Biznesy oparte na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Sympatico
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Sympatico »

Widzisz Beginer.

Na forex zjadłem już trzecie zęby :)
Gram sporo. Nie tylko na forex. Rzeczywistość w tym biznesie jest jednak zupełnie inna, niż wydaje się normalnym ludziom.

Proponując spotkanie, gdy grupa już się zorganizuje miałem na myśli, że pomogę zrobić z tego firmę przez duże F. Ale najpierw muszę widzieć, że są ludzie zaangażowani faktycznie, nie tylko gadają. Dlatego odpowiedziałem na ten mail, a nie tworzę własnego. Wyczuwasz różnicę ?

Jeśli zobaczę ludzi, zobaczę, że działają. Wtedy mogę zacząć wysyłać Wam sygnały. I co najmniej 7 na 10 będzie zarobionych, przy czym zarobek co najmniej 3 - 4 razy przekroczy straty. Problem i dość paskudna rzeczywistość w tym biznesie polega na tym, że takich wyników od dawna nie robię na własnym rachunku. Ostatnio samemu znajduję sobie ludzi, samemu daję im kasę i samemu na tych rachunkach gram... :) Wtedy biorę70 procent zysku... Bo i całe ryzyko moje, a jedyne co robi klient to otwiera rachunek i wypłaca kasę. Oczywiście takich klientów nie wezmę z netu spośród tych, co sami się zgłoszą. Muszę ich znaleźć po swojemu.

Powiem więcej. W całej przyrodzie zawodowi traderzy mający po kilkaset procent zysku miesięcznie wyginęli... Zawodowi, czyli działający na rzecz innych. Takie zyski możesz dziś czerpać tylko wtedy, gdy jesteś anonimowym Jasiem czy Johnem i działasz na własny rachunek. Nie będę pisał z czego to wynika i nie dlatego, że nie mam na ten temat zdania, tylko po co? Takie teorie wpisują się tylko niepotrzebnie w tak zwaną spiskową teorię dziejów i jako takie od razu są mało wiarygodne.

Na ten temat odpowiedziałem, bo gdyby znalazła się grupka zapaleńców, to może mógłbym SPRÓBOWAĆ stworzyć tego typu spekulacyjną firmę na zasadach co nieco konspiracyjnych.
Jeśli to Was szokuje to sorry. Ale w takim razie chyba nie macie pojęcia w jakiej branży chcecie się rozwijać. Spekulacja to dziś branża o największych dochodach na świecie w której grają zawodnicy najwięksi. Kasę zarabia się na informacji. A specami od informacji są wiadomo jacy ludzie. I na rynku spekulacyjnie wygrywają tylko firmy, które potrafią skutecznie chronić swoje osiągnięcia.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Sympatico pisze:pomogę zrobić z tego firmę przez duże F
To już kwestia weryfikacji i planów, i wizji i doświadczenia, również twojego...
Sympatico pisze:Wtedy mogę zacząć wysyłać Wam sygnały. I co najmniej 7 na 10 będzie zarobionych, przy czym zarobek co najmniej 3 - 4 razy przekroczy straty
Mówiłem, sprzedawca sygnałów szukający sprzedawców na prowizji swojego produktu... To też jest jakiś pomysł... Szukaj. Choć jak czytam jeszcze raz ten kawałek to mam wrażenie, że bardziej szukasz klientów na sygnały pod pozorem pomocy w rozkręceniu firmy...
Sympatico pisze:Na ten temat odpowiedziałem, bo gdyby znalazła się grupka zapaleńców, to może mógłbym SPRÓBOWAĆ stworzyć tego typu spekulacyjną firmę na zasadach co nieco konspiracyjnych.
I to też jest pomysł. I życzę abyś znalazł chętnych.

Natomiast, nie podoba mi się podejście, że jak zobaczę, że ... to coś tam. Weryfikacja działa w dwie strony, i dobrze było by aby wszystkie strony stransakcji ponosiły koszty i ryzyko proporcjonalne do wkładu, wysiłku czy doświadczenia. Na opowieści o firmach przez duże F, konspiracji i tak dalej ja jestem jednak nieco sceptyczny...

Natomiast szczerze życzę sukcesu w znalezieniu takiej grupy. Ja swój pomysł już też mam, co nie znaczy, że nie jestem otwarty na inne.

futures
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: futures »

Super że spotkanie odbędzie się w górach, tylko czy może to być 07.08??? myślę że w sobotę więcej osób będzie miało wolne ( między innymi ja :) )

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Gdzie konkretnie się spotykacie?
Boby Fischer is great!

beginner

Boby_Fischer pisze:Gdzie konkretnie się spotykacie?
Propozycja jest w Żywcu :)
futures pisze:tylko czy może to być 07.08???
Wiesz, że masz rację... Nie wiąłem pod uwagę, że tam trzeba dojechać :) Jeśli innym pasuje to ja jestem za.

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

Czyli spotkanie z Soboty na Niedzielę w Żywcu ? :lol: Tak mniej więcej ilu nas będzie ? Bo trzeba to jakoś zorganizować bo wiecie 10 chłopa z alkoholem to nie wiem czy nas gdziekolwiek wpuszczą :roll: :twisted: :lol:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Chłopaki co Wy z tym Żywcem..........?
Przypominam Wam że jedna taka sama inicjatywa w Żywcu była ok. roku temu i skończyła się tym że kilkuset biznesmenów z Żywca i śląska straciło kilkadziesiąt milionów złotych......
Obawiam się że na tym terenie tego numeru nie powtórzycie.....

Pozdrawiam.

Ps. tylko oni chwalili się lepszą skutecznością niż Wy chyba było to 82%.........
:P :P :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

beginner

zz pisze:tylko oni chwalili się lepszą skutecznością niż Wy chyba było to 82%.........
Wróżka czy jak :D

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

Prawda jest jedna i bolesna, jeżeli każdy z was z osobna nie prowadzi działalności to razem nie poprowadzicie jej nigdy. Nie wiem czy ktoś z tutaj obecnych miał firmę z jakimś wspólnikiem. Jesteście dla siebie obcy a angażujecie osobisty kapitał (w ideii). Tu sam brak zaufania zrobi burdel. Inna kwestia jeżeli ktoś potrzebuje innych ludzi zeby zarabiać na FX, to nie jest zbyt wytrawnym trejderem, a w tym znaczeniu równiez biznesmenem. Jaki idiota będac wspólnikiem będzie pompował portfel kolegi lenia, czy nieudacznika? Takie twory sie zawsze rozpadają o ile się chociaż zbudują.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

beginner

Dżizas, kolejny wróżbita i znawca prawdy objawionej...

Tak masz racje, na spotkaniu każdy podpisze cyrograf własną krwią, że wniesie własne M do spółki, będzię żyrował każdą pożyczkę koledze i użyczy żony, dziewczyny. I jak ktoś przyjedzie to już nie ma odwrtotu.
xamael pisze:Inna kwestia jeżeli ktoś potrzebuje innych ludzi zeby zarabiać na FX, to nie jest zbyt wytrawnym trejderem, a w tym znaczeniu równiez biznesmenem.
Bzdura kompletna! I w dodatku analfabetyzm wtórny, czytanie ze zrozumieniem.
xamael pisze:Jaki idiota będac wspólnikiem będzie pompował portfel kolegi lenia, czy nieudacznika? Takie twory sie zawsze rozpadają o ile się chociaż zbudują.
Chętni niech wezmą scyzoryki, coby cyrografy krwią podpisać, a wiadomo, że różne choróbska teraz, więc niech każdy lepiej ma swój.

ODPOWIEDZ