Financial transaction tax

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

skad ta informacja?? wszedzie pisze, ze londyn nie zgodzil sie na zaden podatek
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

I Londyn nigdy się na to nie zgodzi. Po tym co ostatnio się dzieje, wietrzę bunt...
UK left out of EU crisis accord

Britain has been left out of the EU financial crisis accord after 10 hours of negotiations in Brussels. Officials said efforts to alter the treaty governing all 27 countries had been abandoned but would continue with the 17 eurozone members and six others. David Cameron's "unacceptable" demands for exemptions over financial services blocked the chance of a full treaty, French President Nicolas Sarkozy said.
Itd.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-16104275#TWEET41911

I komentarz dotyczący sytuacji Wielkiej Brytanii:
"isolated - yes maybe - like the person isolated on shore when he missed boarding the titanic".
:lol:

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

No to parszywi spekulanci macie dwa lata aby się zarobić i spakować :)
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

chyba zartujesz , podatek ma dotyczyc krajow ue, oprocz uk, takze szwajcaria jest poza ue, wszystkie instytucje i fundusze pouciekaja z paryza i frankfurtu do londynu i zurychu, i londyn bedzie generowal jeszcze wieksze obroty, sami sobie przystawili pistolet do glowy debile :wink: nasi polscy wladcy oczywiscie nie omieszkaja wykorzystac sytuacji, zeby wprowadzic kolejny podatek, oprocz dochodowego, belk,i watow, od nieruchomosci, zusu.,gier hazardowych itd....
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Ja nie piszę o Londynie tylko o tobie, będziesz stroną będziesz płacił. Prawdopodobnie w analogiczny sposób jak amerykanie są zobowiązani do korzystania z instytucji pod jurysdykcją USA
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

ja mieszkam w londynie :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

RoLudlum pisze:Ja nie piszę o Londynie tylko o tobie, będziesz stroną będziesz płacił. Prawdopodobnie w analogiczny sposób jak amerykanie są zobowiązani do korzystania z instytucji pod jurysdykcją USA
Taa, podatek 1 max 3 pipsy rzeczywiście zrujnuje każdego trejdera, nic tylko pakować się i uciekać :)

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Nie wiadomo jaki kształt podatek nabierze w Polsce. Mam wrażenie że nie wiecie jak funkcjonują dyrektywy tego kołchozu...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ja wiem jak funkcjonują :) kiepsko :p ale gdzies było ze wyniesie 0,01 % od transakcji i z tego co wymieniali fx nie będzie dotyczył wiec puki co można spać spokojnie ;)

ODPOWIEDZ