DayTrading: Piątek 07.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
50%
Bez zmian
5
23%
Spadek
6
27%

Liczba głosów: 22

Mehow87
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 07.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Mehow87 »

MERLIN pisze:
Mehow87 pisze:oczywiscie jeszcze go nie ma. chcialem tylko zwrocic uwage ze moze nastapic odbicie. a pozniej zobaczymy
to pokaż tego potencjalnego Motyla :wink:
wrzucilem wykres bez trojkatow? czy o co chodzi?

https://www.tradingview.com/chart/A7qajEzB/

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Mehow87 pisze:
MERLIN pisze:
Mehow87 pisze:oczywiscie jeszcze go nie ma. chcialem tylko zwrocic uwage ze moze nastapic odbicie. a pozniej zobaczymy
to pokaż tego potencjalnego Motyla :wink:
wrzucilem wykres bez trojkatow? czy o co chodzi?

https://www.tradingview.com/chart/A7qajEzB/
trafiłeś 1 wykres był goły ,2 jest ok :wink:

-- Dodano: sob 08-08-2015, 16:13 --

indeks dolara -potencjalnie Gartley ,problem w tym że nie jest idealny a mianowicie chodzi o to że przejechali 61,8 fibo jako potencjalny punkt B i niedoszli do 78,6 potencjalnie punkt C.Zaznaczam podobno są dwie metody wyznaczania, jedna opisuje że punkt B musi być na 61,8 fibo C 78,6 do 88.6 ,druga metoda dopuszcza możliwość aby punkt B wypadł w pobliżu 78,6 jednocześnie nie dotykając go .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Nowy123 pisze:
coolcov pisze:Oczywiście że vsa potrafi przewidzieć kierunek ceny następnej świecy, ale i nie tylko, bo i kilku następnych.
Vsa opisuje zachowanie następnych świec i ewentualne działania, gdyby dana świeca była taka czy taka (sory za prosty język). Po prostu uczy co w danym momencie zrobili profesjonaliści na rynku i czego można się spodziewać. Dlatego dziś po danych napisałem że edek będzie rósł i tak było, po czym mi odpisywali że tego nie widać.!
Dla mnie osobiście wykres bez wolumenu jest jak jazda samochodem bez wskaźnika ilości paliwa. Nigdy nie wiesz co się stanie. Dlatego niektórzy piszą, zę może odbije się od tej czy innej geometrii bo nie wiedzą od której. Z wolumenem możesz to stwierdzić prawie na 99 procent. Możesz dzięki VSA stwierdzić czy jesteś w korekcie czy w impulsie. Niestety ja nie jestem jeszcze w tym tak bardzo obtrzaskany, ale widzę że już bliżej niż dalej.
Pozdrawiam' Kolegę i nie neguje tego co robisz. Dla mnie każde podejscie które ma u swoich podstaw wolumen jest jak najbardziej słuszne. Miłego weekendu
http://forex.traderzy.pl/news/volume-sp ... ktyce-r267
Nowy123, gdzieś Ty był :d ;) wracaj na forum do pisania bo wieje nudą bez Twoich analiz :)

a co do wolumenu to dziwi mnie że niektórzy wolą płacić za coś co jest za darmo (patrz wolumen tickowy) :) no ale co kto lubi ;)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

"Apacz" silnych trendów:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

c.ajto pisze: Co do Dadasa... dla mnie to zwykły megaloman z ego wielkości WTC, dyskutować z nim jest bardzo ciężko a jakakolwiek próba krytyki [...]
Trzeba mu oddać na plus że[...]
Wracając do jego sposobu gry, to jest ciągłe tworzenie nowych ulepszeń [...]
Muszę tu wziąć obronę Dadasa. Mało jest ludzi którzy zrobili dla PA tyle co on, nie tylko na na navi czy FF ale na FC też. Co prawda jest bardzo ciężki w obyciu i współpracy, ale można się do tego dopasować i uwzględniać to przy kontaktach z nim. On już się niestety nie zmieni. I nie ma sie co na niego boczyć,że ma taki charakter.

