BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

BFX to jeszcze zależy od sytuacji. Oczywiście nie jest wskazane na BE, chociaż każdy gra jak może i na ile budżet mu pozwala :) I tak miałeś ładne wejścia więc SL nie byłby duży. Ale cały czas się uczymy.
Tak obserwuję jak dla mnie ponownie dają sygnał na sell GBP/CAD ale "marzy" mi się większy i solidniejszy ruch a nie takie popierdułki :) Czuję że zaraz go zrobią ale sęk w tym że samym czuciem nie rusze ceny. Wg mnie zrobili teraz wycięcie z tego momo z M15 o którym myślałem że wcześniej zrobili. Ale o tym chciałem pisać kiedyś ale za dużo by pisać. Jak dla mnie na tę chwilę mocne sell będzie :)

P.S. No i kiepsko wygląda na tę chwilę GBP/CAD jeszcze momo z H1 zostało może tam się wyjaśni
Ostatnio zmieniony 03 lis 2015, 16:05 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Albo napiszę krótko może ktomuś się przyda zaznaczam że to jest tylko moja obserwacja ale ma to sens logiczny.
Jak gram na mniejszych interwałach to przykładowo mamy po momo parę świec i powrót do ZL i dalsza jazda. Ale działa to podobnie na wszystkich interwałach tak jak dzisiaj rano z tym AUD. Chodzi o to, że od razu nie wycinają z trejdu po momo, bo wg mnie malo jest ludzi którzy od razu po wejściu przesuwają na BE. Wg mnie jak zrobią momo torchę pomieszają pojadą bokiem potem dalej w doł i dopiero za jakiś czas wrócą po te momo jak już trejderzy znudzeni żę nie wiadomo czy dobry kierunek może w razie czego przestawię już na BE, itd, itp. Czy li wg mnie koszenie z momo nie odbywa się od razu natychmiast musi troszkę czasu upłynąć no i oczywiście wszystko zależy od interwału.
Więc co z tego wynika? Ze nie ma co się spieszyć z wejściem cieszmy się kiedy momo jest w naszym obranym kierunkiem i czekajmy na powrót i dopiero wtedy atakujemy. Plusy to bardzo wąski SL i możliwe duże TP bez ryzyka większego.
Ale ostatecznei wszystko się rozchodzi o interwały czasowe i cierpliwość tradera. Ile razy mieliście żę pociąg odjechał i to bez ze mnie widzę że idą w dół to przynamniej dołącze się w połowie ruchu i wtedy wchodzimy i co wtedy ładnie cofają Ty już sam nie wiesz co robić, ustawiasz duży SL, itd. A oni właśnie wtedy cofają po te momo. Tak więc cierpliowść to podstawa i łączenie interwałów i głowa na karku :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Na i git z tym gbp/cad :) czyli wszystko zgodnie z planem, i pierdnięcie zamienili na ruch, już myślałem że coś wykąbinowali a wykąbinowali jak zawsze tylko to aby jeżeli widział ktoś sell to aby go nie widział przez chwilę :) ja tak właśnie miałem przez chwilę niby cały czas sell, down itd a tutaj cały czas jakby do góry chcieli, tak więc taki jest rynek ale najważniejsze że jednak zrobili tak jak powinni wg mnie, czyli technicznie i z sensem czyli z ZL. Droga otwarta wg mnie to najbliższego BO z D1, ciekawe czy komuś udało się wejść w dobrym momencie :) Ktoś korzysta w ogóle :)?

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ja liczyłem na jeszcze jedno podbicie do góry, po ZL H1/H4 ale poszli bez tego. Jutro powinna byc fajna okazja do dołączenia do tego ruchu. Jak utrzymają się dzisiaj nisko to będziemy mieli ZL D1, H4 i H1 na podobnym poziomie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Audnzd out. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ładnie Ładnie BFX co zysk to zysk choć wg mnie dojdą spokojnie do ZL z D1. Ale należy pamiętać że zysk w kieszeni do zysk :)
A co ten Dragi niewyrzyty jakiś dzisiaj znowu coś ma gadać. Dzisiaj dużo danych. Ja już swoich faworytów mam, kilka pozycji na gbp/cad zqamknąłem i liczę na dokładkę dzisiaj.
Ale tak patrzę na eur/gbp i zastanawiam się co zrobią. Jest bardzo dobre miejsce na longi ale narazie nic na to nie wskazuje, ale właśnie może dragi to zmieni i potem znowu dane z funta więc może dzisiaj bujać. Ogólne zakładam osłabienie funta po chwilowym wyskoku i tak by było idealnie, ale i tak będzie się grało co rynek pokaże. Ale na wielu parach z funtem widać spadki, tylko jakby tak podciągnęli aby wyciąć tych ludzi z wczoraj to byłoby idealnie chyba że od razu się zesrają w dół to już nie będzie fajnie :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

jak byś chciał pooglądać oszołoma :)
http://www.bloomberg.com/live/emea

Cos Dragi jakiś taki niewyraźny.... wczoraj rynki go zlały, dziś też nic wielkiego nie miał do powiedzenia... a w kalendarzu na czerwono:roll:

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spłukany »

Tu macie co tydzień aktualizowane wystąpienia członków EBC oraz super Maria :)

https://www.ecb.europa.eu/press/weekly/ ... ex.en.html

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no i co ktoś wsiadł w gbp/cad na dalsze spadki :)? Dziwnie to zrobili nie po Bożemu jak to Damfry mówi ale jak dla mnie jedziemy w dół

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Ja mam gbpcad S, gbpjpy S i audjpy S. Bardzo mi zależało na gbpchf S ale uciekli.

ODPOWIEDZ