Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: zz »

wwolfram pisze:Ja po prostu nie należę do "testerów". Nie szukam nowości, nie biję się o niższe prowizję. Tak mogłem robić grając 1000 PLN, ale gdy chcę wyłożyć ciężko zarobione kilkaset tysięcy to chcę brokera nienajtańszego, ale uczciwego i o sprawdzonej reputacji... i naprawdę po długich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że mimo że Dukas nie jest idealny, to chyba aktualnie jest najlepszym wyborem dostępnym na rynku. Chyba, że znacie innych - to chętnie poczytam.
Rozumiem,wszystkim nam o to chodzi na Forum ....
Moja pod powiedż, poczytaj
http://forex-nawigator.biz/forum/obiekt ... 15310.html
http://forex-nawigator.biz/forum/inwest ... 18-30.html

Najlepiej będzie jak sam przetestujesz Dukasa,wtedy będziesz wiedział co i jak...
A,docelowo musisz uzbroić się w cierpliwość parę lat....Będzie dobrze,nie mam co do tego żadnej wątpliwości.// Kraj który nie będzie miał rynku kapitałowego ..po prostu nie będzie istniał..///
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Sam narzekałem (i narzekam) na dziwaczne błędy platformy,długi czas księgowania środków czy wypłaty,nawet ostatnia obniżka kosztów dla mnie nic nie dała bo na mojej parze walutowej koszta nie drgnęły a nawet subiektywnie wzrosły.
I co ?Uważam że to najlepsza platforma z najlepszymi warunkami do handlu na rynku nieregulowanym.Reptile też jednak rozumiem, sam kiedyś miałem system wrażliwy na każdy błąd i mało które biuro mogło spełnić jego warunki a wydaje mi się ze z tego właśnie powodu go krytykuje.

zz-CFTC jest organem w USA, jak ma obejmować instytucje z CHF ?
Kraj który nie będzie miał rynku kapitałowego ..po prostu nie będzie istniał --- w tym rozumieniu (jeśli rynek jest tak slaby jak polski)Arabia Saudyjska i inne emiraty,Czechy,Węgry zresztą jak większość najszybciej rozwijających się panstw świata .. nie ma rynków rozwiniętych,transparentnych i przejrzystych ;-)Nawet a może tym bardziej Chiny

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camaro69 pisze:SReptile też jednak rozumiem, sam kiedyś miałem system wrażliwy na każdy błąd i mało które biuro mogło spełnić jego warunki a wydaje mi się ze z tego właśnie powodu go krytykuje.

zz-CFTC jest organem w USA, jak ma obejmować instytucje z CHF ?
Kraj który nie będzie miał rynku kapitałowego ..po prostu nie będzie istniał --- w tym rozumieniu (jeśli rynek jest tak slaby jak polski)Arabia Saudyjska i inne emiraty,Czechy,Węgry zresztą jak większość najszybciej rozwijających się panstw świata .. nie ma rynków rozwiniętych,transparentnych i przejrzystych ;-)Nawet a może tym bardziej Chiny
Nie rozumiesz Reptile,jemu chodzi cały czas o to co mnie,że byłby Dukas jeszcze lepszy jeżeli byłby pod rygorami CFTC oraz proponował też kontrakty FX z CME,a technicznie to nie jest żaden problem.// myślę że w przyszłosci to zrobi jak większość instytucji z Europy które są pod CFTC np. UBS,D/B itp.//

Co do drugiej części Twojego wywodu to nie masz racji.Chiny owszem nie mają porządnego rynku kapitałowego,co nie zmienia faktu że są największym graczem w instytucjach pod CFTC lub kontrolujących NYSE.
// w tym sensie ,tak,państwa nie potrzebują rynku kapitałowego jeżeli posiadają instytucje które umożliwiają dostęp do CME czy NYSE pod regulatorem.A Czechy?,im już nic nie pomoże..... :P w tamtym roku ich Parlament zebrał się z soboty ma niedzielę i dowalił im tamtej nocy 20 lat więcej pracy dla każdego obowiązkowo.... :P .. więc te rzeczy o których piszesz są dla nich bez znaczenia.... :P
Pozdrawiam.

