Camaro69 pisze:SReptile też jednak rozumiem, sam kiedyś miałem system wrażliwy na każdy błąd i mało które biuro mogło spełnić jego warunki a wydaje mi się ze z tego właśnie powodu go krytykuje.
zz-CFTC jest organem w USA, jak ma obejmować instytucje z CHF ?
Kraj który nie będzie miał rynku kapitałowego ..po prostu nie będzie istniał --- w tym rozumieniu (jeśli rynek jest tak slaby jak polski)Arabia Saudyjska i inne emiraty,Czechy,Węgry zresztą jak większość najszybciej rozwijających się panstw świata .. nie ma rynków rozwiniętych,transparentnych i przejrzystych ;-)Nawet a może tym bardziej Chiny
Nie rozumiesz Reptile,jemu chodzi cały czas o to co mnie,że byłby Dukas jeszcze lepszy jeżeli byłby pod rygorami CFTC oraz proponował też kontrakty FX z CME,a technicznie to nie jest żaden problem.// myślę że w przyszłosci to zrobi jak większość instytucji z Europy które są pod CFTC np. UBS,D/B itp.//
Co do drugiej części Twojego wywodu to nie masz racji.Chiny owszem nie mają porządnego rynku kapitałowego,co nie zmienia faktu że są największym graczem w instytucjach pod CFTC lub kontrolujących NYSE.
// w tym sensie ,tak,państwa nie potrzebują rynku kapitałowego jeżeli posiadają instytucje które umożliwiają dostęp do CME czy NYSE pod regulatorem.A Czechy?,im już nic nie pomoże.....

w tamtym roku ich Parlament zebrał się z soboty ma niedzielę i dowalił im tamtej nocy 20 lat więcej pracy dla każdego obowiązkowo....

.. więc te rzeczy o których piszesz są dla nich bez znaczenia....
Pozdrawiam.
-- Dodano: ndz 04-11-2012, 13:35 --
PS.potwierdzeniem słuszności takich działań CFTC jest to że Filie i oddziały np. UBS i D/B w USA biją na głowę jakością usług i kompetencjami swoje centrale // matki // z Szwajcarii czy Niemczech.
Jeżeli Dukas też to zrobi ,a,dodatkowo otworzy oddział w Polsce to będzie wspaniała sprawa.
-- Dodano: ndz 04-11-2012, 15:30 --
PS. piszę to po uprzednim sprawdzeniu na realnych rachunkach...
Rozmawiałem ze Szwajcarami i Niemcami którzy zawierają REALNE transakcje na FX i uważają że Filie UBS i D/B w USA wyprzedzają o lata świetlne ich centrale banków .. w Europie.....