DayTrading: Piątek 07.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
50%
Bez zmian
5
23%
Spadek
6
27%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 07.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

coolcov pisze:Oczywiście że vsa potrafi przewidzieć kierunek ceny następnej świecy, ale i nie tylko, bo i kilku następnych.
Vsa opisuje zachowanie następnych świec i ewentualne działania, gdyby dana świeca była taka czy taka (sory za prosty język). Po prostu uczy co w danym momencie zrobili profesjonaliści na rynku i czego można się spodziewać. Dlatego dziś po danych napisałem że edek będzie rósł i tak było, po czym mi odpisywali że tego nie widać.!
Dla mnie osobiście wykres bez wolumenu jest jak jazda samochodem bez wskaźnika ilości paliwa. Nigdy nie wiesz co się stanie. Dlatego niektórzy piszą, zę może odbije się od tej czy innej geometrii bo nie wiedzą od której. Z wolumenem możesz to stwierdzić prawie na 99 procent. Możesz dzięki VSA stwierdzić czy jesteś w korekcie czy w impulsie. Niestety ja nie jestem jeszcze w tym tak bardzo obtrzaskany, ale widzę że już bliżej niż dalej.
Pozdrawiam' Kolegę i nie neguje tego co robisz. Dla mnie każde podejscie które ma u swoich podstaw wolumen jest jak najbardziej słuszne. Miłego weekendu
http://forex.traderzy.pl/news/volume-sp ... ktyce-r267

-- Dodano: sob 08-08-2015, 12:01 --
atlanticos pisze:
highend pisze:
coolcov pisze:Nigdy nie wiesz co się stanie. Dlatego niektórzy piszą, zę może odbije się od tej czy innej geometrii bo nie wiedzą od której. Z wolumenem możesz to stwierdzić prawie na 99 procent.
doczytalem do tego miejsca i odpuscilem...
Żaba co tak się czepiasz ludzi. On ma metodę i działa.
nie wytrzymlem :lol:
miszcz wszystko najlepiej wie :lol: :lol: co się dziwisz oj gdybyście znali prawdę :mrgreen: :mrgreen:

-- Dodano: sob 08-08-2015, 12:04 --

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1439017441
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Nowy, te dane z Chin będą miały oczywiście negatywny wpływ na giełdy ?
Do tego trzeba dodać obserwowany od jakiegoś czasu spadek cen surowców, i sytuacja staje się coraz czytelniejsza...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123 pisze: nie wytrzymlem :lol:
miszcz wszystko najlepiej wie :lol: :lol: co się dziwisz oj gdybyście znali prawdę :mrgreen: :mrgreen:
Witaj Nowy z powrotem :)
Kto jest ten "miszcz"? ;)
Ja na pewno nie. Ja robię po swojemu i dobrze mi z tym. Najważniejsze, że mi działa, a jeśli się pomylę to jest SL.
Tyle w temacie. Niech każdy ma swoją metodę, strategię.... jak zwał tak zwał.

Jednakże wyśmiewanie się z innych, wytykanie im palcami.... śmianie się ze mnie czy np. z Dadasa... to jest żenada i świadczy o poziomie ludzi.
Taki Dadas to człowiek, ktory chce coś przekazać innym. I robi to tak jak umie najlepiej. A że dla niektórych to jest "bełkot" - TRUDNO ! :) Są tacy, dla których wskazówki Dadasa są bezcenne.
I nie - nie jest to żaden GURU. Gość po prostu chce się dzielić. Ja też się chciałem podzielić tym co odkryłem.... i co działa (dla mnie). Ale PO CO się dzielić skoro dla większości to jakieś farmazony i paranoje. Bo oni wiedzą lepiej, bo czytali milion książek, bo mają swoją AT.. swoje figury itp itd.. I bardzo dobrze :)
Być może faktycznie pewna część osób tutaj to... BROKERZY :D :) Tyle ode mnie. Ja nie mam nic wspólnego z brokerami i nie chcę mieć :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

Nowy bardzo się ciesze, że wróciłeś. Naprawdę, przeglądam twoje wykresy na ff i aż chciałem tutaj napisać, że brakuje mi ciebie. W czasie twojej nieobecności uświadomiłem sobie, że jesteś jedyną sensowną osobą na tym forum. Wrzuć coś czasami tutaj :)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

karnak pisze:Pewnie boczniak między wsparciem, a oporem jeszcze "trochę" potrwa:
ja też mam tajemniczy wskaźnik :lol:
u mnie jest L bo nad niebieska i też widać opór :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Mehow87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mehow87 »

Na DXY na dziennym odbilismy sie od 78.6 wiec moze warto zwrocic uwage na mozliwa formacje motyla?

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=INDEX%3ADXY

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Mehow87 pisze:Na DXY na dziennym odbilismy sie od 78.6 wiec moze warto zwrocic uwage na mozliwa formacje motyla?