-- Dodano: ndz 04-11-2012, 13:35 --

PS.potwierdzeniem słuszności takich działań CFTC jest to że Filie i oddziały np. UBS i D/B w USA biją na głowę jakością usług i kompetencjami swoje centrale // matki // z Szwajcarii czy Niemczech.
Jeżeli Dukas też to zrobi ,a,dodatkowo otworzy oddział w Polsce to będzie wspaniała sprawa.

-- Dodano: ndz 04-11-2012, 15:30 --

PS. piszę to po uprzednim sprawdzeniu na realnych rachunkach...
Rozmawiałem ze Szwajcarami i Niemcami którzy zawierają REALNE transakcje na FX i uważają że Filie UBS i D/B w USA wyprzedzają o lata świetlne ich centrale banków .. w Europie.....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
Czy używa ktoś mostu między JForex a MT4. Staram się podłączyć demo JForex do demo BossaFX według opisu i filmiku jakoś nie wychodzi :( Jeżeli jest ktoś chętny do pomocy to opiszę problem.

-- Dodano: wt 06-11-2012, 22:50 --
krystian74 pisze:Witam.
Czy używa ktoś mostu między JForex a MT4. Staram się podłączyć demo JForex do demo BossaFX według opisu i filmiku jakoś nie wychodzi :( Jeżeli jest ktoś chętny do pomocy to opiszę problem.
OK już sobie dałem radę nie zauważyłem na dole strony do pobrania plik z MT4. Sprawa się wyjaśniła

Forex Devil
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Forex Devil »

Mam pytanie do osób posiadających konto realne, jak długo można mieć otwarte przeciwstawne pozycje?

Jeżeli EUR/PLN wynosi: kupno (+)6.01 sprzedaż (+) 5.57 to po otwarciu równocześnie 2 równych pozycji 1 lot na kupno i 1 lot na sprzedaż moje pozycje zrównoważą się a ja przy zachowaniu tego samego depozytu będę mógł kupić i sprzedać kolejne loty. Niby zamrożę pieniądze i jednorazowo stracę na spredzie ale za to co noc zarobię na swapie. Grając 1 lotem (kupno i sprzedaż) co noc zarobię 11,58 zł (6,01 + 5,57) ale że pozycję się równoważą to mogę ich otworzyć więcej na przykład 10 co da mi co noc 115,80 zł. Czyli to co straciłem jednorazowo na spredzie odrobię już po około 2 tygodniach.

http://www.dukascopy.com/europe/english ... overnight/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Forex Devil pisze:co noc 115,80 zł
Czy pipsów?

Camaro69

ForexSzatan-swapy są inne niż podajesz,nie sugeruj się tabelką ona nic nie mówi-sprawdz w kalkulatorze i zmien ustawienia na Regular.

Forex Devil
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Forex Devil »

Rzeczywiście, tabelka wprowadziła mnie w błąd, chyba powinni to poprawić.

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... forexcalc/

Camaro69

Powinni ale nie robią-sam o tym pisałem kilkanaście stron temu,Raposo już to zgłosił...i nic.

Może ktoś polecić jakąś ciekawą stronę o programowaniu strategii na JForex'a ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak jak kilkanaście stron wcześniej o tym pisałem... Tamte swapy są dla klientów instytucjonalnych (informacja jest nad tabelą) więc właściwie nie ma co zmieniać, a klient detaliczny powinien sprawdzać swapy w kalkulatorze. Tamta tabela raczej się nie zmieni.
Może ktoś polecić jakąś ciekawą stronę o programowaniu strategii na JForex'a ?
Nie słyszałem o takiej (stricte dla JForex) jednak najlepiej zacząć od nauczenia się samej Javy... Potem można korzystać z materiałów dodatkowych:
http://dukascopy.com/wiki/# (Strategy i Indicator API...)
oraz forum:
http://dukascopy.com/swiss/english/fore ... 6ef92a2c6a
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