Broker ECN -poślizgi ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Stforex pisze:No bo skąd mógłbyś wiedzieć, co robią wygrywający?
dokladnie lubie dawac brokerom zarabiac na mnie hehe z czegos musza zyc :wink:

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

buntownik pisze:
MarioDM pisze:Od miesiąca testuję Noble MT5 ECN . Gram na walutach, które zwykle u brokerów MM mają spread od 10 pipsów wzwyż
To tylko pogratulowac :wink:
Niby czego pogratulować ? Napisałem, na których parach testuje aby była jasność, że nie dotyczy to najpopularniejszych crossów.

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

MarioDM pisze: Niby czego pogratulować ? Napisałem, na których parach testuje aby była jasność, że nie dotyczy to najpopularniejszych crossów.
Rozumiem masz eur usd czego chcesz wiecej :D

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

buntownik pisze:
MarioDM pisze: Niby czego pogratulować ? Napisałem, na których parach testuje aby była jasność, że nie dotyczy to najpopularniejszych crossów.
Lubię grywać na parach egzotycznych.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MarioDM pisze:
buntownik pisze:
Lubię grywać na parach egzotycznych.
W egzotykach po znalezieniu odpowiedniego brokera (głównie z kraju z którego dany cross jest) nie ma nic złego - bo zmienność często jest większa - więc może nie wychodzi aż tak dobrze jak na edku, ale nie można porównać tych 10pipsów z 2pipsami na edku (spread + commission)

Autochartist prezentuje np statystyki skuteczności różnych formacji AT - i egzotyki wypadają tutaj bardzo dobrze - a np źle wypada GBP/USD.

Także gra na egzotykach wcale nie musi być pozbawiona sensu.

firence
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: firence »

Czy poślizgi na ECN mogą iść w naszą stronę czyli zyskać na tym? Dziś na danych para gbp/jpy SELL, mialem SL 13pips i zamiast -13, zamknęło mi na +2. To było na demo, i pytanie czy na koncie real może coś podobnego się wydarzyć?

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Tak, może :)

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

w aliorze stop mi wszedl dzisiaj 13 pipsów gorzej. EURUSD 14:30 po danych
Success lies on the far side of failure

a&z

Re: Broker ECN -poślizgi ?

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Cadermo pisze: Ale trochę się naczytałem już o ECN-ach i w pamieci utkwiło mi to ,że mają często poślizgi ,że nawet o kilka pips... (przy mojej grze DT to zabójstwo) .
Dlatego chcę się spytać (proszę o wypowiedzi osoby ,które grają na ECN) czy to prawda z tymi poślizgami ? Nawet przy mniejszym wolumenie się to zdarza? Jeśli tak to jak często? Będę wdzięczny za odp. Pozdrawiam
Od 3 lat traduje na koncie real w IB. W godzinach 9-13 spread na EURUSD nigdy nie jest większy niż 0,5 pipsa , poślizg również nie przekracza 0,5. Oczywiście sytuacja po newsach jest nieprzewidywalna i zdarzyło się raz że poślizg wyniósł 5 pipsów. Wczoraj otwierana pozycja na edku miała poślizg 0,4 pipsa , dziś na EURJPY przy dość dużej zmienności 0,7 pipsa. za to NIGDY nie stwierdziłem polowania na SL i jeśli rynek ma testować wyłamanie to tam staje co do ułamka pipsa.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Obaj wiemy, że grałeś w specyficzny sposób, który mało kto praktykuje - warto na początku to zaznaczyć.
Co ma specyfika do technicznych kwestii ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