Broker ECN -poślizgi ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

reptile pisze:
raposo pisze:Obaj wiemy, że grałeś w specyficzny sposób, który mało kto praktykuje - warto na początku to zaznaczyć.
Co ma specyfika do technicznych kwestii ?
Chyba chodzi o to że na danych zawsze poślizg będzie większy niż na "spokojnym" rynku.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Czyli,że mało osób gra w okresie około newsowym ? Dobre gadanie..
Na newsach zmiecie slipage, poza newsami MM zbierajac SLy zyc nie umierac hehe. Na FX poporstu jest za dzuo pseudo ECN.. ja bym postulowal jak najwiekszy CH lub kilka agregujacych a nie takie meczenie.. doczekamy sie mysle. :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

reptile pisze:Czyli,że mało osób gra w okresie około newsowym ? Dobre gadanie..
Chyba wręcz przeciwnie. Duże zlecenia szybko poruszają rynkiem, a zlecenie stop loss jest zleceniem realizowany PKC czyli bierze pierwsze co napotka.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re:

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

buntownik pisze:
Akhh pisze:yb i nie masz poślizgów przy SL? Zapisz poziom 20 chociaż SL i zobacz na jakich poziomach się zamknie. Jeśli nie będzie poślizgów to widać coś się zmieniło i to ja się mylę.

chlopie powiem ci jedno pare lat gram na platformie fxpro na paczatku na mt4 potem na ctrader i mialem jeden poslizg i to chyba bylo 2 pipsy, aha odpowiadam na twoje pytanie mam twardy SL i 2 poziomy tp i o dziwo zamyka mi praktycznie idealnie no chyba ze przez poslizg rozumiesz 2 punkty pamietaj napisalem punkty nie pipsy :wink:
Nie udzielaj takich stronniczych, subiektywnych rad innym, bo jak ktoś gra na danych to raczej mało prawdopodobne, aby również jak Ty miał takie cholerne szczęście.
buntownik pisze:Moze masz pecha z platforma nie wiem naprawde, ale ja zlego slowa nie moge powiedziec o fx pro, zobacz sobie ctrader rewelka jak dla mnie,
Klient cTrader mi się bardzo podoba, ale co do suchych danych kosztowych to już nie są najlepsi.
Kwotowania na głównej parze nie mają najlpszej w porównaniu do AliorTrader-a, czy nowego powstałego BRE, którzy niby nie mają najlepszych dostarczycieli płynności. A na innych parach... na ryzykownych w nocy mają sporo większe niż takie XTB na zmiennym spreadzie (w dzień z resztą także, ale różnica jest mniejsza). Czyżby FxPro nie zarabiało tylko na prowizji??
Same prowizje również do najniższych nie należą.
Raposo pisze: "Dodatkowo, są zlecenia oczekujące Bid/Offer - stajesz się dostarczycielem płynności. Nie ma poślizgu wcale."
:!: Co do SL - ok, poślizgi mogą być z uwagi na charakterystykę tego zlecenia i samego rynku. Gram typowy DT - czy odczuwam to w znaczącym stopniu na swoim wyniku? Nie.
Lepiej by było, gdyby poślizgi w zleceniach oczekujących były.
Dało by to lepsze wejście i prawdopodobnie mniejszą stratę, jeśli ruch byłby większy.
Cyb pisze:Zdarzyło mi się raz czy dwa... W sumie było to tak dawno że nie pamiętam nawet. Raz przeskoczyło mi TP i to dość sporo - przy jakiś danych.
Generalnie nie ma co sobie tym głowy zawracać - nie jest to tak często jak ludzie piszą. Zazwyczaj piszą jak im się zdarzy, a potem przez kolejne 500 czy 1000 trejdów nic...
To co piszesz jest dość tanią i naiwną reklamą brokerów ECN.
Zdarzyło mi się raz czy dwa... W sumie było to tak dawno że nie pamiętam nawet.
Dawno, dawno temu .... :mrgreen:
Raz przeskoczyło mi TP i to dość sporo - przy jakiś danych.
Generalnie nie ma co sobie tym głowy zawracać - nie jest to tak często jak ludzie piszą. Zazwyczaj piszą jak im się zdarzy, a potem przez kolejne 500 czy 1000 trejdów nic...

Niemożliwe, czyli bardziej to działa w jedną stronę :?: :-P

Bez obrazy Cyb, ale ciężko tego tekstu nie skomentować. Wyjadacze mają polewkę, ale szkoda narybku...
Zaraz zapewne mnie zbesztasz jaki to ze mnie matoł.

Trudno nie godzić się z Wirusem iż cenzura i jedyna słuszna racja tutaj nie obowiązuje w takim wypadku.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

green7
Maniak
Maniak

Re: Broker ECN -poślizgi ?

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Cyb pisze:Cyb pisze:Zdarzyło mi się raz czy dwa...
ForexTig3r pisze:To co piszesz jest dość tanią i naiwną reklamą brokerów ECN.
Zdarzyło mi się raz czy dwa... W sumie było to tak dawno że nie pamiętam nawet.
Dawno, dawno temu .... :mrgreen:
a chwilę wcześniej czytam:
ForexTig3r pisze:Z obserwacji nie zauważyłem tutaj praktyk grania na moją szkodę, gdyż ceny przy opóźnieniach nie były oddalone od tej w momencie którym wyskakiwało okienko. Raz, czy dwa mi się zdarzyło, ale np.: czas na akceptację tej kwoty wynosi 5 sek, w tym czasie możesz przecież na tym zyskać
Rozumiem, że jak Tobie zdarzy się coś "raz czy dwa" to jest to działanie brokera na Twoją korzyść. Gdy natomiast coś zdarzy "raz czy dwa" Cybowi to jest to "naiwna reklama brokerów ECN".
Interesujący sposób rozumowania.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Zauważ kolego, że na MM przy tych reqotach masz zapytania i wcale nie musisz ich akceptować.
Niestety działasz czysto teoretycznie, nie próbujesz tego odnieść do praktyki, gdyż mój Drogi porównujesz poślizgi do reqotów na spreadzie.
Poślizgi to dużo grubsza strata niż reqot na spreadzie, nie masz żadnego zapytania przed realizacją poślizgu i nie jest to wcale zjawisko rzadkie jak tutaj piszecie. 500 -1000 transakcji to jest już naprawdę gruba przesada i to nawet dla kogoś kto tylko skalpuje na spokojnych ruchach.
Wprowadzacie ludzi w błąd zupełnie tj. brokerzy reklamując się iż FOREX to łatwy zarobek.

