Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
kulczycki
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: kulczycki »

Wirus pisze:
raposo pisze:Prowizje pozostają te same (po obniżce sprzed kilku miesięcy) ale spready uległy obniżeniu. Bardzo mnie to cieszy, bo od czerwca rozmawialiśmy o tym z Dukascopy i można uznać to za spory sukces
Bardzo to ciekawe. Szczególnie w kontekście lansowanej przez wielu, także przez Ciebie tezy, że spread ustala rynek... Jak mówiłem, że tak nie jest, to chcieliście mi gardło przegryźć :-/

Faktycznie, zdarza mi się widzieć nawet 0,4 na EUR/USD, ale np. w takim DMBZWBK bardzo często jest spread zerowy. Po prostu Dukas jest przereklamowany.
Porównywanie bzbwk do dukasa jest mało trafione, tym bardziej ze w bzwbk oferuję gwarancje 22 000€ 90% a dukas 100 000chf 100% :D
Trochę inna półka dla innej ligi traderów.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Małe zestawienie łącznych kosztów transakcyjnych na podstawie średnich obserwowanych spreadów i z uwzględnieniem 30% rabatu prowizji. Wartości są podane ze spreadem + łącznie za otwarcie i zamknięcie pozycji.

Prowizja dla najwyższego progu, czyli kont poniżej 5 000 USD i obrotu poniżej 5 mln USD miesięcznie.
EUR/USD 1.24 pips
USD/JPY 1.21 pips
GBP/USD 2.18 pips
USD/CHF 1.64 pips

Koszty dla rachunków od 5 000 do 10 000 USD i obrotu od 5 mln USD do 10 mln USD.
EUR/USD 1.20 pips
USD/JPY 1.18 pips
GBP/USD 2.15 pips
USD/CHF 1.61 pips

Koszty dla rachunków od 10 000 do 25 000 USD i obrotu od 10 mln USD do 25 mln USD.
EUR/USD 1.15 pips
USD/JPY 1.14 pips
GBP/USD 2.09 pips
USD/CHF 1.57 pips

Gdyby ktoś miał problem ze skalkulowaniem innych parametrów konta i/lub par to proszę pisać na PW, a ja pomogę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Cześć,
Mam problem w jforex z wielkością czcionki, w ustawieniach mam domyślną czcionkę na 12 pkt a poziomy SR są pokazywane chyba czcionką 8, zmiana ustawień nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł co źle robię?
To jest akurat konto demo, ale na realu jest to samo.

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Same poziomy zawsze są tą samą czcionką. Tamten parametr dotyczy tylko czcionki poza osiami wykresu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Dukascopy
Bywalec
Bywalec

Prowizje -27%, spread EUR/USD 0.57 pips, nowe biura, wideo r

Nieprzeczytany post autor: Dukascopy »

Szanowni Traderzy,

Chciałbym poświęcić chwilę, aby podzielić się z Wami kilkoma ostatnimi ekscytującymi wiadomościami dotyczącymi grupy Dukascopy. Mam przyjemność ogłosić, iż niedawno obniżyliśmy prowizje handlowe dla klientów detalicznych o 27%. Połączenie obniżonych prowizji z bardzo wąskim spreadem (w dniu dzisiejszym średni spread na parze EUR/USD wyniósł 0,57 pipsa w czasie europejskiej sesji giełdowej) zapewnia bardzo konkurencyjne warunki handlowe.

W ciągu tego roku zaczęliśmy oferować konta islamskie, płatności kartami debetowymi i kredytowymi oraz zbliżyliśmy się do naszych klientów na całym świecie poprzez otwarcie przedstawicielstw w Hongkongu i Kijowie. Planujemy również otwarcie biur w Kuala Lumpur, Moskwie i kolejnych miejscach. Wideo recepcja jest w finalnej fazie przygotowania, więc możecie Państwo zobaczyć naszą twarz i podzielić się z swoimi dokumentami podczas rozmowy z nami.

