highend pisze:
Jednakże wyśmiewanie się z innych, wytykanie im palcami.... śmianie się ze mnie czy np. z Dadasa... to jest żenada i świadczy o poziomie ludzi.
Taki Dadas to człowiek, ktory chce coś przekazać innym. I robi to tak jak umie najlepiej. A że dla niektórych to jest "bełkot" - TRUDNO !

Są tacy, dla których wskazówki Dadasa są bezcenne.
I nie - nie jest to żaden GURU. Gość po prostu chce się dzielić. Ja też się chciałem podzielić tym co odkryłem.... i co działa (dla mnie). Ale PO CO się dzielić skoro dla większości to jakieś farmazony i paranoje. Bo oni wiedzą lepiej, bo czytali milion książek, bo mają swoją AT.. swoje figury itp itd.. I bardzo dobrze

Być może faktycznie pewna część osób tutaj to... BROKERZY

Tyle ode mnie. Ja nie mam nic wspólnego z brokerami i nie chcę mieć

Kolego, jeśli o mnie chodzi nigdy się nie śmiałem z metody jaką posługujesz się w analizie (Fibo, DSWS), mnie przede wszystkim śmieszy twoja ciągła zmiana nastawienia - raz S, za chwilę L i to patrząc przez pryzmat mierzeń z wysokich TF, irytuje mnie również twój sposób wyznaczania Fibo, kiedyś napisałem - robisz to jak typowy świeżak, dopasowujesz Fibo do aktualnej ceny tak aby wyszło że właśnie jesteśmy w miejscu odbicia, nie patrzysz na rynek obiektywnie, ty chcesz mieć poparcie swojego wejścia tu i teraz, więc ciągniesz Fibo jak potrzeba i voila, mamy ważny poziom więc będzie odbicie. Masz w d..pie podstawy i to że wielu stara ci się uzmysłowić jak ważne one są, ty to odbierasz jako krytykę samego Fibo i trwasz w przeświadczeniu swojej wyjątkowości spychając nas do roli ciemnych twardogłowych.
Osobiście bardzo często używam mierzeń zewnętrznych do wyznaczania TP, zainteresowałem się tym bliżej dzięki twoim obserwacjom i ich upublicznieniu. Też to pisałem wiele razy, ale ty wiesz lepiej, wszyscy z ciebie szydzą, a co drugi jest od broka. Mało tego, dwa razy wystąpiłem do moda o pochwałę dla ciebie za twoją pracę odnośnie tematu Fibo, bo uważam że pomimo wszystko należy się tobie za ogrom pracy jaką w to włożyłeś. Niestety, mod uznał że na pochwałę nie zasługujesz.
Reasumując, nie szydzę z ciebie bo to nie leży w mojej naturze, jeśli czasem piszę żartem jak w kontekście flaszki - piszę to z przymrużeniem oka, naucz się to rozróżniać.
Co do Dadasa... dla mnie to zwykły megaloman z ego wielkości WTC, dyskutować z nim jest bardzo ciężko a jakakolwiek próba krytyki jego gry spotykała się z tym co u ciebie - on wyprzedza swoją epokę, a my nic z tego nie pojmujemy i w dodatku chcemy go zniszczyć
Trzeba mu oddać na plus że stworzył sporo indyków które są pomocne wielu traderom, tego nie można mu zarzucić, zawsze był skory do pomocy w tej kwestii, niestety, parafrazując, jest to łyżka miodu w beczce dziegciu.
Wracając do jego sposobu gry, to jest ciągłe tworzenie nowych ulepszeń do bazowej formy DSWS, wielu userów chcących popracować dłużej tą metodą rozkłada ręce - ledwie przyswoili podstawy już wyszło ulepszenie, za chwilę kolejne i kolejne...
Każdy kto spędził na rynku kilka lat, kto zaczął regularnie zarabiać powie ci jedno - najlepsze wyniki osiąga się na w miarę prostej strategii która została wyszlifowana na setkach wejść wstecz i każde kolejne potwierdza jej wartość.
I jeszcze o tym że DSWS działa, że twoje Fibo działa... naucz się, ze to są tylko jedne z setek narzędzi z bogatego arsenału AT. Czy jeśli ktoś by ci pokazał klikanaście zagrań na plus przy użyciu stocha, wstęgi Bollingera, Ichi, RSI,MACD też byś napisał - to działa?
Każde z nich będzie działało w rekach odpowiedniego tradera, kogoś kto dobrze poznał daną metodę i potrafi nią grać.
Straszny świeżak z ciebie