BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

I teraz para która najbardziej mnie wkurza no ale cóż, od wczoraj nie mogłem jej rozgryźć i nadal nie czuję się pewnie w tym tradzie ale cóż :( grać trzeba :)
EUR/NZd z D1 wynika, że na górze zrobili FBO i takim senesownym targietem byłoby to co zaznaczyłem na dole BO.
Natomiast na H4 wygląda już to na longi zrobili FBO, potem kolejne FBO, dzisiaj wszedłem z dosyć małym SL, nie iwem czy zaraz nie przestawię na BE a target tego tradu wynika z rzutu H1. Jeżeli doszłaby chociaż jedna pozycja do TP to byłby trade tego roku dla mnie :)

Swoją drogą piękny sygnał był na edziu na ten wystrzał, mam nadzieję że każdy widział ja akurat siedziałem i obserwowałem eur/nzd i trochę edzia zaluję bo już dług się nim nie zajmowałem :)

A i jeszcze inna sprawa dzisiaj ne edziu nic pewnego nie jest więc moje przestawiłem na BE bo patrzę że dzisiaj przemawia Draghi w sprawie EUR :( może bujać aby w dobrą stronę

EDIt:
No i mnie strasznie wkurzyli zrobili PB na H1 najgorze co mogło być, uhhh, przestawiłem na BE jak narazie i obserwuję dalej.
Zobaczymy co zrobią może to jakiś ich wymysł i ściema powinni jakieś FBO zrobić na niższym interwale a nic takiego nie zrobili więc już w ogóle zgłupiałem :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Niestwty nie chcą mi dać zarobić milionów :) wyszedłem właśnie z trejdu, zrobili FBo na górze co dla mnie w tym momencie było ostatecznym sygnałem więc wychodzę, kto wie może na korekcie się uda ale nie lubię wolę od początku być w ruchu ale drugi dzień z rzędu nie chcą mnie ciągnąć ze sobą :(

EDIt:
Jak pech to pech ale poszli z kopyta dalej :( uhh szkoda

obikane
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obikane »

Nie wiem czy obserwujesz, ale na AUDCHF dobre miejsce na L

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

obserwuje i muszę ci powiedzieć że nawet wszedłem ale może dorzucę pozycje jak potwierdzą, teoretyczny zasięg ponad 200 pipsów :) A ja mogłem swoje 200 już mieć dzisiaj :(

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ale ruszyli z kopyta i oto chodzi :)
jedną poycję już zamknąłem drugą trzymam a nóż widelec przebiją LT.
Dzisiaj po raz kolejny dużo się o runku dowiedziałem i chyba w końcu zakumałem jak ważne są potwierdzenia ważne aby trzymać się zasad, może jak znajdę czas to postaram się wytłumaczyć o co mi chodzi...

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Tez to obserwowałem miałem nawet buy limit ustawiony ale jakoś musiałem wyjść i zlikwidowałem wszystkie pozycje :/
Chciałem wejść troszkę wyżej od ciebie:)
Gratuluje!!!
Mi tez kilka pipsow dziś wpadło:)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Jutro może być jeszcze ciekawiej na aud_chf.. jeżeli taka sytuacja utrzyma się przez noc.

obikane
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obikane »

czerwinek pisze:ale ruszyli z kopyta i oto chodzi :)
Dzisiaj po raz kolejny dużo się o runku dowiedziałem i chyba w końcu zakumałem jak ważne są potwierdzenia ważne aby trzymać się zasad, może jak znajdę czas to postaram się wytłumaczyć o co mi chodzi...
Odnosnie potwierdzen - czy Twoje wejscie na audchf widoczne na screenie mialo jakies potwierdzenie? Czy po prostu wszedles bo cena zrobila to co miala zrobic?

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

obikane pisze:
czerwinek pisze:ale ruszyli z kopyta i oto chodzi :)
Odnosnie potwierdzen - czy Twoje wejscie na audchf widoczne na screenie mialo jakies potwierdzenie? Czy po prostu wszedles bo cena zrobila to co miala zrobic?
Może ja zgadnę, na pewno nie wchodził na tej pierwsze dużej świecy up, moim zdaniem wszedł po spadku ceni i później raptownym up....
Mam racje?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Trader1 pisze:Jutro może być jeszcze ciekawiej na aud_chf.. jeżeli taka sytuacja utrzyma się przez noc.
z punktu widzenia PA jest bardzo ciekawie niedawno zrobili engolfa a teraz PB tak więc myślę że droga do 9600 otwarta ale i może dużo wyżej pytanie kiedy wejść :) obawiam się że korekta może być nie duża i do połowy pina nie dojdą więc jak tu grać :)?
obikane pisze:
Dałem zrzut z M15 ale wchodziłem na M5 tam ładne świecę zrobili i potem potwierdzenia czyli ciało w kierunku zyskow a wick w kierunku strat.
Też miałem wtopę małą po tym wcześneijszym momo którym zrobili dla frajerów i ja też się dałem nabrać ale zobaczcie żadnego potwierdzenia tego momo, to samo dzisiaj miałem z eur/nzd i czekałem aby wejść na korekcie i nawet jedną ściemę dali.
Aktualnie mam zamiar wchodzić tylko po potwierdzeniu daje to naprawdę spokój podczas tradu i od razu początek już jest na plus, jeżeli wejdziemy po potwierdzeniu to od razu jesteśmy na plusie a nie modlimy się czy cena zawróci,
Dałbym parę zrzutów ale późno jest i siły nie mam może kiedyś jak nie zapomną to wrzucę o co mi dokładnie chodzi.
Minusem u mnie trochę ostatni jest to że nie mogę na dłuższy trade się załapać bo zawsze cofają a ja wtedy wychodzę muszę zacząć wychodzić na górkach i wchodzić ponownie na korekcie ale mi strasznie słabo wychodzi wchodzenie po właściwym ruchu ale i to przezwycięży się:)

ODPOWIEDZ