Oj zz, jesli zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 200 to wzrost 200% jest zabójczy ale jak zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 10 zł to wzrost 200% nawet nie zauwarzysz
A na jakich parach grasz ma znaczenie bo grając na innych niż edek juz dzis godzisz się na koszty wyższe o kilkaset %
I juz dzis można porównać jak podatek wpłynie na nasza strategie porównując wygrane do przegranych na edku i na kablu, i ten jeden pips nie dyskryminuje kabla przynajmniej u mnie ten stosunek jes praktycznie taki sam
Financial transaction tax
Sorry jak kogoś uraziłem...// nie o to mi chodziło aby forumowiczów urazić,po prostu te debile mnie wykańczają..//PS o utracie PKB czy utraconych miejscach pracy czy w sytuacji gdzie świat pracuje już na HFT,a te debile totalne chcą nas cofnąć o jakieś 150-200 lat ..nie rozwijam...// temat na pracę doktorską,a nie na forum amatorów.....
Powiedz to tym co grają.. na HFT,..Ink. pisze:A na jakich parach grasz ma znaczenie bo grając na innych niż edek juz dzis godzisz się na koszty wyższe o kilkaset %
W moim przypadku jest jeszcze ten problem że traktuję poważnie to co napisałem w mojej stopce.Ink. pisze:i ten jeden pips nie dyskryminuje kabla przynajmniej u mnie ten stosunek jes praktycznie taki sam
W związku z tym ..Ink. nie chcę Ciebie urazić.. lecz dopiero jak będziesz miał wyniki po CFTC z 5-10 lat możesz mówić że podniesienie podatku o 140-420 % jest nieistotne...,bez obrazy oczywiście.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Mówię tobie jak to będzie wyglądać, a będzie wyglądać jak obecnie gra na innych parach niż edek,a HTF to oni wykoncza tym podatkiem i tu nie ma za bardzo co dyskutowac 
zz napisze jeszcze raz:
Nieistotne z punktu widzenia trejdera indywidualnego, to forum takich skupia i o tym mówimy , a jak wpłynie na instytucje, banki itp to mnie naprawdę nie interesuje
A co do wyników to lekko cię ponosi, bo nie zamierzam niczyim kapitałem zarządzać
a moje kwalifikacje to gadania tego typu glupot są potwierdzone tytułem magistra ekonomii wyższej szkoły państwowej tzw uniwersytetu 

zz napisze jeszcze raz:
Nieistotne z punktu widzenia trejdera indywidualnego, to forum takich skupia i o tym mówimy , a jak wpłynie na instytucje, banki itp to mnie naprawdę nie interesuje
A co do wyników to lekko cię ponosi, bo nie zamierzam niczyim kapitałem zarządzać

jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana
,
glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans

glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
Tu przyznam tobie racje, przeszedłem ta niby ciężka szkole jak nóż przez maselkoka7 pisze:jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana,

No to juz wiesz dlaczego uk to nie leży?ka7 pisze:glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans

Pomijając już podatek, który sam doda kosztów, to jeśli tylko spadnie płynność, będzie (znacznie) mniej zleceń, to czy spread też nie wzrośnie? Spread może wzrosnąć nie tylko z powodu podatku, ale też i z powodu mniejszej ilości ("zagęszczenia") zleceń - ja tego obawiam się najbardziej, bo sam podatek, jeśli w na nic w ogóle by nie wpływał, to byłby mały żuczek, ale niestety, podatek będzie ingerował w ten wolny rynek i ograniczał go. Spread zapewne bardziej wzrośnie z powodu tego ograniczenia, niż z samego nałożonego podatku.Ink. pisze:1 lot to 100 000 np USD, 0,01 % z 100 000 to 10 USD a 10 USD przy jednym locie to 1 pips, podatek jak podatek zostanie przerzucony na klienta detalicznego i o ile będzie dotyczył fx to zamiast spread na edku 1 pipek będzie 2-3 pipki, przezyjemy jako trejderzy, a duże instytucje się przenoszą poza eu
Wczoraj w CNBC TV powoływali się na jakieś prognozy (niestety nie pamiętam czyje), że na rynku pochodnych obroty spadną o 70%, a na rynku giełdowym o 15% (niestety, niczym w powszechnych dziennikach, nie podali o jakie kraje / regiony chodzi).
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 23:49 przez altmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie dość że wystąpią to jeszcze na tym zarobią - kolosalne pieniądze, jak dobrze że ja chce się tam przenieść po studiach w Polsce.ka7 pisze:jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana,
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Tak jak powiedziałem.. wcześniej..,nie ma dla mnie inwestora.. gówniatego i nie gówniatego..,każdemu z inwestorów należy Szacunek i poważne traktowanie ../ bez względu na to jaki posiada portfel//Ink. pisze: zz napisze jeszcze raz:
Jakich skupia to forum inwestorów jest bez znaczenia..// tym bardziej że z tego co wiem zaglądają tutaj banki i wyższe uczelnie..// siora jest wykładowcą i wiem że zaglądają..//
Reasumując...
Na szczęście są jeszcze normalne kraje na świecie że za taką gadkę by jabeb..li żywcem...Ink. pisze: to wzrost 200% jest zabójczy ale jak zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 10 zł to wzrost 200% nawet nie zauwarzysz
Jestem w tej komfortowej sytuacji że zwisają mi uczenie i tytuły... interesuje mnie tylko co zrobiłeś i możesz to udowodnić pod CFTC...// najlepiej z ostatnich 5-10 lat..//Ink. pisze:a moje kwalifikacje to gadania tego typu glupot są potwierdzone tytułem magistra ekonomii wyższej szkoły państwowej tzw uniwersytetu Wink
Jeżeli udowodnisz wyniki od 2000/2001 roku po CFTC i powiesz że podniesienie podatku o 140-420% jest bez znaczenia to SZACUN z mojej strony i posypię głowę popiołem...,mało tego mogę nałożyć wór pokutny...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
- mohertrader
- Gaduła
Dzisiejszy program "Forum" w TVP INFO , sonda sms z pytaniem : Czy Polska powinna uczestniczyć w pakiecie stabilizacyjnym ?ka7 pisze:zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona
Wyniki mówią same za siebie !
TAK 20%
NIE 80%
Pozdrawiam
A po co tobie wyniki inwestycyjne i stopa zwrotu do gadki o podatkach? Idąc tym tropem rozumowania każdy minister finansów czy prezes musiał by byc najpierw inwestorem z potwierdzona stopa zwrotu aby liczyć się w finansach a dobrze o tym wiemy tak nie jest i bez obrazy ale tak się przy tym upierasz a to czyste głupoty. Miało by to sens gdyby ktoś tu szukał dawców kapitału to potwierdzona stopa może byc a tu?? Po co? Zapytaj swojej siory czy uczelnia wyższa przed jej zatrudnieniem sprawdziła jej stopę zwrotu pod kontrola CFTC z 10 lat oczywiście bo bez tego to co ona tam może wiedziec
Boże z kim ja tu rozmawiam ...