DayTrading: Piątek 31.07.2015
Re: DayTrading: Piątek 31.07.2015
Ale jak masz wyznaczony konkretne miejsce, to możesz ustawić naprawdę wąski SL, albo poczekać na jakieś potwierdzenie.
Ja tak rozgryzałem te Twoje fibo, ale za bardzo nie czaję o co chodzi.
Zauważyłem też, że fibo daje lepsze efekty, jak łączy się z falami.
Ja tak rozgryzałem te Twoje fibo, ale za bardzo nie czaję o co chodzi.
Zauważyłem też, że fibo daje lepsze efekty, jak łączy się z falami.
Przyjdzie niedługo taki dzień, że Dax zejdzie -8% tak jak w Chinach ostatnio i dla wielu to będzie MC.
The only way is up
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wakacyjnie, lajtowo, przy drinku posłuchać można...
https://www.mixcloud.com/stephanbreuer3 ... gust-2015/

https://www.mixcloud.com/stephanbreuer3 ... gust-2015/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
prawdopodobieństwo tego scenariusza 101% hehe 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- pl-samurai
- Pasjonat
Nie zdziwil bym sie gdy na otwarciu w niedziele byla duża luka do gory.
Dlatego albo swingtrading jak to Highend robi ( pal licho swapy
), albo M1 i scalp...obranie jednego kierunku na dzień na DAX czy Edku jest ostatnio niewykonalne ( czyt. wymaga gigantycznego depo żeby dzienny ruch zaliczyć z r/r 1:1 )
Ja wybrałem granie na M1-M5 i przestawienie kierunku kilka razy dziennie:
Zalety :
-małe SL
-sumarycznie można wyciągnąć 60%-70% z danego kierunku
- wbrew pozorom oszczedność czasu ( nie ma zmarnowanego dnia nigdy )
-no i rzadko , ale zdarza się że minimalnym SL'em wyciągnie sie naprawde mega ruch ( 2-3 h w jednym tradzie ) z kosmicznym r/r np 1:50 (sa takie akcje na DAX )
Wady :
- niestety przy kompie trzeba być praktycznie cały czas - więc odpada dla hobbystów i pracujących gdzie indziej
- mało czasu na decyzje powoduje obniżenie skuteczności , więc trzeba mieć dobry MM
- konsole poznaje się po tym ,ze sie jest jakiś czas na minusie
- dość wyczerpujące

Ja wybrałem granie na M1-M5 i przestawienie kierunku kilka razy dziennie:
Zalety :
-małe SL
-sumarycznie można wyciągnąć 60%-70% z danego kierunku
- wbrew pozorom oszczedność czasu ( nie ma zmarnowanego dnia nigdy )
-no i rzadko , ale zdarza się że minimalnym SL'em wyciągnie sie naprawde mega ruch ( 2-3 h w jednym tradzie ) z kosmicznym r/r np 1:50 (sa takie akcje na DAX )
Wady :
- niestety przy kompie trzeba być praktycznie cały czas - więc odpada dla hobbystów i pracujących gdzie indziej
- mało czasu na decyzje powoduje obniżenie skuteczności , więc trzeba mieć dobry MM
- konsole poznaje się po tym ,ze sie jest jakiś czas na minusie

- dość wyczerpujące
co by nikogo nie zdziwił powrót do oporu który był kiedyś wsparciem 
https://www.tradingview.com/x/MuQAShXD/

https://www.tradingview.com/x/MuQAShXD/
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Highend jak widzisz edka w poniedzialek pojda w gore czy w dol jak myslisz? 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
powiem tak:DavidFx pisze:Highend jak widzisz edka w poniedzialek pojda w gore czy w dol jak myslisz?
- zakładam umacnianie dolara do września i potem bum korekta.
tak śmiesznie

czy po piątku uważacie, że forex jest logiczny?

wyszedł mi taki KIWI, że leci na 0.63 (patrz jurnal), jeszcze muszę zmęczyć kangura.... generalnie wyszło mi umacnianie dolara.... więc edek raczej w dół. Ale czy w poniedziałek - nie wiem.
Jak znajdę miejsce to na pewno napiszę, że edek np. w górę, a wy walicie wtedy eSki i to działa

-- Dodano: 01 sie 2015, 22:10 --
1.20?lukpiasek pisze:co by nikogo nie zdziwił powrót do oporu który był kiedyś wsparciem![]()
jak wróci do tego poziomu to jeszcze poleci UP na 1.23 lub 1.26 i dopiero w dół. Edek mieszacz wykańczacz depozytów.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
tak się zastanawiam skąd bierzecie poziomy edka typu 1.2, 1.5 itd. Osiągnięcie poziomu przed QE wymagałoby mega kryzysu w USA a na taki się nie zanosi - te poziomy są z d... wzięte!!! Zrozumcie że przebicie 1.18 wymagałoby zdywesyfikowania dodruku Euro, spadkiem wartości $......
Możemy się spierać czy doleci do 1.15 i spadnie czy spadnie od razu, ale 1.2 to biorąc pod uwagę fundamenty nierealne.
Moja analiza:
Od maja na edku konsola pomiedzy 1.14, a 1.08 od obu poziomów się odbijaliśmy po 2 razy, biorąc pod uwagę 'trend główny' czy mówiąc jaśniej - fundamenty - mamy spadek od stycznia, a możliwe zmiany stóp w USA, Grecja itd. tylko to umacniają zatem każdy może sobie sam odp. przebicie którego poziomu jest bardziej prawdopodobne....i nie są do tego potrzebne pivoty, fiba, poziomy itd.
Możemy się spierać czy doleci do 1.15 i spadnie czy spadnie od razu, ale 1.2 to biorąc pod uwagę fundamenty nierealne.
Moja analiza:
Od maja na edku konsola pomiedzy 1.14, a 1.08 od obu poziomów się odbijaliśmy po 2 razy, biorąc pod uwagę 'trend główny' czy mówiąc jaśniej - fundamenty - mamy spadek od stycznia, a możliwe zmiany stóp w USA, Grecja itd. tylko to umacniają zatem każdy może sobie sam odp. przebicie którego poziomu jest bardziej prawdopodobne....i nie są do tego potrzebne pivoty, fiba, poziomy itd.