BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Obrazek

Dzisaij EUR i JPY rosną więc uwaga.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2013, 11:12 przez DigitalSmoke, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ja tak patrzę na ejka i nie widzę czystych sygnałów na sell, może być mocne sell ale jeszcze dużo wyżej jak dojdą do tej ZL
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Eur/aud na D1 tez nie ma mocnych sygnałów na sell.. raczej niezdecydowanie tam widzę w trójkąt tam idą co prawda Nastąpiło Fbo ale nie sa spełnione tam wszystkie warunki przynajmniej dla mnie...

Taka jest moja opinia.. A Ty dlaczego tam widzisz mocne sell, możesz to przedstawić graficznie?

EDIT : Ejka popatrz na D1 było fbo w na sell później podeszło do góry (tworzac fbo na buy) ale nie zdołało zaatakować szczytów i nastąpiła mocna korekta (w okolicach poprzedniego fbo na sell), dlatego myślę o sell,
I chciałbym zobaczyć dużo profitu, na m15 wydaje sie ze zawrócili

widzial bym tam poziom 123,108

Po temacie SL

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

z eur/aud już wyszedłem dawno ale zaraz będe się czaiłem na kolejnego sell jeszcze trochę musza podbić, oczywiście rano pisałem że moje wejście było bez potwierdzenia i właśnie się tak to kończy, aktuanlie siedzę w gbp/chh jak zakończę to dam zrzut. I tak już pozycja na dużym proficie. Oczywiście cały czas czaję się na eur/aud na sell oraz aud/chf na up, jeżeli moja pozycja zakończy się tp to również będę się czaił na gbp/chf na up.

GBP/CHF zakończone znowu dużo profitu starciłem :( mogłem chyba jeszcze trzymać do TP zabrakło chyba 10pipek :(
Jak dojdą tam gdzie moje TP i zawrócą to może być mocne up
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

na aud/chf doszli do poziomu na który czekałem ale nie wchodzę narazie, nic zero rekacji, obawiam się że faktycznei mogą dojść do połowy PB z wczoraj tam jest ZL z H1 czasem człowiek patrzy na te wykresy i nie chce się wierzyć że im chce się tak ciągle góra dół chodzić, i tak w kółko bez końca

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

No gdyby szli cały czas w gore, lub non stop w dol to już byli byśmy miliarderami a tak.... Jest jak jest :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

daję dla potomnych taki ogólny przykład jaki forez jest prosty i jak powinno się grać BI i FBO mam nadzieję, że zrzut jasny dla każdego, czemy mnie tam nie ma nie wiem, to znaczy wiem ale wstyd pisać, cały czas byłem zaślepiony miłością na eur/aud i aud/chf a tu takie pączusie do wzięcia były:(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czerwinek pisze:na aud/chf doszli do poziomu na który czekałem ale nie wchodzę narazie, nic zero rekacji, obawiam się że faktycznei mogą dojść do połowy PB z wczoraj tam jest ZL z H1 czasem człowiek patrzy na te wykresy i nie chce się wierzyć że im chce się tak ciągle góra dół chodzić, i tak w kółko bez końca
jak narazie zrobili momo na M15 teraz czekamy na powrót i potwierdzenie do wejścia

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Czerwinek, czy zwracasz uwage na poziom relacji TP do SL? Tzn. czy wchodzisz tylko przy odpowiednim RR np. >1:2/1:3?

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Gdzieś kiedyś czytałem o ramach czasowych ze np. grając na d1 szukamy potwierdzenia na h1
grając na h1 szukamy na m5.. nie mogę tego znaleźć.

Możecie się do tego jakoś odnieść?
Może ktoś ma jakiś schemat szukania potwierdzeń..??

ODPOWIEDZ