jest uniemożliwiane handlu gdy tylko spread (obserwowałem parę EUR/USD) spadnie poniżej 2,5 pipsa (serwer transakcyjny zrywa łączność i "czeka na aktualizację" czasem przez kilka godzin aż spread wróci do "normy"). O tych problemach napisałem e'mail do "admina" prosząc o wyjaśnienie dlaczego tak się dzieje i czekam na odpowiedź już ponad tydzień (na inne e'mail "admin" odpowiadał zwykle w dniu następnym).

ODPOWIEDZ