Broker ECN -poślizgi ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: Broker ECN -poślizgi ?

Post autor: NiceFox »

ForexTig3r pisze:Zauważ kolego, że na MM przy tych reqotach masz zapytania i wcale nie musisz ich akceptować.
Niestety działasz czysto teoretycznie, nie próbujesz tego odnieść do praktyki, gdyż mój Drogi porównujesz poślizgi do reqotów na spreadzie.
Poślizgi to dużo grubsza strata niż reqot na spreadzie, nie masz żadnego zapytania przed realizacją poślizgu i nie jest to wcale zjawisko rzadkie jak tutaj piszecie. 500 -1000 transakcji to jest już naprawdę gruba przesada i to nawet dla kogoś kto tylko skalpuje na spokojnych ruchach.
Wprowadzacie ludzi w błąd zupełnie tj. brokerzy reklamując się iż FOREX to łatwy zarobek.

"To co z tego, że mam w plecy 20-kilka pisów, broker był uczciwy, to rynek mi to skosił."
Naprawdę guzik mnie obchodzi kto jest uczciwy, a kto nie, chyba bardziej powinno mnie i Was obchodzić gdzie się lepiej na tym wyjdzie.
http://forex-nawigator.biz/forum/fxpro- ... ml#p522520
http://forex-nawigator.biz/forum/przesk ... ml#p521508
proszę o pochwałę za powyższy post.

Więcej niż 99% klientów Brokera nie mierzy poślizgów, bo nie ma odpowiedniego narzędzia.
Wystarczy że broker skubie Cię na 0.3 pipsa na każdym zleceniu, to jest nie do wychwycenia bez wlaściwego softu.
przy 1000-u transakcji to jest już 600 pipsów !!!
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Kij ma dwa końce, a jak kiepski MM będzie Cie skubał na grubo więcej niż te 0,3 pips? Wiem z własnego doświadczenia jakie miałem problemy z otwieraniem a nie wspomnę z zamykaniem pozycji. Wychodziło więcej niż te 0.3. Co do poślizgów, np. taki AM Pro, tak się zepsuł że w tej chwili 80% transakcji ma realizowany SL gorzej o 0,5 pips, ale żeby nie było TP też wchodzi lepiej. Kwestia jak broker realizuje zlecenia, np. obecnie na Armadzie w zasadzie 99% realizowane jest jak ma być.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Midas »

Ja w Armadzie nie widziałem więcej niż 0.2 poślizgu, a i tak rzadko się w ogóle zdarza. Jedynie jak jest nagły ruch to coś tam o 0.1, 0.2 pipsa poleci za daleko.

xertin
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: xertin »

Jest to normalne, by na ECNie BZWBK, był poślizg w realizacji postawionego stop lossa na eurusd o 20 pipsów? Chwilę później otwarcie zlecenia w trybie egzekucji rynkowej rozminęło się o 10 pipsów, mimo że linia bid pozostała mniej więcej na pożądanym poziomie (tak jakby rynek w tym ułamku sekundy poszedł w górę o 10 pipsów i powrócił, przy czym moje oko takiego ruchu nie zarejestrowało:) ).

Wprawdzie strzał był (5.02.2013; 18.10 z MT4), ale SL był już wcześniej ustawiony (aż taki poślizg nawet przy silnym ruchu?), a przy otwieraniu nowego zlecenia, nie zauważyłem, żeby spread się tak rozjechal, czy tez żeby linia poszła w górę i wróciła.

MostWanted
Bywalec
Bywalec

Post autor: MostWanted »

xertin zadzwon do bzwbk i zapytaj o to lub ewentualnie od razu zloz reklamacje. Support jest od tego zeby takie sprawy wytlumaczyc i sprawdzic.
20 pipsow poslizgu to bardzo duzo dla rynku eurusd - to raczej blad w egzekucji zlecen (byc moze blad na mostku ecn). Tak czy inaczej to blad brokera jesli bylo to az 20 pipsow bo rynek jakos nie specjalnie dynamicznie sie o tej porze poruszal.

Podczas normalnych warunkow poslizgi nie powinny byc wieksze niz 1 pips. Jesli jest inaczej to pora zmienic brokera.

ODPOWIEDZ