FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

zz pisze:Akhh,teraz rozumiesz mnie, że uważam że trzeba inwestować na rynkach oraz w godzinach gdzie popyt odbudowuje się na danym rynku w milisekundy,sekundy na kilka,kilkanaście mld $.....?.
Pozdrawiam.
Ależ oczywiście, ze tak jest, tyle że z danych wynika że akurat USD/CAD jest jedną z 5 najbardziej płynnych par, także tutaj nie powinno być problemu.
Poślizgi to ogromne niebezpieczeństwo.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Please note that on Sunday 28.10.2012 the European Union switches to Winter Time. Winter Time in the USA is switched one week later on November, 4th, 2012.
As a result on Friday 02.11.2012 trading will end at 23:00 server time.

Złoto i Srebro w cTrader jest dostępne tylko na kontach demo (w tej chwili tylko na koncie Brytyjskim).
Obrazek

-- Dodano: 26 paź 2012, 15:16 --
iwan pisze:Reklamacja nie została uznana.
"I have checked with our Dealing Desk as promised.
They advise me that the order was closed on the Bank of Canada statement on 23.10 at 16:00 which moved the usdcad over 50pips.
Please be aware that stop orders once hit are treated as market orders and are executed at the Volume Weighted Average Price.
Please refer to the paragraph 4.3 (slippage) and 5.4 (market order) of FxPro`s Order Execution Policy for full information on this.
If I can assist you further please do not hesitate to contact me again. "
Szkoda tych 28 pipsów.
Akhh pisze:Ależ oczywiście, ze tak jest, tyle że z danych wynika że akurat USD/CAD jest jedną z 5 najbardziej płynnych par, także tutaj nie powinno być problemu.
:!:Poślizgi to ogromne niebezpieczeństwo. :!:
No, właśnie właśnie... Mądry Polak po szkodzie.
Szkoda, iż wielu rozumuje w kategoriach "uczciwości brokera", a nie w kategoriach swojego własnego dobra i korzyści.
"To co z tego, że mam w plecy 20-kilka pisów, broker był uczciwy, to rynek mi to skosił."
http://forex-nawigator.biz/forum/broker ... 62-40.html
http://forex-nawigator.biz/forum/przesk ... ml#p521508

Może brokerzy MM nie są uczciwi na reqotach w granicach ułamka pipsa, ale czym to jest w obliczu takich poślizgów??
(I tak przy tym requocie często mają lepszy spread niż tutaj spread + prowizja).
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ForexTig3r,problemem nie jest ECN,MM czy Futures...
Problem największy inwestorów na świecie jest to aby Bank czy Broker nie grał przeciw swoim klientom..
A nad tym musi czuwać niezależna i wiarygodna instytucja..
Im szybciej to wszyscy zrozumieją,tym lepiej dla nich..
Pozdrawiam.
PS. jeżeli tak się nie stanie,będziemy mieć sytuację że dany broker zmieni wtyczkę na szybszą egzekucję aby napędzić klientów, wszyscy będą piać z zachwytu nad wspaniałością brokera,a potem zmieni wtyczkę na bardzo wolną i wszyscy będą psioczyć jaki on zły....
Tak,w koło Macieju... przez całe życie..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Święta prawda. Choć chyba naprawdę trudno by to wszystko kontrolować.
FxPro to chyba prawdziwy broker ECN, a w takim wypadku po prostu poślizgi są tutaj normalną rzeczą, niestety należy się z tym liczyć...
A te kilka moich głupich postów z poprzedniej strony należało by wyciąć.
Przepraszam raposo.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witam,

Wybaczcie mi tę ciszę ale byłem na tygodniowym urlopie więc już zabieram się za nadrabianie zaległości . Zaraz wszyscy otrzymają odpowiedzi na swoje PW. Tymczasem...

Wybaczam :). I przyznam, że nawet rozbawił mnie ten "szantaż" :D.

Co do poślizgów na danych... No cóż, zdarzają się wszędzie i FxPro nie jest jakimś wyjątkiem. Sam odnotowywałem poślizgi u niektórych brokerów po paredziesiąt pipsów ale skoro były dane i broker otrzymał takie kwotowanie do zrealizowania pozycji od dostawcy płynności to nic nie da się z tym zrobić, bo inaczej musiałby dołożyć do interesu. Czasem tak robią by "załagodzić" problem ale kto by to wytrzymał na dłuższą metę?

Jak zauważyliście, jest też do wygrania Kindle 16 GB. Wszyscy prawdopodobnie dostali maila z tą informacją i odnośnikiem do rejestracji jednak jeśli ktoś by go nie miał lub był zainteresowany szczegółami to proszę o kontakt.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Brak kilku walorów? Majorsy, kangur. Czy tylko ja tak mam?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

wwolfram
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wwolfram »

raposo czy fxpro nadal oferuje te karty prepaid do wyplaty z rachunku? jakis czas temu bylo to oferowane chyba przez hellenic, ale teraz nie moge znalezc tego produktu na stronie FxPro.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

ForexTig3r mam dziwne wrażenie że przechodzisz właśnie etap obwiniania brokera, całego świata, za brak oczekiwanych efektów. Oczywiście nie zamierzam polemizować jeśli powiesz że to nieprawda ty sam wiesz co się stało. Jeśli chciałbym narzekać ( jest na co :) ) to pewnie czepiłbym się gwarancji brokera spreadów na poziomie od 0.0 ( Jeśli to jest broker ECN to o żadnej gwarancji być nie może bo na ynku zdażają sie przecież ujemne spready być może ucina dla siebie te ujemne ), ogromnych kosztów transakcyjnych, słabej platformy.

Mam inną sprawę co się dzieje z platformą ew. serwerem? Jestem w stanie się zalogować - widzę informację o koncie łącznie z historią ale chwilę później platforma resetuje połączenie i tak na okrągło. Demo działa normalnie.

p.s. Raposo nie traktuj tego jak narzekanie dla samego narzekania raczej jako mój luźny komentarz co mi się nie podoba.

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mam inną sprawę co się dzieje z platformą ew. serwerem? Jestem w stanie się zalogować - widzę informację o koncie łącznie z historią ale chwilę później platforma resetuje połączenie i tak na okrągło. Demo działa normalnie.
Mógłbyś mi przesłać jakąś dokumentację z logami i screenami na maila?
p.s. Raposo nie traktuj tego jak narzekanie dla samego narzekania raczej jako mój luźny komentarz co mi się nie podoba.
Nie ma problemu. Nie istnieje idealny broker... ;)
raposo czy fxpro nadal oferuje te karty prepaid do wyplaty z rachunku? jakis czas temu bylo to oferowane chyba przez hellenic, ale teraz nie moge znalezc tego produktu na stronie FxPro.
Jakiś czas temu FxPro zawiesiło opcję wyrabiania tych kart. Może w przyszłości jeszcze się pojawią. Wiem, że mieli prowadzić rozmowy na ten temat z bankiem.
Brak kilku walorów? Majorsy, kangur. Czy tylko ja tak mam?
Hm, ja mam wszystko. Dalej problem występuje?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

raposo pisze: Mógłbyś mi przesłać jakąś dokumentację z logami i screenami na maila?
Problem rozwiązał się sam, choć nie wiem do końca po czyjej był stronie. Z jednej mialem dzisiaj aktualizację cTradera z drugiej okazało się że na łączu z którego korzystała platforma też coś było nie tak. Podejrzewam że false start z mojej strony
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