Pozatym połowa nieporozumień w kontaktach z nim wynika z tego ,że on chętnie sie wiedzą podzieli, ale jak ktoś zaczyna sie wymądrzać, negować czy poddawać w wątpliwość jego metody i wiedze to on się zniechęca. Wynika to z tego ,ze on sie nie prosi o "uczniów". On naprawde nie musi nikogo douczać. Ma wyniki. Forex to jego życie i praca. Zajmuje sie nim po kilkanaście h na dobę a nie godzine dziennie jak kilku domorosłych samozwańczych guru którzy potrafią do tego porobic ebooki i webinary. Zyje z FX ( co nie jest wcale regułą 3/4 ludzi na navi zapewne ma inną "naziemną" pracę ) i do tego to jego pasja i hobby.

Dzięki niemu po około pół roku utrzymuje sie z fx, mam swoją strategię i plan. Coś czego niektórzy nie mają po latach !. Zaoszczędził mi niezmierzone ilości kasy które zapłacił bym zapewnie w formie frycowego do tego oszczędził lata czasu na poszukiwania zapewne później oczywistych rzeczy.

I zgadza sie....3/4 tzw. "traderów" łapie sie za głowę jak słucha co mówi Dadas . Bo nie mówi ,rzeczy popularnych i przewraca wyobrażenia niektórych do góry nogami ( szczególnie o graniu na najniższych TF ). Ale "po owocach ich poznacie". Znam z grubsza jego "owoce" i widzę swoje. Ekstrapolowanie sposobu bycia ( ekscentrycznego, jak by nie było ) Dadasa na jego metodologie i skuteczność to poprostu pomyłka i swiadczy o tym jak łatwo ludzie tworzą streotypy i sa przywiązani do własnych opini.

Przyznaję ,że być może nie jestem całkowicie obiektywny, z racji tego ,że zawdzięczam mu to i owo, ale jestem też przykładem ,że stosując jego metody i narzędzia można szybko dojść do trwałych dodatnich wyników praktycznie od zera, bez doktoryzowania się nad rynkiem ,wskaźnikami, metodami i wszystkim co z FX sie wiąże. Większość ludzi przeczesuje fora w poszukiwaniu jakiejś jednej prostej metody, którą mogli by zaadoptować i sopbie pykać i tak naprawde ma ja przed oczami, ale niestety waży ją na podstawie popularności jej autora w środowisku badź co bądź tracących amatorów. Podejscie błędne już w założeniach.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

shogomad pisze: Ma wyniki. Forex to jego życie i praca. Zajmuje sie nim po kilkanaście h na dobę a nie godzine dziennie jak kilku domorosłych samozwańczych guru którzy potrafią do tego porobic ebooki i webinary. Zyje z FX ( co nie jest wcale regułą 3/4 ludzi na navi zapewne ma inną "naziemną" pracę ) i do tego to jego pasja i hobby.
Możesz podać linka do jego wyników?
Nic tak nie motywuje innych do podążania wybraną ścieżką, jak realne zyski jej propagatora.
shogomad pisze:Dzięki niemu po około pół roku utrzymuje sie z fx, mam swoją strategię i plan. Coś czego niektórzy nie mają po latach !. Zaoszczędził mi niezmierzone ilości kasy które zapłacił bym zapewnie w formie frycowego do tego oszczędził lata czasu na poszukiwania zapewne później oczywistych rzeczy.
Po pół roku od...? Zainteresowania się FX, rozpoczęcia gry w oparciu o wskazówki Dadasa?
Utrzymujesz się z FX, czyli jak rozumiem jest to twoje główne źródło dochodów. Czy tak?

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

c.ajto pisze: Możesz podać linka do jego wyników?
Nic tak nie motywuje innych do podążania wybraną ścieżką, jak realne zyski jej propagatora.
Nie wiem czy publikuje gdzieś wyniki, szczerze mówiąc jestem pewny ,że nie szuka poklasku w ten sposób - podobnie jak każda inna osoba która nie musi nic udowadniać. Pozatym nie mnie prezentować jego wyniki. Jeśli chcesz coś się dowiedzieć proponuję skontaktuj się z nim.

