Financial transaction tax

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Oj zz, jesli zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 200 to wzrost 200% jest zabójczy ale jak zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 10 zł to wzrost 200% nawet nie zauwarzysz

A na jakich parach grasz ma znaczenie bo grając na innych niż edek juz dzis godzisz się na koszty wyższe o kilkaset %
I juz dzis można porównać jak podatek wpłynie na nasza strategie porównując wygrane do przegranych na edku i na kablu, i ten jeden pips nie dyskryminuje kabla przynajmniej u mnie ten stosunek jes praktycznie taki sam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

PS o utracie PKB czy utraconych miejscach pracy czy w sytuacji gdzie świat pracuje już na HFT,a te debile totalne chcą nas cofnąć o jakieś 150-200 lat ..nie rozwijam...// temat na pracę doktorską,a nie na forum amatorów.....
Sorry jak kogoś uraziłem...// nie o to mi chodziło aby forumowiczów urazić,po prostu te debile mnie wykańczają..//
Ink. pisze:A na jakich parach grasz ma znaczenie bo grając na innych niż edek juz dzis godzisz się na koszty wyższe o kilkaset %
Powiedz to tym co grają.. na HFT,..
Ink. pisze:i ten jeden pips nie dyskryminuje kabla przynajmniej u mnie ten stosunek jes praktycznie taki sam
W moim przypadku jest jeszcze ten problem że traktuję poważnie to co napisałem w mojej stopce.
W związku z tym ..Ink. nie chcę Ciebie urazić.. lecz dopiero jak będziesz miał wyniki po CFTC z 5-10 lat możesz mówić że podniesienie podatku o 140-420 % jest nieistotne...,bez obrazy oczywiście.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Mówię tobie jak to będzie wyglądać, a będzie wyglądać jak obecnie gra na innych parach niż edek,a HTF to oni wykoncza tym podatkiem i tu nie ma za bardzo co dyskutowac :)

zz napisze jeszcze raz:

Nieistotne z punktu widzenia trejdera indywidualnego, to forum takich skupia i o tym mówimy , a jak wpłynie na instytucje, banki itp to mnie naprawdę nie interesuje

A co do wyników to lekko cię ponosi, bo nie zamierzam niczyim kapitałem zarządzać ;) a moje kwalifikacje to gadania tego typu glupot są potwierdzone tytułem magistra ekonomii wyższej szkoły państwowej tzw uniwersytetu ;)

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana :wink: ,
glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ka7 pisze:jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana :wink: ,
Tu przyznam tobie racje, przeszedłem ta niby ciężka szkole jak nóż przez maselko :)
ka7 pisze:glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans
No to juz wiesz dlaczego uk to nie leży? ;) nie chcą byc największym i glownym płatnikiem :)

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Ink. pisze:1 lot to 100 000 np USD, 0,01 % z 100 000 to 10 USD a 10 USD przy jednym locie to 1 pips, podatek jak podatek zostanie przerzucony na klienta detalicznego i o ile będzie dotyczył fx to zamiast spread na edku 1 pipek będzie 2-3 pipki, przezyjemy jako trejderzy, a duże instytucje się przenoszą poza eu ;)
Pomijając już podatek, który sam doda kosztów, to jeśli tylko spadnie płynność, będzie (znacznie) mniej zleceń, to czy spread też nie wzrośnie? Spread może wzrosnąć nie tylko z powodu podatku, ale też i z powodu mniejszej ilości ("zagęszczenia") zleceń - ja tego obawiam się najbardziej, bo sam podatek, jeśli w na nic w ogóle by nie wpływał, to byłby mały żuczek, ale niestety, podatek będzie ingerował w ten wolny rynek i ograniczał go. Spread zapewne bardziej wzrośnie z powodu tego ograniczenia, niż z samego nałożonego podatku.

Wczoraj w CNBC TV powoływali się na jakieś prognozy (niestety nie pamiętam czyje), że na rynku pochodnych obroty spadną o 70%, a na rynku giełdowym o 15% (niestety, niczym w powszechnych dziennikach, nie podali o jakie kraje / regiony chodzi).
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 23:49 przez altmer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

ka7 pisze:jednak powszechna opinia na temat upadku poziomu szkol wyzszych w polsce, nie jest taka wydumana :wink: ,
glowy do gory wlasnie jechalem metrem wpadlo mi troche gazet w rece,zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona, tu raczej mysli sie nad referendum o wystapienie z unii a nie o placeniu kolejnego podatku, dla eurodebili, sa wyliczenia ze z oczekiwanych 50 mld, 40 musialoby zaplacic uk, nie ma szans
Nie dość że wystąpią to jeszcze na tym zarobią - kolosalne pieniądze, jak dobrze że ja chce się tam przenieść po studiach w Polsce.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ink. pisze: zz napisze jeszcze raz:

Nieistotne z punktu widzenia trejdera indywidualnego, to forum takich skupia i o tym mówimy , a jak wpłynie na instytucje, banki itp to mnie naprawdę nie interesuje
Tak jak powiedziałem.. wcześniej..,nie ma dla mnie inwestora.. gówniatego i nie gówniatego..,każdemu z inwestorów należy Szacunek i poważne traktowanie ../ bez względu na to jaki posiada portfel//
Jakich skupia to forum inwestorów jest bez znaczenia..// tym bardziej że z tego co wiem zaglądają tutaj banki i wyższe uczelnie..// siora jest wykładowcą i wiem że zaglądają..//
Reasumując...
Ink. pisze: to wzrost 200% jest zabójczy ale jak zarabiasz 1000 zł a płacisz podatek 10 zł to wzrost 200% nawet nie zauwarzysz
Na szczęście są jeszcze normalne kraje na świecie że za taką gadkę by jabeb..li żywcem...
Ink. pisze:a moje kwalifikacje to gadania tego typu glupot są potwierdzone tytułem magistra ekonomii wyższej szkoły państwowej tzw uniwersytetu Wink
Jestem w tej komfortowej sytuacji że zwisają mi uczenie i tytuły... interesuje mnie tylko co zrobiłeś i możesz to udowodnić pod CFTC...// najlepiej z ostatnich 5-10 lat..//
Jeżeli udowodnisz wyniki od 2000/2001 roku po CFTC i powiesz że podniesienie podatku o 140-420% jest bez znaczenia to SZACUN z mojej strony i posypię głowę popiołem...,mało tego mogę nałożyć wór pokutny...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

ka7 pisze:zdecydowana wiekszosc chwali decyzje camerona
Dzisiejszy program "Forum" w TVP INFO , sonda sms z pytaniem : Czy Polska powinna uczestniczyć w pakiecie stabilizacyjnym ?
Wyniki mówią same za siebie !
TAK 20%
NIE 80%

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A po co tobie wyniki inwestycyjne i stopa zwrotu do gadki o podatkach? Idąc tym tropem rozumowania każdy minister finansów czy prezes musiał by byc najpierw inwestorem z potwierdzona stopa zwrotu aby liczyć się w finansach a dobrze o tym wiemy tak nie jest i bez obrazy ale tak się przy tym upierasz a to czyste głupoty. Miało by to sens gdyby ktoś tu szukał dawców kapitału to potwierdzona stopa może byc a tu?? Po co? Zapytaj swojej siory czy uczelnia wyższa przed jej zatrudnieniem sprawdziła jej stopę zwrotu pod kontrola CFTC z 10 lat oczywiście bo bez tego to co ona tam może wiedziec :) Boże z kim ja tu rozmawiam ... ;)

ODPOWIEDZ