DayTrading: Piątek 31.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
41%
Bez zmian
4
18%
Spadek
9
41%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 31.07.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Atlanticos :) mialem fibo na edku spadkowe i jego zasieg byl tam gdzie mamy dolki... mam fibo spadkowe na kiwi - zasieg 0.63. Nie doszlismy tam jeszcze.
Ale ogolnie masz racje. Nie wiem czemu jestem taki wk**** na dolara... powinno mi to latac.... rok temu w kwietniu gralem S na edku i kangurze (poziomy 1.38 i 0.94) i bylo OK. Teraz nie wiem :(

-- Dodano: 02 sie 2015, 17:30 --

SPECJALNIE dla Żaby - parytet jako ORGR na edku. jest taka opcja.... :)

tak czy siak do 1.227 dojdziemy na 100% - pytanie tylko KIEDY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

highend pisze:Atlanticos :) mialem fibo na edku spadkowe i jego zasieg byl tam gdzie mamy dolki... mam fibo spadkowe na kiwi - zasieg 0.63. Nie doszlismy tam jeszcze.
Ale ogolnie masz racje. Nie wiem czemu jestem taki wk**** na dolara... powinno mi to latac.... rok temu w kwietniu gralem S na edku i kangurze (poziomy 1.38 i 0.94) i bylo OK. Teraz nie wiem :(

-- Dodano: 02 sie 2015, 17:30 --

SPECJALNIE dla Żaby - parytet jako ORGR na edku. jest taka opcja.... :)

tak czy siak do 1.227 dojdziemy na 100% - pytanie tylko KIEDY.
w Twoim wykresie najpierw przebijamy 1.08 a potem 1.14 wiec potwierdzasz mój scenariusz...Potem w przeciągu kilku miesiećy to tak, zgoda może być i 1.25 ale do tego są potrzebne fundamenty których teraz nie ma......

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

... ale mówiąc szczerze jakoś wątpię aby edek zszedł na parytet.... powód? musiałby wtedy iść dalej na 0.90 lub 0.80 nawet bo inaczej 95% ludzi by zapakowało eLki na parytecie i trzeba by ich było przetrzebić....
sam nie wiem :) dlatego SL musi być. Albo hedge. Co kto lubi. Inaczej ZJE depozyt.

-- Dodano: 02 sie 2015, 19:33 --

a z Kangurem jest śmieszna sprawa... wyszedł mi poziom 0.72 jako dołek. W zasadzie już byliśmy w dołku lub blisko niego.... Jeśli jednak nie mam racji to kolejny poziom kangura to 0.67, a całkowity możliwy target 0.58....
Póki co wygląda na jakąś korektę (????), tylko czemu KIWI jeszcze ma spaść na 0.63... hmmm - głośno myśłę, trzeba jeszcze AUD/NZD oblookać. Ten był wzrostowy i aktualnie była na nim korekta.....

,....

no jasne - aud/nzd z 20 lipca wrzucam gdzie przewidziałem korektę, oraz aud/nzd2 teraz rysowany. Prościej się nie da. Widać tam wszystko :d :564: widać, że wyznaczyłem poziom 1.09 jako miejsce zwrotu odbicia - FIBO 161. Kurde to naprawdę działa w ten sposób :D :D :D :shock:

Dodam jeszcze bo chłopaki pisali o EUR/NZD że szykują się wieeelkie spadki - a ja tam widzę UP na tej parze co by potwierdzało, że NZD sie jeszcze osłabi (stąd KIWI na 0.63 pasuje). Wszystko musi pasować w układance :)

-- Dodano: 02 sie 2015, 19:47 --

PS. pakować całe depo L na kangura, SL 0.717 powiedzmy i NIC się nie bać :D ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

highend pisze:... ale mówiąc szczerze jakoś wątpię aby edek zszedł na parytet.... powód? musiałby wtedy iść dalej na 0.90 lub 0.80 nawet bo inaczej 95% ludzi by zapakowało eLki na parytecie i trzeba by ich było przetrzebić....
sam nie wiem :) dlatego SL musi być. Albo hedge. Co kto lubi. Inaczej ZJE depozyt.
:564: też tak myślę na parytet nie zejdzie, ale myślę że ostatni dołek na 1.04 może liznąć, ale na wszelki wypadek mam TP na 1.05 (ciut powyżej ostatniego dołka)