Ponadto, klienci mogą otwierać rachunki już od 100 USD poprzez przesłanie elektronicznych kopii dokumentów. Ta uproszczona procedura jest dostępna w naszej spółce zależnej zarejestrowanej na terenie UE "Dukascopy Europe" dla klientów rezydujących na terenie Unii Europejskiej, Australii, Kanady, Brazylii, Indii, Hong Kongu, Korei, Meksyku, Singapuru, RPA oraz wielu innych krajów.

Minimalny depozyt w Dukascopy Bank wynosi 5.000 USD. Nasz szwajcarski bank oferuje również coraz szerszy wachlarz usług bankowych.

Wkrótce kolejne ekscytujące wiadomości. Stale pracujemy nad naszą unikatowością i oferowaniem usług na najwyższym poziomie.

Z poważaniem,
Alain Broyon,
CEO, Dukascopy Bank SA

8 października 2012

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

W Rumunii i RPA biuro otwórzcie bo tam wsze miejsce wg mnie..

Tacy jestescie ekscytujacy.. ze mnie pot oblewa..
Platforme sobie naprawcie.. i zespol dopracujcie.

A teraz tak..widze,ze naganiacie klientow konkursami.. i pewnie nie malo takich poczatkujacych co kontakt z duksacpoy w ten sposob zaczynaja..jakos trzeba.. ale..
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... 612#p67612
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... 21&t=48295
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

reptile pisze: Platforme sobie naprawcie.. i zespol dopracujcie.
Swiete slowa, he he :564:

wwolfram
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wwolfram »

reptile to dukascopy też jest do kitu. To ja już kapituluję. Ostatnio rozglądałem się za brokerem u którego mógłbym spokojnie ulokować depozyt, który pozwoliłby na grę pozycjami rzędu 30 lotów - i po przeglądzie wszystkich for doszedłem do wniosku, że dukascopy wszędzie wypada najlepiej jeżeli chodzi o szybkość realizacji, bezpieczeństwo środków i regulowane rynki. Nie ma mowy, żebym wysłał swoje pieniądze na jakikolwiek mauritius i inne cypry, nie mogę też spróbować z aliorem, bo ich platforma jest w powijakach, a betatesterem nie chcę być. Podaj choć jednego brokera, którego ty uważasz za wiarygodnego.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

wwolfram pisze:reptile to dukascopy też jest do kitu. To ja już kapituluję. Ostatnio rozglądałem się za brokerem u którego mógłbym spokojnie ulokować depozyt, który pozwoliłby na grę pozycjami rzędu 30 lotów - i po przeglądzie wszystkich for doszedłem do wniosku, że dukascopy wszędzie wypada najlepiej jeżeli chodzi o szybkość realizacji, bezpieczeństwo środków i regulowane rynki. Nie ma mowy, żebym wysłał swoje pieniądze na jakikolwiek mauritius i inne cypry, nie mogę też spróbować z aliorem, bo ich platforma jest w powijakach, a betatesterem nie chcę być. Podaj choć jednego brokera, którego ty uważasz za wiarygodnego.
wwolfram, z tego powodu że w Polsce nie ma rynku kapitałowego ../// na razie..// nie możesz takich wniosków wyciągać...
Nikt nie pisze że Duka jest zły,reptile chodzi o to że jeżeli poddałby się rygorom CFTC Commodity Futures Trading Commission byłby jeszcze lepszy.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2012, 22:20 przez zz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

wwolfram
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wwolfram »

Ja po prostu nie należę do "testerów". Nie szukam nowości, nie biję się o niższe prowizję. Tak mogłem robić grając 1000 PLN, ale gdy chcę wyłożyć ciężko zarobione kilkaset tysięcy to chcę brokera nienajtańszego, ale uczciwego i o sprawdzonej reputacji... i naprawdę po długich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że mimo że Dukas nie jest idealny, to chyba aktualnie jest najlepszym wyborem dostępnym na rynku. Chyba, że znacie innych - to chętnie poczytam.

ODPOWIEDZ