BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Pisałem o tym 23.10.15
Damfry pisze: Zakładam taki przebieg zdarzeń w przyszłym tygodniu konsolka na 100 pips,
Mógłbym rzec, a słowo ciałem się stało- :mrgreen:
W jednym faktycznie się pomyliłem, chłopaki zmiksowali mi dwa scenariusze w jeden... konsola przez prawie 3 dni i rura w dół :mrgreen:

Na najbliższe dni widziałbym konsolkę z dolnym FBO ładnie by wyglądało szpileczką w rejon 1.08890 i lekkie odreagowanie, spadków w piątek.
Chyba że na danych chłopaki zaszaleją i do końca miesiąca będzie dalej ostro w dół by wyraźnie wytyczyć kierunek na przyszły miesiąc, ale ten scenario wydaje mi się mniej prawdopodobny.
Wiadomo.... rynek zrobi co zechce grunt to się dostosować i z koniem nie kopać :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Damfry jeszcze nie powiedzieli ostatniego slowa - wciaz jestesmy w strefie zakupowej - im nizej tym zakupy moga sie nasilic..

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Trader1 pisze:Damfry jeszcze nie powiedzieli ostatniego slowa - wciaz jestesmy w strefie zakupowej - im nizej tym zakupy moga sie nasilic..
Generalnie podpisuję się pod tym w 100%, ale parzę też na takie rzeczy, że świece miesięczne mają długie górne knoty, na dodatek zrobiliśmy górne FBO na W1, po takim zdarzeniu powinniśmy zwiedzić extrema, czyli rejon tu gdzie jesteśmy on się zaczyna do 100 pips niżej 1.08086
Teraz powinniśmy oglądać dla świec tygodniowych albo BO w dół, albo dolne FBO.
Wiem jedno na pewno, jeśli świeca tygodniowa będzie tak wyglądać jak teraz, to jest to solidna baza pod przyszły ruch. cena zawsze przy extremach konsoliduję i obiera kierunek, a jako iż jest to trzecie spotkanie z tym poziomem zakładam że się zwyczajni nie obroni. Gdyby to był pierwszy raz również bym obstawiał z tego miejsca duże Lki.

Wierz mi na słowo, że gdy rynek będzie mówił kupuj, ja nie będę się z tym kłócił. Na razie nic się nie stało co by miało świadczyć o większych Lkach, dalej prospadkowo, a korekty mile widziane :wink:
Bardziej napisałem tego posta by pokazać, że na rynku nie ma przypadków i można z dużą dozą prawdopodobieństwa oszacować wydarzenia (nie pisałem tego zaczepnie)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Tak jest narazie masz racje nie ma widocznego odwrotu zgadzam sie w 100% jest strefa ale na wejscie na L na mniejszych Tf jeszcze nie bardzo jest czas. Licze na szybki ruch podczas danych dlatego siedze w L - czekam do Sl ale narazie nie widze potwierdzen na L rowniez

Nie traktuje Twoich postow jako zaczepki . I byc moze masz racje z kierunkiem - zobaczymy - ale dla mnie jakos na S jest za pozno:) Milo znac metody i zdanie innych.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Trader musisz zmienić sposób myślenia. Na S nigdy nie jest za późno.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Trader1 pisze:Tak jest narazie masz racje nie ma widocznego odwrotu zgadzam sie w 100% jest strefa ale na wejscie na L na mniejszych Tf jeszcze nie bardzo jest czas. Licze na szybki ruch podczas danych dlatego siedze w L - czekam do Sl ale narazie nie widze potwierdzen na L rowniez

Nie traktuje Twoich postow jako zaczepki . I byc moze masz racje z kierunkiem - zobaczymy - ale dla mnie jakos na S jest za pozno:) Milo znac metody i zdanie innych.
To ja może wyraże opinię w drugą stronę.
Dopóki nie zostanie trwale pokonane wczorajsze "low" na edku, to nie ma żadnych powodów do longów.
Zwłaszcza w sytuacji takiej jak wczorajsze stanowisko FED.

Reasumując dziś każde miejsce na E/U było dobre na S. Najbliższe bardzo istotne wsparcie to rejon 1.0800-1.0825.

A dane, no cóż - jeżeli okażą się dobre dla dolara i pokryją się z tym o czym wczoraj gadał FED, to masz gwarantowany dalszy zjazd w dół zgodnie z sentymentem tygodniowym.

Poza tym pomyśl, że jakiś grubas bez powodu nie zwalił kursu w dół, gdzie kurs konsolidował prawie 3 dni w jednym przedziale.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

No i finalnie dane były mieszane.
Z jednej strony bezrobocie OK, pokazujące jednak siłę gospodarki USA, oraz PKB w zasadzie zgodne z oczekiwaniami.

Zobaczymy jakie będą dane z niemiec :wink: . Póki co kolejny powód do umacniania dolara.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Zaden grubas cena musiala trafic w ta strefe jezeli miala by dalej rosnac . Innej moiwosci nie ma. Druga sprawa czy uda sie tu znalezc popyta na longa , ja dalej jestem za longiem i zdania nie zmienie do czasu az narusza moje Sl.

Dane mnie nie interesuja. Tylko pretekst do grubszego ruchu, czy dobre czy zle jak znajdzie sie instytucja ktora zobaczy,ze ma interes w umacnianiu to i dane nic nie zmienia.

Zreszta wszystkie grubasy pewnie znaja dane przed odczytem jezeli nie na 100 % to z bardzo duzym prawdopodobienstwem . Dlatego wiekszosc jest juz w cenie. Nieraz na malo wazne dane cena ruszy jak z kopyta innym razem na bardzo wazne stoi jak wryta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Moje dzisiejsze wejścia w GBP/CAD nie jest to jakieś przekonuwujące ale zobaczymy co zrobią. Miejsce Ok, na D1 był PB oraz engolfing. Dzisiaj czekałem aż dojdą do ZL na H4 i doszli i zaczęli iść w dół na M5 zrobili momo i potem powrót i potem moje wejście. Aktualnie dużo pewnie się wyjaśni na tej dolnej ZL jeżeli dalej rusza w dół będzie dobrze. TP dość dalekie ale kto wie. Narazie nie przestawiam SL gdyż i tak jest nie duży. Najlepiej jakby dzisiaj solidnie zamknęli jakimś PB z D1, ale na to już wpływu nie mam :)
Czaiłem się również na GBP/AUD i tam wszystko ładnie zrobili oprócz powrotu do momo i bez tego nie było moje wejścia. Może wrócą albo będą szli na dół albo do góry beze mnie. Ale dane dzisiaj sprawdziłem i jutro są dane ważne dla AUd więc może na tych danych dojdą do tego momo ale wtedy to ja będę pewnie spał :) Ale fajny przykład do obserwacji jak potoczą się losy.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

To samo dzisiaj obserwowałem :) Tylko mi gbpcad uciekło a mam gbpaud :) Mam też audnzd L- tam doszli do miesięcznej ZL w ostatni dzień miesiąca i podobała mi się H1..
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