Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

candleelephants2 pisze:niestety nie wiem czemu u mnie tak nie jest tylko niezależnie od tego czy bardzo przybliżam wykres, czy oddalam skok ceny jest o 0,5p.
Dokładnie mi chodzi o to gdy chce szybko umieścić zlecenie oczekujące na Sell > klikam prawym> zlecenie STOP po stronie sprzedaży po cenie BID> pojawiają się linie SL, TP, Entry i te wszystkie linie mogę fizycznie przesuwać min co 0,5p.
na screenie w momencie przesuwania zresztą widać minimalny skok. Niby pierdoła ale chciałbym móc zlecenie ustawić 0,2 pod dołkiem a nie tracić za każdym razem te 0,3 do Tp i do SL.

otrzymałem odpowiedź od supportu, że wszyscy tak mają i postarają się to zmienić w następnej wersji jForex.
wychodzi na to, że raposo gra na kodach ;p
gdzieś jest to drzewo.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Nie wiem czy ktoś korzystający z rachunku LIVE na Dukascopy Bank zauważył, że dzisiaj zlecenia otwierają się, zmieniają i zamykają koszmarnie długo (czasem nawet 5 sekund). Eur/Usd i Eur/PLN (to drugie mogę jeszcze jakoś zrozumieć, ale wcześniej takich pajacyków nie było)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

The_SaintAnger
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: The_SaintAnger »

Godzinke temu dostalem emaila od Dukascopy, tej oto tresci:
"Dear Traders,

I would like to take a moment to share with you some recent exciting news concerning the Dukascopy Group. It is my pleasure to announce that recently we have decreased the trading commissions for retail traders to 27%. Now, the combination of our decreasing commissions and very tight spreads (today, the average value of EUR/USD spread was 0.57 pips during the European trading session) provides extremely competitive trading conditions.

During this year, we started to provide Islamic accounts, debit/credit card funding facility and became closer to our worldwide clients by opening representative offices in Hong Kong and Kiev. Kuala Lumpur, Moscow and others will follow soon. A video reception is being finalized so as you can see us and share documents while speaking with us.

Furthermore, now clients may open accounts as small as USD 100 by providing simple electronic copies of documents. This easy account opening procedure is pr ovided by our EU subsidiary "Dukascopy Europe" for clients residing in EU, Australia, Canada, Brazil, India, Hong Kong, Korea, Mexico, Singapore, South Africa, and many other countries.

At Dukascopy Bank SA, the minimum deposit is USD 5,000. Our Swiss bank also provides an increasing scope of banking services.

Other exciting news will come soon. We keep on working at being different and offering services of the very best quality.

All the best,
Alain Broyon,
CEO, Dukascopy Bank SA"

... a wiec obnizaja nam commission do 27%!!

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

The_SaintAnger pisze:... a wiec obnizaja nam commission do 27%!!
ekhm...
The_SaintAnger pisze:It is my pleasure to announce that recently we have decreased the trading commissions for retail traders to 27%
Nie zmniejszą, tylko zmniejszyli. Wcześniej największy próg commission wynosił 48 USD/1mln, teraz 35 (zmiana o 27%).
News jest też na ich stronie, ot taka jesienna laurka:)

The_SaintAnger
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: The_SaintAnger »

Racja.. dzieki Miszcz-u.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Trzeba przyznać że takie posunięcie jest ciekawe.Z perspektywy klienta zmienili ofertę z bardzo dobrej na genialna...ale dla brokera nie wiem czy to dobre posunięcie-prowizje i tak są ultraniskie, wymagania bliskie zeru a jakość doskonała.Oby sobie nie strzelili w kolano przy tak skrajnie niskiej aktywności rynku...

Ps.Eurusd jest teraz tanszy do handlu niż USDJP,Y tutaj niestety koszta poszły w góre (spread jest często powyżej 0.7)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witam,

Wybaczcie mi tę ciszę ale byłem na tygodniowym urlopie więc już zabieram się za nadrabianie zaległości ;). Zaraz wszyscy otrzymają odpowiedzi na swoje PW. Tymczasem...
wychodzi na to, że raposo gra na kodach ;p
Może nie na kodach ale faktycznie występuje (lub występowało jeśli już to poprawiono) zjawisko przeskakiwania o 0.5 jednak dziwne, że nie zawsze... :)

Prowizje pozostają te same (po obniżce sprzed kilku miesięcy) ale spready uległy obniżeniu. Bardzo mnie to cieszy, bo od czerwca rozmawialiśmy o tym z Dukascopy i można uznać to za spory sukces :). Średni spread na EUR/USD już spadł poniżej 0.6 pips. Jak ruszy rynek w poniedziałek to zrobię małe zestawienie i wrzucę je tutaj wraz z kalkulacją prowizji :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:Prowizje pozostają te same (po obniżce sprzed kilku miesięcy) ale spready uległy obniżeniu. Bardzo mnie to cieszy, bo od czerwca rozmawialiśmy o tym z Dukascopy i można uznać to za spory sukces
Bardzo to ciekawe. Szczególnie w kontekście lansowanej przez wielu, także przez Ciebie tezy, że spread ustala rynek... Jak mówiłem, że tak nie jest, to chcieliście mi gardło przegryźć :-/

Faktycznie, zdarza mi się widzieć nawet 0,4 na EUR/USD, ale np. w takim DMBZWBK bardzo często jest spread zerowy. Po prostu Dukas jest przereklamowany.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A nie sądzisz że dołożyli nowych LP, przez co są w sumie spread się zmniejszył ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Myślałem, że to co właśnie napisał Cyb będzie dla wszystkich oczywiste... Widać zawsze można mnie zaskoczyć... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