DayTrading: Piątek 31.07.2015
- pl-samurai
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 31.07.2015
Kur v a nie no ale jazda. Sorry za slownictwo ale to jest rzeź.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
nic nie rozjechali, spokojnie jak na wojniehighend pisze:wrzuciłeś BUY 10 minut temu licząc na D_R1 ?niemiaszek pisze:pl-samurai pisze:... ale jaja juz mnie nic nie zdziwi co do EUR/USD.
cały czas pracują nad kształem świec W i M... dla mnie knoty się nie liczą, tylko wartości O, H, L, C![]()
dzień się jeszcze nie skończył, ale zabawa przednia![]()
a tu rozjechali jak czołgiem....

miałem dzisiaj hedga na 160 pipek w najgorszym momencie jak rozpięli mi górę, obecnie mam hedga na 57, dopisane ok 40 na czysto, więc łatwo policzyć jak na tym wyszedłem po dzisiejszym dniu

wolę teraz pić drinia niż siedzieć, gapić się w ekg i dumać, czy zejdą jeszcze w dół z 15 pipek czy pójdą do góry z 20... mam to z bani

nie ważne co będzie w poniedziałek, bo napewno pójdą w jedną i drugą stronę, będzie nowe rozdanie kresek, więc się coś kliknie, ale jedno w tym naważniejsze, że mam spokojną głowę na weekend i mogę odpocząć... tego wszystkim życzę, Wasze zdrowie

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
niezła ta korekta na edku miazga
teraz pytanie ile dadzą rade wrócić w godzine ? całość czy tylko z pół
nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11

teraz pytanie ile dadzą rade wrócić w godzine ? całość czy tylko z pół

nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Teraz to dopiero dolar oberwie. EUR/USD zrobił 200 pipsów - wybicie ogromnego popytu, teraz po powrocie będzie dalsza akumulacja i dalsze wzrosty.
Widziałem Niemiaszek jak było. Najpierw hedge na sell, potem pojechali do góry i się okazało, że sell było bez sensu (co ja też zakładałem, ze sell).... jednak po dojściu na szczyt dzisiaj zjechali z niego w 80% aktualnie... co pozwoliło praktycznie wyjść z tego sell.... masakra. Taki dzień jak dziś to ja odpadam. Ale pewnie nie tylko ja.
No chyba, że ktoś jest taki mastacha, że rano dał BUY, a potem SELL - ale wątpię żeby ktoś takie cuda przewidział przed faktem.
Zatem jak ktoś dobrze trafił i zabrał zysk = winner.... potem lepiej odpocząć bo można zejść
-- Dodano: 31 lip 2015, 20:08 --

-- Dodano: 31 lip 2015, 20:10 --
dolar się umacnia i sp500 leci.....
No chyba, że ktoś jest taki mastacha, że rano dał BUY, a potem SELL - ale wątpię żeby ktoś takie cuda przewidział przed faktem.
Zatem jak ktoś dobrze trafił i zabrał zysk = winner.... potem lepiej odpocząć bo można zejść

1.70lukpiasek pisze: nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11![]()

-- Dodano: 31 lip 2015, 20:10 --
dolar się umacnia i sp500 leci.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
pewnie większość dała i buy i sell tylko w odwrotnej kolejnościhighend pisze:Widziałem Niemiaszek jak było. Najpierw hedge na sell, potem pojechali do góry i się okazało, że sell było bez sensu (co ja też zakładałem, ze sell).... jednak po dojściu na szczyt dzisiaj zjechali z niego w 80% aktualnie... co pozwoliło praktycznie wyjść z tego sell.... masakra. Taki dzień jak dziś to ja odpadam. Ale pewnie nie tylko ja.
1.70lukpiasek pisze: nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11![]()
![]()

Do zoba w poniedziałek. Miłego weekendu #hedge
niemiaszek pisze:Wasze zdrowie![]()

no ale jak się zamknie powyżej WPivota to pisałeś, że next week raczej UP?

