DayTrading: Piątek 31.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
41%
Bez zmian
4
18%
Spadek
9
41%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 31.07.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

pik pisze:http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 70587.html Trzeba się pakować w Eski i czekać na to 350 ;-) Dla mnie tego typu eksperci powinni stawiać cały swój majątek na swoją prognozę, wtedy można byłoby ich uznać za ekspertów, albo bankrutów, a tak to bardziej przypominają klaunów.
nie wiem jak złoto, ale Platyna nie spadnie poniżej 900...... takie mam wyznaczenie... więc jeśli złoto spadnie to niedużo :) skoro jest skorelowane z platyną i srebrem.
A jesli Platyna spadnie poniżej 900 (dajmy na to na 800) to pier**** tym całym forexem i wyjadę w Bieszczady bo wówczas będę wiedział, że to nie działa.

i jeszcze dodam bo już dopijam conieco, że zboża lecą w dół po raz kolejny z winy dolara (pszenica, kukurydza, soja) - bo cicho o zbożach, a te sobie spadają.... i targety mam bardzo ciekawe (już podawałem parę miesięcy temu tylko nie przewidziałem wyskoku tego co miał ostatnio miejsce)... natomiast pszenica powinna spaść nawet na 400-430..... soja 800-820... kukurydza zagadka.... 260-300 możliwe. I tam ładuje L po same jaja na tych poziomach. Poczekam. Wolę L niż S.

I to całe pitolenie o podwyżakch stóp to jest jeden wielki przerost formy nad treścią. Moim zdaniem podwyżka stóp USD spowoduje długiego pina na wszystkim :mrgreen: , a następnie spokojnie zacznie np. edek znowu rosnąć... tyle. Uważam, że zbyt mocno dolar się umocnił wobec oczekiwań względem podwyżek stóp.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

https://www.youtube.com/watch?v=dULzsX9F4I0 polecam obejrzeć ;) sporo fajnych ciekawostek :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a ja widzę tak jak na wykresie który namalowałem w czerwcu i... jak na razie idzie jak po sznurku. Prosżę.
owszem, niedawno pokazywałem scenario wzrostowy..... i mam go nadal na uwadze - wtedy mniej więcej target na 14200..... ale teraz znowu bliżej mi do spadków :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Nie bierzesz jednego pod uwagę.
Banksterzy mają whujdyliony euro i pierdyliony dolców.
Oni po prostu nie pozwolą na żadną niekontrolowaną zwałę.
Patrz giełda w Chinach - są też inne metody.

W każdym razie ja jestem na up, dopóki nie zanegują mojego scenariusza.
Dzisiaj się sprawdził. Zobaczymy w poniedziałek. Przewiduję dokończenie korekty gdzieś do 1280 - 1250 i up.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2015, 00:37 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZbychuM pisze:Nie bierzesz jednego pod uwagę.
Banksterzy mają whujdyliony euro i pierdyliony dolców.
Oni po prostu nie pozwolą na żadną niekontrolowaną zwałę.
Patrz giełda w Chinach - są też inne metody.
" niedawno pokazywałem scenario wzrostowy..... i mam go nadal na uwadze "

:)

spokojnie jak na wojnie :mrgreen: :564: :564: :564:

a co powiesz na zwałę, która nie będzie krachem tylko korektą :twisted: .... i po to by ludzi ubierać w eLki :mrgreen:

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj się wkur.. nieziemsko, bo Dax chodził jak chciałem. Przewidziałem, że spadnie, i że potem pójdzie do góry.
Co z tego, jak mam problem z ustawieniem SL. Chyba za szybko na BE przestawiam. Za każdym razem wybijało.
I zamiast kokosów mam figę z makiem. :evil:

Oni nie dopuszczą do scenariusza, który mógłby się wymknąć spod kontroli. Jakieś tam zjazdy zrobią oczywiście.
Właśnie taką korektę mieliśmy. Pewnie ubranych w eski też.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZbychuM pisze:mam problem z ustawieniem SL. Chyba za szybko na BE przestawiam. Za każdym razem wybijało.
I zamiast kokosów mam figę z makiem. :evil:
musisz ustawiać TP na kokosy, a SL tak aby nie sięgało figi z makiem :d :p

a tak serio BE to ochrona kapitału - patrz historia na myfxbook Niemiaszka.... sporo jego pozycji by doszło do TP co przy jednej pozycji = 1 lot dałoby duży zysk..... więc kwestia wyboru: czy chronimy kapitał (BE i częste SL BE) czy jednak jesteśmy GOD MODE i lecimy na TP, ale łapiemy SL - jaki RR wtedy żeby miało sens ??? )
Ostatnio zmieniony 01 sie 2015, 00:45 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

TP było na kokosy i gdyby mnie nie wybiło to by doszło :evil:
Chyba zbyt duża pozycja, strach, i chęć jak najszybszego zabezpieczenia przed stratą. No i zonk.

RR był naprawdę duży. Gdzieś 1:10.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZbychuM pisze:TP było na kokosy i gdyby mnie nie wybiło to by doszło :evil:
banskterka wie jak zrobić w ch.... ludzi i wie jak działa ich psychika... Oni wiedzą, że taki np. wzrost edka dzisiaj spowoduje, że ludzie masowo zaczną L pakować... po czym zrobią ich w konia i zwalą edka w dół..... sztuką jest zapakować się wcześniej i przewidzieć ich ruch. Inaczej na FX każdy straci....
Pewnie, można na pullbacku się zapakować - pytanie czy pullback to pullback czy jednak ruch w drugą stronę? :mrgreen:

Lepszy SL wywalony na BE niż strata czy SL na stracie.

Używając fibo-systemu da się złapać ruch na samym jego początku choć to cholernie ryzykowne (łapanie dołków/szczytów) - ale daje prawie idealny RR.

Zablokowany