raposo pisze:Eee... To akurat zależy od brokera. Z reguły nie ma ograniczeń jednak od pewnej wartości przeważnie (ale nie zawsze) wchodzi akceptacja przez DD, a tę wartość każdy broker MM ustala sobie indywidualnie. Wymagane depo jest zależne od dźwigni i uwierz mi, że wbrew pozorom nie wszyscy ryzykują te 2% kapitału...Pełnomocnik pisze:.poza tym u MM mozna otworzyc max 8 lotów - nie wiem czy ktokolwiek z forum otwiera takie pozycje - depo powinno wynoscic ok 800 tys przy 2% MMI również możesz mi uwierzyć, że jest tu kilka osób na forum, które grają zdecydowanie więcej niż 8 lotami.
Lekki off-topic prostujący wypowiedź. Już znikam.
W FxPro swojego czasu bez najmniejszego problemu wchodziły mi pozycje po 40-50lotów. Swojego czasu...
Co do podanej tabelki - wygląda tak, że powyżej 60mln obrotów (jeśli w pln - to daje +/- około 200lotów miesięcznie)- czyli powiedzmy bez szaleństw, a;e wygląda na to, że ktoś kto robi mniej będzie miał prowizję 1,5pipsa sumarycznie po promocji - duużo.
Pytanie jak nisko można zejść przy powiedzmy 200-300mln usd obrotu miesięcznie. Bo to daje przecież 2-3k lotów miesięcznie i możemy sobie dzielić dalej - 100lotów dziennie, kilka pozycji i nam wychodzi pozycja rzędu kilkunastu lotów. To jest możliwe.
Ale co Alior na to?
Co do 60pipsów SL, to to jest SL dla średnioterminowej transakcji. Na krótka metę to może być 10-20, a dla skalpu 10 to absolutny max.