AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mb777 pisze:A można odpalić na tym jakiś automat, bo nie moge znaleźć takiej funkcji ...
Możliwość handlu za pomocą automatów dostępna będzie w późniejszym terminie, ponieważ kilka spraw wymaga dopracowania w tej kwestii.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 12 minutach:

Witam.
Klimt pisze:no jak na razie falstart z tą platformą rzeczywistą...
Dlaczego flastart? Przecież cały czas było mówione, że platforma real wystartuje później niż demo.
Alior Bank jako pierwszy wprowadza rozwiązanie, którego jeszcze nikt w Polsce nie wprowadził i nie przetestował. Udostępniona platforma demo pozwoli na przetestowanie i optymalizację parametrów serwerów. Jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik zostanie uruchomiony real.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

Dlaczego flastart? Przecież cały czas było mówione, że platforma real wystartuje później niż demo.
Alior Bank jako pierwszy wprowadza rozwiązanie, którego jeszcze nikt w Polsce nie wprowadził i nie przetestował. Udostępniona platforma demo pozwoli na przetestowanie i optymalizację parametrów serwerów. Jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik zostanie uruchomiony real.

Pozdrawiam
Karol Marchewka[/quote]

Czyli nie ma co na razie otwierać rachunku REAL ?!

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Klimt pisze:no jak na razie falstart z tą platformą rzeczywistą...
Jedyny falstart to Twoja decyzja dotycząca napisania tego postu. Jeśli już masz coś oceniać - oceniaj konkretnie i wyłóż na stół argumenty. Jeżeli widzisz co jest źle a nie mówisz co to tylko świadczy o tym kim jesteś.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Panie Karolu i Panie Dariuszu,
proszę się nie przejmować negatywnymi głosami. Zawsze znajdą się ludzie, których swoją rolę widzą tylko w rzucaniu kamieniami.
Świetna inicjatywa, róbcie swoje. Cieszy, że Polska powoli zaczyna dotrzymywać kroku.

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

ale oburzenie...

od dziś można było otwierać rachunki rzeczywiste, tylko po co skoro nie ma jeszcze dostępu do platformy... wg mojej definicji to falstart
I've tried poor but happy. Guess what? Wasn't that happy!

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Klimt pisze:ale oburzenie...

od dziś można było otwierać rachunki rzeczywiste, tylko po co skoro nie ma jeszcze dostępu do platformy... wg mojej definicji to falstart

Moze warto poczekac i dac im szanse. W koncu to pierwszy ecn na polskim rynku. Zreszta samo zapowiadali, ze najpierw demo do testowania. Nie wybrzydzaj.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Nigdy pisze:Panie Karolu i Panie Dariuszu,
proszę się nie przejmować negatywnymi głosami. Zawsze znajdą się ludzie, których swoją rolę widzą tylko w rzucaniu kamieniami.
Świetna inicjatywa, róbcie swoje. Cieszy, że Polska powoli zaczyna dotrzymywać kroku.
Za dużo pracy włożyłem w ProTrader'a żeby teraz przejmować się takimi rzeczami. Platforma ProTrader (AliorTrader) jest teraz tak dopracowana, że praktycznie nie ma konkurencji. Zdecydowana większość inwestorów jest zadowolona z platformy i to mnie niezmiernie cieszy, ponieważ moja praca nie poszła na marne :)

Wiem też, że panuje duży popłoch w XTB, TMS, BossaFX i Go4X po wejściu AliorTrader'a na rynek :D Padają nawet takie stwierdzenia, że "Alior psuje rynek" :D Także z pewnością zaczną pojawiać się nowo zarejestrowani użytkownicy (z kilkoma postami na forum), którzy będą wyrażać negatywne opinie na temat AliorTrader'a :)

Nagroda w konkursie XTB też nie jest przypadkowa ;)

Moim marzeniem zawsze było mieć polskiego brokera ECN z platformą ProTrader. Dzisiaj moje marzenia stają się rzeczywistością (dzisiaj założyłem konto real :D ), dlatego nic i nikt nie popsuje mi dobrego samopoczucia :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

MaRCHeW pisze:którzy będą wyrażać negatywne opinie na temat AliorTrader'a

he he :lol: dobre
i negatywne opinie masz z głowy...sprytnie
jesli coś sie komus nie podoba to pewnie to ONI...
nie popadajmy w przesade wszystko ma swoje plusy i minusy

ps napisz lepiej
kiedy bedzie dalsza historia?
kiedy zmniejszą spredy? bo generalnie szału nie ma.... a gbp/pln 216pips pobił nawet najbardziej pazernego MM
kiedy ruszy real?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Pełnomocnik pisze:
MaRCHeW pisze:którzy będą wyrażać negatywne opinie na temat AliorTrader'a

he he :lol: dobre
i negatywne opinie masz z głowy...sprytnie
jesli coś sie komus nie podoba to pewnie to ONI...
nie popadajmy w przesade wszystko ma swoje plusy i minusy
Pełnomocnik, ja nie jestem pracownikiem Alior Banku, jednak włożyłem sporo pracy w to byś mógł dzisiaj używać AliorTradera. Konstruktywna krytyka zawsze z mojej strony była mile widziana. Czy innym jest konstruktywna krytyka z konkretnymi argumentami, a czym innym krytykowanie tylko dla zasady.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kojot
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kojot »

a ja mam pytanie, czy sa plany rozbudowy narzedzi fibo na platformie , bo to co teraz jest jest strasznie ubogie, chyba ze zle szukam (np rozne kolory dla linii, mozliwosc kasowania wybranej linii, pogrubiania itd)

ODPOWIEDZ