AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

raposo pisze:
Pełnomocnik pisze:.poza tym u MM mozna otworzyc max 8 lotów - nie wiem czy ktokolwiek z forum otwiera takie pozycje - depo powinno wynoscic ok 800 tys przy 2% MM
Eee... To akurat zależy od brokera. Z reguły nie ma ograniczeń jednak od pewnej wartości przeważnie (ale nie zawsze) wchodzi akceptacja przez DD, a tę wartość każdy broker MM ustala sobie indywidualnie. Wymagane depo jest zależne od dźwigni i uwierz mi, że wbrew pozorom nie wszyscy ryzykują te 2% kapitału... ;) I również możesz mi uwierzyć, że jest tu kilka osób na forum, które grają zdecydowanie więcej niż 8 lotami.

Lekki off-topic prostujący wypowiedź. Już znikam :D.

W FxPro swojego czasu bez najmniejszego problemu wchodziły mi pozycje po 40-50lotów. Swojego czasu...

Co do podanej tabelki - wygląda tak, że powyżej 60mln obrotów (jeśli w pln - to daje +/- około 200lotów miesięcznie)- czyli powiedzmy bez szaleństw, a;e wygląda na to, że ktoś kto robi mniej będzie miał prowizję 1,5pipsa sumarycznie po promocji - duużo.

Pytanie jak nisko można zejść przy powiedzmy 200-300mln usd obrotu miesięcznie. Bo to daje przecież 2-3k lotów miesięcznie i możemy sobie dzielić dalej - 100lotów dziennie, kilka pozycji i nam wychodzi pozycja rzędu kilkunastu lotów. To jest możliwe.

Ale co Alior na to?

Co do 60pipsów SL, to to jest SL dla średnioterminowej transakcji. Na krótka metę to może być 10-20, a dla skalpu 10 to absolutny max.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

daromanchester pisze:Nie doliczyłeś poślizgów rekwotów itp
ok ale jak juz wspomniałem jesli gramy swing to nie ma to takiego znaczenia (nie wchodze na danych ect..) przynajmniej dla mnie nie jest to problem a jestem w bossie (nie pracuje ani nie reklamuje ich jakby co :) )
poza tym w aliorze na demo coprawda tez mozna miec zastrzezenia do szybkości egzekuji zleceń a juz do zamykania ,, na dwa razy ,, juz całkiem... poza tym nigdy nie wiesz czy po danej cenie znajdze sie druga strona transakcji

Dodano po 2 minutach:
Akhh pisze:Co do 60pipsów SL, to to jest SL dla średnioterminowej transakcji. Na krótka metę to może być 10-20, a dla skalpu 10 to absolutny max.
no ja gram swing wiec mierze swoją miarą... :)

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Pełnomocnik pisze:no to rzeczywiscie ciekawe twoje podejscie jesli myslisz ze ecn powinien być droższy....?
Ciężko powiedzieć- powinien czy nie powinien. Gwarantuje Ci, że jeśli ECN działa jak należy i zarabia tylko i wyłącznie na kosztach przeprowadzania transakcji, to nawet jeśli są one nieco wyższe od tych u MM, i tak ECN wygrywa. Wiem co mówię, grałem tu i tu. U MM jesteś na jego terenie, tańczysz jak Ci zagra i nawet o tym nie wiesz. Stąd moje oczekiwania w stosunku do ECN Alior Banku.

Nawet już kiedyś o tym pisałem więc odsyłam :

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#207273
Pełnomocnik pisze:Poza tym wszyscy skupiaja się na ECN-ach ale czy to jest ecn czy mm to najpierw trzeba regularnie zarabiac
Bardzo słuszna uwaga. Ale grając krótkoterminowo na prawdę ciężko zacząć wygrywać musząc stawiać czoła nie tylko rozwścieczonemu rynkowi, ale i brokerowi (MM). Porównaj sobie wykresy 1M i 5M u MM i ECN. 55% trafnych transakcji i 45% chybionych oznacza zarobek, a na prawdę kiepski broker może wpłynąć na te 5%..
Pełnomocnik pisze:Broker MM odzwierciedla ruchy prawdziwego rynku
Z tym absolutnie nie mogę się zgodzić. Może naśladuje, ale nie odzwierciedla. Odzwierciedlenie to odbicie lustrzane każdego ruchu, a MM na pewno tak nie działa.

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Macie może teraz problemy z połączeniem czy tylko coś u mnie szwankuje...

ja pier.... ludzie czy wy czytacie poprzednie posty? przeciez napisali niejednokrotnie ze trwa optymalizacja serwow itd i moga byc problemy[/quote]
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 20:21 przez mystix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nigdy pisze:1M i 5M u MM i ECN. 55% trafnych transakcji i 45% chybionych oznacza zarobek
owszem ale jesli chodzi o wyzsze TF-y to mysle ze wykresy sa bardzo podobne...
wątpie zeby nawet podejzany broker MM zignorował 50-100 pipsowy ruch...a takie ja łapie.. jesli ktos scalpuje- co jest moim zdaniem najwyzszym stanem wtajemniczenia - to oczywiscie broker MM moze namieszac
mystix tu nie o serwery chodzi... :wink:
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 20:32 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Pelnomocnik
sorki ale nie o to mi chodzilo, :wink:
patrz post wyzej

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nigdy pisze: 55% trafnych transakcji i 45% chybionych oznacza zarobek,
Dokładnie !!!.
Nigdy pisze:a na prawdę kiepski broker może wpłynąć na te 5%..
Często to robi, z tym że moim zdaniem jeżeli broker wykoleguje Ciebie nie na 5 % % lecz tylko na 2-3 % to wystarczy aby załatwić nas na cacy,przykładów mona dać tysiące.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

o nie gbp/pln 216 pips spredu.... :shock:

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

no jak na razie falstart z tą platformą rzeczywistą...
I've tried poor but happy. Guess what? Wasn't that happy!

mb777
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mb777 »

A można odpalić na tym jakiś automat, bo nie moge znaleźć takiej funkcji ...

ODPOWIEDZ