"To co z tego, że mam w plecy 20-kilka pisów, broker był uczciwy, to rynek mi to skosił."
Naprawdę guzik mnie obchodzi kto jest uczciwy, a kto nie, chyba bardziej powinno mnie i Was obchodzić gdzie się lepiej na tym wyjdzie.
http://forex-nawigator.biz/forum/fxpro- ... ml#p522520
http://forex-nawigator.biz/forum/przesk ... ml#p521508
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Forex ale tu nie ma co porównywać...Może u Ciebie tak nie ma,ale ja u Admirala mam tak,że jak cena leci nie po mojej myśli to otworzy zlecenie 2-3 pips niżej(bez ustawiania poślizgu),natomiast jak leci dobrze,po 2 pipsach od razu jest rekwot...
Czy to jest lepsze niż od razu wejście z poślizgiem? NIE,bo co z tego jak zaakceptuje,jak muszę drugi raz walczyć.
To jest zabójstwo dla nowicjusza,pamiętam jak był ruch,w pamięci miałem interwencje BoJ...3-4 rekwoty i wszedłem po 20-30 pipsach,gdzie tak naprawdę nie chciałem zająć pozycji,ale skupiłem się tylko i wyłącznie na tym żeby W KOŃCU się udało.

Przyznam się,że ostatnio tak często się to nie zdarza,ale bierze się to stąd,że nie dołączam się do ruchu,a raczej staram się go wyprzedzić.Być może MM mnie do tego zmusił,nie wiem ;)

Tak to wygląda u MM,o ECN się wypowiadać nie mogę.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Songo89K pisze:Forex ale tu nie ma co porównywać...Może u Ciebie tak nie ma,ale ja u Admirala mam tak,że jak cena leci nie po mojej myśli to otworzy zlecenie 2-3 pips niżej(bez ustawiania poślizgu),natomiast jak leci dobrze,po 2 pipsach od razu jest rekwot...
Czy to jest lepsze niż od razu wejście z poślizgiem? NIE,bo co z tego jak zaakceptuje,jak muszę drugi raz walczyć.
To jest zabójstwo dla nowicjusza,pamiętam jak był ruch,w pamięci miałem interwencje BoJ...3-4 rekwoty i wszedłem po 20-30 pipsach,gdzie tak naprawdę nie chciałem zająć pozycji,ale skupiłem się tylko i wyłącznie na tym żeby W KOŃCU się udało.

mogę.
Tak, o to w tym wszystkim chodzi na forum...
Jeżeli jakiś skrót Twojej odpowiedzi udało by się zrobić jako logo Forum,to byłoby piękne i zmusiło wreszcie naszą bankowość do rzetelnej pracy...

Pozdrawiam Serdecznie.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Songo89K pisze:Forex ale tu nie ma co porównywać...Może u Ciebie tak nie ma,ale ja u Admirala mam tak,że jak cena leci nie po mojej myśli to otworzy zlecenie 2-3 pips niżej(bez ustawiania poślizgu),natomiast jak leci dobrze,po 2 pipsach od razu jest rekwot...

Przyznam się,że ostatnio tak często się to nie zdarza,ale bierze się to stąd,że nie dołączam się do ruchu,a raczej staram się go wyprzedzić.Być może MM mnie do tego zmusił,nie wiem ;)

Tak to wygląda u MM,o ECN się wypowiadać nie mogę.
To rzeczywiście masakra. "Ustawienia poślizgu" ,"Poślizg na wejściu" - to wymaga opatentowania ewidentnie :mrgreen:
Twój broker MM wyraźnie Cię kantuje. Nie myślałeś nad zmianą brokera :shock: :?: A na stałym spreadzie masz to samo :?:
... pamięci miałem interwencje BoJ...3-4 rekwoty i wszedłem po 20-30 pipsach,gdzie tak naprawdę nie chciałem zająć pozycji,ale skupiłem się tylko i wyłącznie na tym żeby W KOŃCU się udało.
Oj, zgubna ideologia, koniecznie zmień brokera :!:
subsilver2 趋势线

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Gdybym ustawił dopuszczalny poślizg,nie miałbym zaufania czy brok mnie nie kantuje. Poza tym...jeżeli interesuje mnie cena w danym momencie to w danym momencie,a 5 sekund przetrzymanie zmienia czasem cholernie dużo...
Ale tak jak mówię,przyzwyczaiłem się...nie wchodzę podczas mocnego ruchu chyba że oczekujące szybko ustawie.

Mam szukać innego? jak widzę jak ktoś pisze o XTB,i pokazuje jakieś świeczki na kilkaset pips w każdą stronę...albo rozszerzany spread do 30 pipsach(przy moich max 2 na edku) to widzę,że nie wybrałem źle...I następnym krokiem na pewno nie będzie kolejny MM...

Ale temat nie o tym.

ODPOWIEDZ