Forex Capital Markets (FXCM)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
33%
Poza paroma minusami są ok
1
33%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
1
33%
Stanowczo odradzam:
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

andymen pisze:Trzeba dodać, że dla kont mikro klient dostaje Trading Station, platformę pod względem funkcjonalności bijącą pod każdym względem MT4 nie wspominając o platformach przeznaczonych dla kont standard, gdzie jest możliwość podglądu kursów oferowanych przez banki na rynku międzybankowym.
Nie pomyliłeś czegoś aby ? Dla kont standard dostajesz Trading Station a tam nie ma podglądu kursów na międzybanku. Chyba chodzi Ci o oprogramowanie Active Trader gdzie masz dostęp do Level2 - ale do skorzystania wymagane jest konto z 50K USD ....
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

andymen pisze:Nie chciałbym żeby mój post pełnił funkcję reklamy na tym forum, ale szokuje mnie tak mała popularność brokera, który bije w każdym względzie brokerów, którzy traktowani są niczym eldorado dobrego tradingu.
Jak ma nie być inaczej skoro dwa lata temu uderzałem do najważniejszych ludzi w polsce w D/B który wspólnie z FXCM tworzy tą platformę razem.... dowiedziałem się od nich...co ja sobie myślę....kosmosu oczekuję.... :P
Odechciało mi się wszystkiego.....
W tym miesiącu polskie B.M. Trigon wprowadza FXCM z polskim supportem.....,strasznie ciekawy jestem opinii..,.Myślę że to będzie hit ponieważ po ukazaniu się reklamy przez trzy dni nie można się było dodzwonić na żaden telefon łącznie z sekretariatem.... :P ,to obrazuje skalę potrzeb!!!.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

green7 pisze: Chyba chodzi Ci o oprogramowanie Active Trader gdzie masz dostęp do Level2 - ale do skorzystania wymagane jest konto z 50K USD ....
Masz rację green. Chodziło mi o Active Trader, ale nie wiedziałem o minimum 50K USD. Ważna różnica, której nie sprawdziłem. Pewnie wielu rzeczy jeszcze nie wiem :wink:

Dodano po 6 minutach:
zz pisze: W tym miesiącu polskie B.M. Trigon wprowadza FXCM z polskim supportem.....,strasznie ciekawy jestem opinii..,.Myślę że to będzie hit ponieważ po ukazaniu się reklamy przez trzy dni nie można się było dodzwonić na żaden telefon łącznie z sekretariatem.... :P ,to obrazuje skalę potrzeb!!!.

Pozdrawiam.
Nie dziwię się tak wielkiemu zainteresowaniu i miejmy nadzieję, że zmieni się parę rzeczy na plus.
Na dzień dzisiejszy support w FXCM jest tylko angielskojęzyczny (dla porównania w Gain Capital Group forex.com rozmawiałem z panią z amerykańskim akcentem po polsku). Natomiast support w FXCM nie jest dostępny dla kont micro.

zz
Maniak
Maniak

andymen pisze:Nie dziwię się tak wielkiemu zainteresowaniu i miejmy nadzieję, że zmieni się parę rzeczy na plus.
Na dzień dzisiejszy support w FXCM jest tylko angielskojęzyczny (dla porównania w Gain Capital Group forex.com rozmawiałem z panią z amerykańskim akcentem po polsku). Natomiast support w FXCM nie jest dostępny dla kont micro.
Wiesz andymen to nie o to chodzi....o Panią która mówi po polsku.
Myślę że dla wiekszości forumowiczów najważniejszy jest silny Call Center,silny profesjonalny support ponieważ w momencie trudnych problemów technicznych jak również składania reklamacji np. niezrealizowane zlecenie oczekujące i tysiące takich spraw to uważam ze swojego doświadczenia silny Call Center,silny profesjonalny support jest absolutnie podstawą........

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:[
Wiesz andymen to nie o to chodzi....o Panią która mówi po polsku.
Myślę że dla wiekszości forumowiczów najważniejszy jest silny Call Center,silny profesjonalny support ponieważ w momencie trudnych problemów technicznych jak również składania reklamacji np. niezrealizowane zlecenie oczekujące i tysiące takich spraw to uważam ze swojego doświadczenia silny Call Center,silny profesjonalny support jest absolutnie podstawą........

Pozdrawiam.
Pisałem o tym jako o dodatku. Dla jednych mniej, a dla innych bardziej ważnym. Niemniej jednak jeśli broker zatrudnia support polskojęzyczny dla niedużego kraju w Europie, to na pewno powinno się to potraktować in plus.

