DayTrading: Piątek 07.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
50%
Bez zmian
5
23%
Spadek
6
27%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 07.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Jones »

tomek123 pisze:Najgorzej jak edek otworzy się w poniedziałek tak na 1.07 i wszyscy powiedzą no tak miało spadać no ten piątek to tylko była taka pułapka no teraz wszystko widać niższy szczyt nie wyszli powyżej 1.1 no przecież wiedziałem trend spadkowy :roll:
ja pozwole sobie zostawić małe eL na weekend :p
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

Właśnie płacę. Tylko 4 dolary miesięcznie. Żadne pieniądze. Ale przynajmniej widzę czy duzi wchodzą na rynek czy nie. I po tym poznaje odwrócenie trendu bądź korektę. Oczywiście całość wygląda trochę bardziej akomplikowanie ale dlatego uczę się już rok. Sory highend że nic nie wrzuciłem Ale musiałem wyjsc i nad pisze z komorki.
VSA

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

coolcov pisze:Właśnie płacę. Tylko 4 dolary miesięcznie. Żadne pieniądze. Ale przynajmniej widzę czy duzi wchodzą na rynek czy nie. I po tym poznaje odwrócenie trendu bądź korektę. Oczywiście całość wygląda trochę bardziej akomplikowanie ale dlatego uczę się już rok. Sory highend że nic nie wrzuciłem Ale musiałem wyjsc i nad pisze z komorki.
Panie dzie tak tanio ? to za wybrany instrument czy pakiet ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

flogopit2 pisze:
coolcov pisze:Właśnie płacę. Tylko 4 dolary miesięcznie. Żadne pieniądze. Ale przynajmniej widzę czy duzi wchodzą na rynek czy nie. I po tym poznaje odwrócenie trendu bądź korektę. Oczywiście całość wygląda trochę bardziej akomplikowanie ale dlatego uczę się już rok. Sory highend że nic nie wrzuciłem Ale musiałem wyjsc i nad pisze z komorki.
Panie dzie tak tanio ? to za wybrany instrument czy pakiet ?
Już wiele razy pisalem. To wolumen kontraktów terminowych. Ale w zupełności wystarcza. Odzwierciedla prawie dokładnie całościowy wolumen. Rosyjska strona clusterdelta.com A tak na marginesie są tam również ciekawe inne wskazniki wolumenowe. Jak kumasz coś pa Ruski. Pozdro
VSA

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

coolcov pisze:Któryś z kolegów koło południa pisał mi że vsa to badziewie, nie pamiętam kto. Ja na edku znów w tym tyg zaronilem. Pomazywalem też tydzień temu. Ciekawe jak on. Podobno ma jakiś specjalistyczny wolumen. Więc go informuje że wolumen jest tylko jeden i nie ma gorszych czy lepszych wolumenow. Tylko tickowy i ulepszany tickowy nie nadają się do niczego.
Pozdrawiam wszystkich
to ja pisałem i nadal to podtrzymuję :) osobiście korzystam z wolumenu tickowego opartego na wielkości świec oraz średnich, który bardzo często potrafi mi pokazać kierunek ceny na następnej świecy ;) jestem ciekaw czy VSA też to potrafi :) a co do tych trejdów to zarobiłem i wtedy, i dziś - wystarczy przejrzeć wątek ;)

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście że vsa potrafi przewidzieć kierunek ceny następnej świecy, ale i nie tylko, bo i kilku następnych.
Vsa opisuje zachowanie następnych świec i ewentualne działania, gdyby dana świeca była taka czy taka (sory za prosty język). Po prostu uczy co w danym momencie zrobili profesjonaliści na rynku i czego można się spodziewać. Dlatego dziś po danych napisałem że edek będzie rósł i tak było, po czym mi odpisywali że tego nie widać.!
Dla mnie osobiście wykres bez wolumenu jest jak jazda samochodem bez wskaźnika ilości paliwa. Nigdy nie wiesz co się stanie. Dlatego niektórzy piszą, zę może odbije się od tej czy innej geometrii bo nie wiedzą od której. Z wolumenem możesz to stwierdzić prawie na 99 procent. Możesz dzięki VSA stwierdzić czy jesteś w korekcie czy w impulsie. Niestety ja nie jestem jeszcze w tym tak bardzo obtrzaskany, ale widzę że już bliżej niż dalej.
Pozdrawiam' Kolegę i nie neguje tego co robisz. Dla mnie każde podejscie które ma u swoich podstaw wolumen jest jak najbardziej słuszne. Miłego weekendu
VSA

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

coolcov pisze:Oczywiście że vsa potrafi przewidzieć kierunek ceny następnej świecy, ale i nie tylko, bo i kilku następnych.
Vsa opisuje zachowanie następnych świec i ewentualne działania, gdyby dana świeca była taka czy taka (sory za prosty język). Po prostu uczy co w danym momencie zrobili profesjonaliści na rynku i czego można się spodziewać. Dlatego dziś po danych napisałem że edek będzie rósł i tak było, po czym mi odpisywali że tego nie widać.!
Dla mnie osobiście wykres bez wolumenu jest jak jazda samochodem bez wskaźnika ilości paliwa. Nigdy nie wiesz co się stanie. Dlatego niektórzy piszą, zę może odbije się od tej czy innej geometrii bo nie wiedzą od której. Z wolumenem możesz to stwierdzić prawie na 99 procent. Możesz dzięki VSA stwierdzić czy jesteś w korekcie czy w impulsie. Niestety ja nie jestem jeszcze w tym tak bardzo obtrzaskany, ale widzę że już bliżej niż dalej.
Pozdrawiam' Kolegę i nie neguje tego co robisz. Dla mnie każde podejscie które ma u swoich podstaw wolumen jest jak najbardziej słuszne. Miłego weekendu
no mój wolumen też mi pokazywał że będzie kontra zarówno na edku jak i na ujku (bo tylko te pary na ten moment mnie interesowały), a jak dorzuci się do tego jeszcze świece japońskie to już w ogóle cudo :)

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Dlatego np. Sam wolumen wiele Ci nie powie, tylko w połączeniu z inną analizą. Dla mnie prawdziwy wolumen a nie rockowy( który nie jest pozbawiony "szumów" ) powie wszystko z geometrią czasu i ceny oraz z falami, w których niestety jestem cienki.

-- Dodano: 07 sie 2015, 21:36 --

Sory za lapsusy ale pisze z telefonu
VSA

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wolumen ROCKOWY :D :)
Lubię to ;)
Udanego Weekendu :D :)