DayTrading: Piątek 31.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
41%
Bez zmian
4
18%
Spadek
9
41%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 31.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

Kur v a nie no ale jazda. Sorry za slownictwo ale to jest rzeź.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

highend pisze:
niemiaszek pisze:
pl-samurai pisze:... ale jaja juz mnie nic nie zdziwi co do EUR/USD.

cały czas pracują nad kształem świec W i M... dla mnie knoty się nie liczą, tylko wartości O, H, L, C :idea:
dzień się jeszcze nie skończył, ale zabawa przednia :d :564:
wrzuciłeś BUY 10 minut temu licząc na D_R1 ?
a tu rozjechali jak czołgiem....
nic nie rozjechali, spokojnie jak na wojnie :p :d

miałem dzisiaj hedga na 160 pipek w najgorszym momencie jak rozpięli mi górę, obecnie mam hedga na 57, dopisane ok 40 na czysto, więc łatwo policzyć jak na tym wyszedłem po dzisiejszym dniu :idea:
wolę teraz pić drinia niż siedzieć, gapić się w ekg i dumać, czy zejdą jeszcze w dół z 15 pipek czy pójdą do góry z 20... mam to z bani :idea:

nie ważne co będzie w poniedziałek, bo napewno pójdą w jedną i drugą stronę, będzie nowe rozdanie kresek, więc się coś kliknie, ale jedno w tym naważniejsze, że mam spokojną głowę na weekend i mogę odpocząć... tego wszystkim życzę, Wasze zdrowie :D :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

niezła ta korekta na edku miazga

teraz pytanie ile dadzą rade wrócić w godzine ? całość czy tylko z pół :mrgreen:

nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11 :d :p
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

yoptrader

Nieprzeczytany post autor: yoptrader »

Teraz to dopiero dolar oberwie. EUR/USD zrobił 200 pipsów - wybicie ogromnego popytu, teraz po powrocie będzie dalsza akumulacja i dalsze wzrosty.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Widziałem Niemiaszek jak było. Najpierw hedge na sell, potem pojechali do góry i się okazało, że sell było bez sensu (co ja też zakładałem, ze sell).... jednak po dojściu na szczyt dzisiaj zjechali z niego w 80% aktualnie... co pozwoliło praktycznie wyjść z tego sell.... masakra. Taki dzień jak dziś to ja odpadam. Ale pewnie nie tylko ja.

No chyba, że ktoś jest taki mastacha, że rano dał BUY, a potem SELL - ale wątpię żeby ktoś takie cuda przewidział przed faktem.

Zatem jak ktoś dobrze trafił i zabrał zysk = winner.... potem lepiej odpocząć bo można zejść ;)

-- Dodano: 31 lip 2015, 20:08 --
lukpiasek pisze: nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11 :d :p
1.70 :mrgreen: :569:

-- Dodano: 31 lip 2015, 20:10 --

dolar się umacnia i sp500 leci.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

kryspo_O
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kryspo_O »

highend pisze:Widziałem Niemiaszek jak było. Najpierw hedge na sell, potem pojechali do góry i się okazało, że sell było bez sensu (co ja też zakładałem, ze sell).... jednak po dojściu na szczyt dzisiaj zjechali z niego w 80% aktualnie... co pozwoliło praktycznie wyjść z tego sell.... masakra. Taki dzień jak dziś to ja odpadam. Ale pewnie nie tylko ja.

No chyba, że ktoś jest taki mastacha, że rano dał BUY, a potem SELL - ale wątpię żeby ktoś takie cuda przewidział przed faktem.

Zatem jak ktoś dobrze trafił i zabrał zysk = winner.... potem lepiej odpocząć bo można zejść ;)

-- Dodano: 31 lip 2015, 20:08 --
lukpiasek pisze: nieśmiało stawiam na close dnia powyżej 1.11 :d :p
1.70 :mrgreen: :569:
pewnie większość dała i buy i sell tylko w odwrotnej kolejności :D...
Do zoba w poniedziałek. Miłego weekendu #hedge

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

niemiaszek pisze:Wasze zdrowie :D :564:
:564:

no ale jak się zamknie powyżej WPivota to pisałeś, że next week raczej UP? :)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

highend pisze:
niemiaszek pisze:Wasze zdrowie :D :564:
:564:
no ale jak się zamknie powyżej WPivota to pisałeś, że next week raczej UP? :)
daj sobie już dzisiaj na luz... jest piątek, zobacz, która godzina :?: :!: :!: :!:

w poniedziałek nowe kreski, więc nowa rozpiska na W i M, i napewno będzię co robić każdego dnia z kresek z D, oczywiście pod jednym warunkiem, że trzeba to robić na spokojnie, bez problemów technicznych jakie miałem w tym tygodniu i żeby klikać to przedewszystkim trzeba mieć czas na to, więc jeszcze raz powtarzam, spokojnie jak wojnie, a cała reszta się sama zrobi :wink: :564:

highend pisze:o pivoty pytaj Niemiaszka - to jest ekspert w tej dziedzinie....
a działają jako wsparcia/opory..... i reakcja na nie jest. Co nie znaczy, że nie są do przebicia.
ooooo, ale Cię poniosło i grubo pojechałeś... gdzie mi do eksperta :?:
coś może wiem, coś może umiem, coś czasami klikam w wolnych chwilach, ale żeby klikać to opatrzenie z wykresem jest podstawą do przewagi, że coś się udaje zarobić a nie tracić :wink: :p :d

a gdzie Ty niby widzisz moje pozycje na bieżąco, jeżeli myfxbook ciągle z dużym opóźnieniem pokazuje :?:
na mql też nie możesz widzieć online, bo nie masz subskrypcji :?:

jak chcesz się jeszcze gapić w ekg i głowić co dalej, to zerknij na H1 i jaki mamy nadal układ trendu :?:
masz zagadkę na weekend, jak nie masz nic innego do roboty... :roll:

pzdr all :516:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Niemiaszku mam Cię za eksperta od pivotów bo na tym polega Twój system :) Wchodzenie po przebiciu D pivota przy układzie średnich tak jak tłumaczyłeś.... I to działa bo sprawdzałem. Co do reszty wejść jak dzisiaj robiłeś eSki na edku to zapewne kwestia obserwacji wykresu..... Dobrze, że się w eLki nie ubrałem bo już prawie klikałem, a tu zonk na edku i na innych parach z USD.

co do podglądu to tylko na myfxbook - w historii jest wszystko, a i tak jakoś trafiłem na buy edka 10 minut po otwarciu...

Z grubsza tyle, co do edka i H1 to nic nie widzę bo już mi się zlewa wszystko... widzę tylko spadki nadal i zrobienie ludzi podwójnie w ch****.... przez takie coś czasem mam dość FX i mam ochotę tym pierdyknąć.

DT jest jednak hardkorowy. Lepiej wychodzi mi trend trading i szukanie miejsca zwrotu akcji lub miejsca gdzie podkupić by iść z trendem.... choć szukanie dołków/szczytów za pomocą "fibo tradingu" też nieźle wychodzi bo w najgorszym razie można wyjść na BE jeśli się okaże, że to nie był dołek gdyż w wyznaczonym miejscu zawsze jest jakaś reakcja....

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 70587.html Trzeba się pakować w Eski i czekać na to 350 ;-) Dla mnie tego typu eksperci powinni stawiać cały swój majątek na swoją prognozę, wtedy można byłoby ich uznać za ekspertów, albo bankrutów, a tak to bardziej przypominają klaunów.

Zablokowany