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
daj sobie już dzisiaj na luz... jest piątek, zobacz, która godzinahighend pisze:niemiaszek pisze:Wasze zdrowie![]()
![]()
no ale jak się zamknie powyżej WPivota to pisałeś, że next week raczej UP?

w poniedziałek nowe kreski, więc nowa rozpiska na W i M, i napewno będzię co robić każdego dnia z kresek z D, oczywiście pod jednym warunkiem, że trzeba to robić na spokojnie, bez problemów technicznych jakie miałem w tym tygodniu i żeby klikać to przedewszystkim trzeba mieć czas na to, więc jeszcze raz powtarzam, spokojnie jak wojnie, a cała reszta się sama zrobi

ooooo, ale Cię poniosło i grubo pojechałeś... gdzie mi do ekspertahighend pisze:o pivoty pytaj Niemiaszka - to jest ekspert w tej dziedzinie....
a działają jako wsparcia/opory..... i reakcja na nie jest. Co nie znaczy, że nie są do przebicia.

coś może wiem, coś może umiem, coś czasami klikam w wolnych chwilach, ale żeby klikać to opatrzenie z wykresem jest podstawą do przewagi, że coś się udaje zarobić a nie tracić

a gdzie Ty niby widzisz moje pozycje na bieżąco, jeżeli myfxbook ciągle z dużym opóźnieniem pokazuje

na mql też nie możesz widzieć online, bo nie masz subskrypcji

jak chcesz się jeszcze gapić w ekg i głowić co dalej, to zerknij na H1 i jaki mamy nadal układ trendu

masz zagadkę na weekend, jak nie masz nic innego do roboty...

pzdr all

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Niemiaszku mam Cię za eksperta od pivotów bo na tym polega Twój system
Wchodzenie po przebiciu D pivota przy układzie średnich tak jak tłumaczyłeś.... I to działa bo sprawdzałem. Co do reszty wejść jak dzisiaj robiłeś eSki na edku to zapewne kwestia obserwacji wykresu..... Dobrze, że się w eLki nie ubrałem bo już prawie klikałem, a tu zonk na edku i na innych parach z USD.
co do podglądu to tylko na myfxbook - w historii jest wszystko, a i tak jakoś trafiłem na buy edka 10 minut po otwarciu...
Z grubsza tyle, co do edka i H1 to nic nie widzę bo już mi się zlewa wszystko... widzę tylko spadki nadal i zrobienie ludzi podwójnie w ch****.... przez takie coś czasem mam dość FX i mam ochotę tym pierdyknąć.
DT jest jednak hardkorowy. Lepiej wychodzi mi trend trading i szukanie miejsca zwrotu akcji lub miejsca gdzie podkupić by iść z trendem.... choć szukanie dołków/szczytów za pomocą "fibo tradingu" też nieźle wychodzi bo w najgorszym razie można wyjść na BE jeśli się okaże, że to nie był dołek gdyż w wyznaczonym miejscu zawsze jest jakaś reakcja....

co do podglądu to tylko na myfxbook - w historii jest wszystko, a i tak jakoś trafiłem na buy edka 10 minut po otwarciu...
Z grubsza tyle, co do edka i H1 to nic nie widzę bo już mi się zlewa wszystko... widzę tylko spadki nadal i zrobienie ludzi podwójnie w ch****.... przez takie coś czasem mam dość FX i mam ochotę tym pierdyknąć.
DT jest jednak hardkorowy. Lepiej wychodzi mi trend trading i szukanie miejsca zwrotu akcji lub miejsca gdzie podkupić by iść z trendem.... choć szukanie dołków/szczytów za pomocą "fibo tradingu" też nieźle wychodzi bo w najgorszym razie można wyjść na BE jeśli się okaże, że to nie był dołek gdyż w wyznaczonym miejscu zawsze jest jakaś reakcja....
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 70587.html Trzeba się pakować w Eski i czekać na to 350 ;-) Dla mnie tego typu eksperci powinni stawiać cały swój majątek na swoją prognozę, wtedy można byłoby ich uznać za ekspertów, albo bankrutów, a tak to bardziej przypominają klaunów.