Oczywiście rozumiem dlaczego chcesz je zobaczyć, takie czasy a internet jest pełen różnychy magików i oszustów. Na forum FC jest mnóstwo jego postów, filmów, dziennik etc.

Co do podążania "jego" ścieżką wkroczyłęm na nią nie tyle na podstawie jego statementów ile logiki jego podejścia do tradingu, nie do obalenia w pewnych kwestiach argumentów a także zaintrygowany jego pewnością siebie ( podejrzewałem ,że wynikającą z niesamowitej wiedzy i nie pomyliłęm się ) często odbieraną jako bufonadę czy pyszałkowatość przez osoby słabo go znające.

c.ajto pisze:
Po pół roku od...? Zainteresowania się FX, rozpoczęcia gry w oparciu o wskazówki Dadasa?
Utrzymujesz się z FX, czyli jak rozumiem jest to twoje główne źródło dochodów. Czy tak?
Poł roku stricte PA na M1...w DT gdzie generalnie królują wyższe TF'y udzielam się towarzysko i w zakresie w jakim mi jest niezbedne ustalenie wyższych trendów ( dobrze wiedzieć gdzie jestem w trendzie nawet jak gram M1 ) dziele się czasem moimi przemyśleniami. Forexem lekko coś ponad rok już będzie, a wcześniej kilka lat handlowałem walutami z racji DG. Ale tamta wiedza jest zupełnie nieprzydatna do tego co robie teraz na fx.

Oczywiście FX to nie wszystko w moim przypadku ( wyprzedaje resztki z "naziemnej" DG jeszcze ) ale poświęcam na niego z przyjemnością 8-10h dziennie wiec myśle ,że smiało można powiedzieć ,że to główne źródło.

8-10 h o których wspomniałęm wynika z mojej fascynacji i przyjemności jaką czerpię z nauki nowych rzeczy. Wskazówek Dadasa sam się zapewnie nie trzymam w 100 % bo moja dusza eksperymentatora / empiryka nie pozwoliła by mi po prostu wytresować sie w jednej metodzie i ślepo ja stosować, ale jest to możliwe.

A ty żyjesz z FX czy hobbystycznie ?

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Raz piszesz że ma wyniki, a raz że nie wiesz czy i gdzie je publikuje... brak tu logiki.

Jeśli jest rzeczywiście tak jak piszesz odnośnie swojego tradingu - szczere gratulacje.

Co do mnie, jestem aktualnie w fazie budowy kapitału do zajęcia się FX zawodowo przez kilka miesięcy. Nie traktuję tego hobbystycznie, jest to dla mnie zawód który chcę wykonywać. Dla mnie albo zajmujesz się FX bez reszty i z tego żyjesz, albo sobie cykasz hobbystycznie, jedni wybiorą FX, inni pokera, itp.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Cajto pokaż swoje wyniki. Niech będzie, że jestem świerzak. Pisałem już wiele razy, że jestem początkujący i się tego nie wstydzę.....

Pochwał nie potrzebuję. Ale dzięki za chęci. Widać moderator również uznał iż jest to metoda kompletnie "z dupy".
Wyników tak samo nie muszę pokazywać (jak Dadas).
Co do nie nabijania się - śmiałeś się z rozciągania fibo, a nie chciałeś zrozumieć dlaczego tak robię.
A to jest tylko prosta sprawa: kolejny "level" fibo, którego brakuje na skali (bo kończy sie na 423), ale fibo jest fraktalne jak sama jego idea, więc rozciągnięcie daje nam dodatkową pomoc. Przy okazji "bawiąc" się w ten sposób zauważyłem kolejną ciekawą rzecz...... I znowu zacząłem z tym eksperymentować i znowu ciekawe rezultaty...
I tyle :)

Zobaczymy czy od jutra ropa zacznie drożeć - bo wg, mnie powinno i nawet nie tyle z racji miejsca, że jest w "popycie" gdyż blisko dołków, ale z racji wyznaczenia fibem zasięgu spadków.....