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Highend wszystko co tu :D piszesz to trzeba grać odwrotnie

-- Dodano: 02 sie 2015, 20:17 --

dziwne te Twoje podpowiedz w piatek sie nic nie sprawdziło i dlaczego mącisz ludziom w głowach zreszta jest tu jeszcze paru pseudoanalityków tak zwanych guru tego forum co tez mącą

-- Dodano: 02 sie 2015, 20:20 --

pmi dla przemysłu w Chinach kiepskie pewnie beda spadki na daxie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

lutek pisze:Highend wszystko co tu :D piszesz to trzeba grać odwrotnie
Dużo pipsów życzę :) :564:
w takim razie skoro napisałem kangur L, to powinniśmy zobaczyć poziomy ponizej 0.70 niebawem... :)

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

highend pisze:no to 1.20 na edku w tym roku? ;) ogólnie przecież od marca jestem za wzrostami, a spadki to raczej korekcyjne... i tak myślałem, ze dzisiaj będzie a tu zonk ;) wych**** mnie.

czy jednak podniosą stopy... zwalą edka do 1.06..... a potem edek znowu rakieta UP? ;) haha....

wracam zatem do pisania tylko w jurnalu[/b] - tam się mogę skupić i jak ktoś czyta to sam sprawdzi czy jestem antywskaźnik czy nie ;)

,,Tylko,, 30 postów
Ostatnio zmieniony 02 sie 2015, 21:31 przez Zibi 68, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

co do kangura to może bedzie góra kiwi to samo korekta musi byc eur\nzd dół :D

-- Dodano: 02 sie 2015, 20:34 --

hihend ty już powinienes dac sobie spokój z forexem no chyba że jesteś analitykiem brokerskim i zależy Ci na tym żeby inni tracili pieniadze bo w piatek to idealnie sie pojawiłes z prognozami co do edka i złota tak samo jak nijak8i player na temat usd\jpy to powinno dać ludziom do myslenia

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

lutek pisze:Highend wszystko co tu :D piszesz to trzeba grać odwrotnie

-- Dodano: 02 sie 2015, 20:17 --

dziwne te Twoje podpowiedz w piatek sie nic nie sprawdziło i dlaczego mącisz ludziom w głowach zreszta jest tu jeszcze paru pseudoanalityków tak zwanych guru tego forum co tez mącą

-- Dodano: 02 sie 2015, 20:20 --

pmi dla przemysłu w Chinach kiepskie pewnie beda spadki na daxie
Dax na tą chwilę bez reakcji 11328
http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

lutek pisze: hihend ty już powinienes dac sobie spokój z forexem no chyba że jesteś analitykiem brokerskim i zależy Ci na tym żeby inni tracili pieniadze bo w piatek to idealnie sie pojawiłes z prognozami co do edka i złota tak samo jak nijak8i player na temat usd\jpy to powinno dać ludziom do myslenia
nie jestem analitykiem i nie pracuję dla brokerów żeby była jasność.
na forexie jestem nadal _początkujący_ żeby była jasność.
ilość postów nie ma żadnego znaczenia - żeby była jasność! :)

jeśli jakieś prognozy się nie sprawdziły i wyszło, że jestem antywskaźnikiem - cóż. Wróżka ze mnie żadna, a bycie początkującym zwalnia od obowiązku posiadania 100% trafnych analiz.

Ponadto każdy ma swój rozum i kieruje się własną głową i klika na własną odpowiedzialność, więc jeśli ktoś ma system że klika odwrotnie niż mówię i ma z tego kasę to ja się bardzo cieszę :)

A forum jest po to aby dzielić się swoimi analizami i spostrzeżeniami, a co kto z tym zrobi to już jego wola własna.

Zablokowany