Ale chciałem napisać o jeszcze jednym "bajerze" odróżniającym FXCM od brokerów, którzy nie są brokerami NDD, a mianowicie publikowanie 2 razy dziennie indeksu SSI, który jest indeksem określającym proporcję zajętych pozycji krótkich do długich.

zz
Maniak
Maniak

Dzięki andymen,nie zapomnij się z nami podzielić z odczuciami z gry,szczególnie jak grasz bardzo aktywnie....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

andymen pisze:Ale chciałem napisać o jeszcze jednym "bajerze" odróżniającym FXCM od brokerów, którzy nie są brokerami NDD, a mianowicie publikowanie 2 razy dziennie indeksu SSI, który jest indeksem określającym proporcję zajętych pozycji krótkich do długich.
Gdzie takie coś mają i jak to wygląda?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

uvex
Bywalec
Bywalec

problem z rejestracja konta FXCM

Nieprzeczytany post autor: uvex »

wypełniłem wniosek z ich strony dołanczając wraz z nim skan paszportu i dokumentem potwierdzającym adres, wszystko ok dostał w emailu wpierw jakieś hasło puzniej tymczasowy ID ale to chyba do płatności depozytu, na kolejny dzień zadzwonił do mnie ktoś z FXCM i potwierdził mi ze moje konto jest aktywne i nie do końca zrozumiałem ale chodziło chyba o depozyt ze mogę wpłacic, problem w tym ze gdy próbuję się zalogować na stronie to nie mogę podając hasło jakie mi wysłali w pierwszym emeilu i ten tymczasowy ID wiec już sam nie wiem czy to konto jest aktywne i mogę wpłacić depozyt, a tylko dostałem te dane no i jeszcze jakąs chyba umowę standardowa na samym poczatku myslalem ze to do podpisania i wysłania z powrotem lecz nie pisze by podpisać wiec już się pogubiłem całkowicie :(

Proszę o pomoc lub wyjaśnienie jak zakończyć to bym mógł się zalogować i na stronę i na MT4

zz
Maniak
Maniak

uvex pisze:iec już sam nie wiem czy to konto jest aktywne i mogę wpłacić depozyt, a tylko dostałem te dane no i jeszcze jakąs chyba umowę standardowa na samym poczatku myslalem ze to do podpisania i wysłania z powrotem lecz nie pisze by podpisać wiec już się pogubiłem całkowicie :(

Proszę o pomoc lub wyjaśnienie jak zakończyć to bym mógł się zalogować i na stronę i na MT4
Jeżeli nikt nie pomoże to spróbuj porozmawiać w B.M. Trigon oni wprowadzają FXCM w Polsce mają silny i kompetentny silny support po polsku.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Re: problem z rejestracja konta FXCM

reptile pisze: Gdzie takie coś mają i jak to wygląda?
reptile tu masz linka do opisu https://docs.google.com/viewer?url=http ... 90c08a.pdf

Dodano po 7 minutach:
uvex pisze:wypełniłem wniosek z ich strony dołanczając wraz z nim skan paszportu i dokumentem potwierdzającym adres, wszystko ok dostał w emailu wpierw jakieś hasło puzniej tymczasowy ID ale to chyba do płatności depozytu, na kolejny dzień zadzwonił do mnie ktoś z FXCM i potwierdził mi ze moje konto jest aktywne i nie do końca zrozumiałem ale chodziło chyba o depozyt ze mogę wpłacic, problem w tym ze gdy próbuję się zalogować na stronie to nie mogę podając hasło jakie mi wysłali w pierwszym emeilu i ten tymczasowy ID wiec już sam nie wiem czy to konto jest aktywne i mogę wpłacić depozyt, a tylko dostałem te dane no i jeszcze jakąs chyba umowę standardowa na samym poczatku myslalem ze to do podpisania i wysłania z powrotem lecz nie pisze by podpisać wiec już się pogubiłem całkowicie :(

U mnie pierwszy mail zawierał hasło, drugi longin i account ID, które są identyczne. Jeszcze przed zasileniem sprawdziłem swoje zerowe konto i zalogowałem się na platformie. Dokonałem płatności i również wszystko było OK. Proponuje (jeśli nie do końca rozumiesz angielski) siąść z kimś kto mówi po angielsku na chacie. Jak dla mnie obsługa rewelacyjna. Jeśli miałem jakiś problem, to rozwiązywano go błyskawiczne (włącznie z przesłaniem nowych haseł dostępu do filmów szkoleniowych na maila).
Uvex jakie konto założyłeś? Moim zdaniem na wszystkich kontach (poza Active Trader) domyślną platformą jest Trading Station II i to jej należy używać. Można używać również Strategy Tradera, którego interfejs jest niemal identyczny jak MT4, ale możliwości dużo większe (dowolny TF, programowanie w C#). Wszystkie transakcje i strategie odpalone w ST widać w TS-ie.

ODPOWIEDZ