Co do zmian zdania czy L czy S... - wiesz, gdybym zawsze idealnie znał kierunek i wiedział co i jak... to bym za przeproszeniem "srał milionami" i nie siedział na tym forum.....

A co do Dadasa jeszcze.... przypomnij sobie Cajto jak chodziłeś do szkoły jak byłeś dzieckiem. Pamiętasz nauczycieli... byli starsi, byli młodsi... byli surowi, byli łagodni..... Których wolałeś? Który nauczyciel Twoim zdaniem lepiej tłumaczył i trafiał do Ciebie? A który zmuszał byś sam się wysilił i do czegoś doszedł?
Dadasowi zależy aby każdy sam zrozumiał o co mu chodzi.

-- Dodano: 09 sie 2015, 16:49 --

a tymczasem większość ludzi, którzy pojawiają się na FX myślą, że znajdą jakąś cudowną strategię, albo skopiują od kogoś - słowem dostaną gotowca... a potem będą tylko klikać L albo S.... i na koncie miliony.
Jakiś człowiek mi zadał pytanie na priva czy jest możliwe zarobić MILION zł w JEDEN dzień na FX....
Nie odpisałem mu już bo to dla mnie chore takie pytania.... a odpowiedź? Pewnie, że jest możliwe... Wszystko jest możliwe.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

highend pisze:Cajto pokaż swoje wyniki.
Nie wyraziłem się jasno - nie mam teraz czasu na pełną grę na FX, więc dla postronnego obserwatora nie byłyby one w żaden sposób miarodajne. Opisywanie na historii "tu bym zamknął ale byłem w drodze do..., tam bym wszedł ale akurat byłem zajęty czymś innym..." uważam za dziecinadę, więc darujmy sobie.
highend pisze: Wyników tak samo nie muszę pokazywać (jak Dadas).
Nikt nic nie musi, ale pewne rzeczy są obligatoryjne do tego co piszemy - jeśli ktoś w co drugim poście pisze że jego metoda działa, że potrafi czytać rynek, to w końcu ktoś powie: "pokaż u siebie na koncie że to rzeczywiście działa, że na tym zarabiasz". Dla mnie to normalna kolej rzeczy, niestety dla wielu jest to temat tabu z prostej przyczyny - nie mają co pokazać. Nagle okazałoby się że te wszystkie ochy i achy nie mają realnego przełożenia na krzywą kapitału, że król jest nagi. Masz przykład z forexcity - Mpapiez zadał pytanie Dadasowi o staty procentowe (nie finansowe) z trzech składników: DD, zysk i skuteczność. Ta dyskusja na dwóch stronach mówi wiele o Dadasie i tym forum... http://www.forum.forexcity.pl/viewtopic ... &start=270
highend pisze: A co do Dadasa jeszcze.... przypomnij sobie Cajto jak chodziłeś do szkoły jak byłeś dzieckiem. Pamiętasz nauczycieli... byli starsi, byli młodsi... byli surowi, byli łagodni..... Których wolałeś? Który nauczyciel Twoim zdaniem lepiej tłumaczył i trafiał do Ciebie? A który zmuszał byś sam się wysilił i do czegoś doszedł?
Dadasowi zależy aby każdy sam zrozumiał o co mu chodzi.
Nauczyciele, ci których darzyłem sympatią, mieli przede wszystkim jedną zasadniczą cechę cholernie różną od Dadasa - nie byli megalomanami. Mieli wiedzę stokroć większą od naszej, ale byli skromni, potrafili słuchać i odpowiadać, potrafili żartować i skracać dystans między nami.
highend pisze:Zobaczymy czy od jutra ropa zacznie drożeć - bo wg, mnie powinno i nawet nie tyle z racji miejsca, że jest w "popycie" gdyż blisko dołków, ale z racji wyznaczenia fibem zasięgu spadków.....
Heh, już widzę te wpisy jeśli ropa podskoczy... :roll:
Słyszałeś kiedyś o konfluencji?

Acha, podaj ile wynosi "kolejny level Fibo".

Zablokowany