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=INDEX%3ADXY
jak możesz to pokaż tego Motyla

Mehow87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mehow87 »

oczywiscie jeszcze go nie ma. chcialem tylko zwrocic uwage ze moze nastapic odbicie. a pozniej zobaczymy

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Mehow87 pisze:oczywiscie jeszcze go nie ma. chcialem tylko zwrocic uwage ze moze nastapic odbicie. a pozniej zobaczymy
to pokaż tego potencjalnego Motyla :wink:

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze:
Jednakże wyśmiewanie się z innych, wytykanie im palcami.... śmianie się ze mnie czy np. z Dadasa... to jest żenada i świadczy o poziomie ludzi.
Taki Dadas to człowiek, ktory chce coś przekazać innym. I robi to tak jak umie najlepiej. A że dla niektórych to jest "bełkot" - TRUDNO ! :) Są tacy, dla których wskazówki Dadasa są bezcenne.
I nie - nie jest to żaden GURU. Gość po prostu chce się dzielić. Ja też się chciałem podzielić tym co odkryłem.... i co działa (dla mnie). Ale PO CO się dzielić skoro dla większości to jakieś farmazony i paranoje. Bo oni wiedzą lepiej, bo czytali milion książek, bo mają swoją AT.. swoje figury itp itd.. I bardzo dobrze :)
Być może faktycznie pewna część osób tutaj to... BROKERZY :D :) Tyle ode mnie. Ja nie mam nic wspólnego z brokerami i nie chcę mieć :)
Kolego, jeśli o mnie chodzi nigdy się nie śmiałem z metody jaką posługujesz się w analizie (Fibo, DSWS), mnie przede wszystkim śmieszy twoja ciągła zmiana nastawienia - raz S, za chwilę L i to patrząc przez pryzmat mierzeń z wysokich TF, irytuje mnie również twój sposób wyznaczania Fibo, kiedyś napisałem - robisz to jak typowy świeżak, dopasowujesz Fibo do aktualnej ceny tak aby wyszło że właśnie jesteśmy w miejscu odbicia, nie patrzysz na rynek obiektywnie, ty chcesz mieć poparcie swojego wejścia tu i teraz, więc ciągniesz Fibo jak potrzeba i voila, mamy ważny poziom więc będzie odbicie. Masz w d..pie podstawy i to że wielu stara ci się uzmysłowić jak ważne one są, ty to odbierasz jako krytykę samego Fibo i trwasz w przeświadczeniu swojej wyjątkowości spychając nas do roli ciemnych twardogłowych.
Osobiście bardzo często używam mierzeń zewnętrznych do wyznaczania TP, zainteresowałem się tym bliżej dzięki twoim obserwacjom i ich upublicznieniu. Też to pisałem wiele razy, ale ty wiesz lepiej, wszyscy z ciebie szydzą, a co drugi jest od broka. Mało tego, dwa razy wystąpiłem do moda o pochwałę dla ciebie za twoją pracę odnośnie tematu Fibo, bo uważam że pomimo wszystko należy się tobie za ogrom pracy jaką w to włożyłeś. Niestety, mod uznał że na pochwałę nie zasługujesz.
Reasumując, nie szydzę z ciebie bo to nie leży w mojej naturze, jeśli czasem piszę żartem jak w kontekście flaszki - piszę to z przymrużeniem oka, naucz się to rozróżniać.

Co do Dadasa... dla mnie to zwykły megaloman z ego wielkości WTC, dyskutować z nim jest bardzo ciężko a jakakolwiek próba krytyki jego gry spotykała się z tym co u ciebie - on wyprzedza swoją epokę, a my nic z tego nie pojmujemy i w dodatku chcemy go zniszczyć :lol:
Trzeba mu oddać na plus że stworzył sporo indyków które są pomocne wielu traderom, tego nie można mu zarzucić, zawsze był skory do pomocy w tej kwestii, niestety, parafrazując, jest to łyżka miodu w beczce dziegciu.
Wracając do jego sposobu gry, to jest ciągłe tworzenie nowych ulepszeń do bazowej formy DSWS, wielu userów chcących popracować dłużej tą metodą rozkłada ręce - ledwie przyswoili podstawy już wyszło ulepszenie, za chwilę kolejne i kolejne...
Każdy kto spędził na rynku kilka lat, kto zaczął regularnie zarabiać powie ci jedno - najlepsze wyniki osiąga się na w miarę prostej strategii która została wyszlifowana na setkach wejść wstecz i każde kolejne potwierdza jej wartość.

I jeszcze o tym że DSWS działa, że twoje Fibo działa... naucz się, ze to są tylko jedne z setek narzędzi z bogatego arsenału AT. Czy jeśli ktoś by ci pokazał klikanaście zagrań na plus przy użyciu stocha, wstęgi Bollingera, Ichi, RSI,MACD też byś napisał - to działa?
Każde z nich będzie działało w rekach odpowiedniego tradera, kogoś kto dobrze poznał daną metodę i potrafi nią grać.

Straszny świeżak z ciebie :roll:

Zablokowany