AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

mrk pisze:Jeśli na ECN szukasz oszczędności w zawieraniu transakcji.. To polecam zostać przy Market Makerach ; )
no to rzeczywiscie ciekawe twoje podejscie jesli myslisz ze ecn powinien być droższy....?
2x opłata + spred i mały bo mały ale swap
dla mnie szału nie ma..poza tym u MM mozna otworzyc max 8 lotów - nie wiem czy ktokolwiek z forum otwiera takie pozycje - depo powinno wynoscic ok 800 tys przy 2% MM

Poza tym wszyscy skupiaja się na ECN-ach ale czy to jest ecn czy mm to najpierw trzeba regularnie zarabiac....widze ze czesc forumowiczów o tym zapomniała. Broker MM odzwierciedla ruchy prawdziwego rynkuwiec jesli ktos nie zarabiał u MM to tu tez nie bedzie. :D
wiec radze sie nie podniecac bo wiekszość zostanie dawcami kapitału... :lol:
bez urazy

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

ascende pisze:Właśnie zniknęło KIWI - info - Twoja pozycja jest otwarta - żeby ją zobaczyć skontaktuj się z BORKEREM - miałem otwartego L po 0,78,80 - o co chodzi ?

Generalnie platforma mi się podoba ale z tym demo to jest WTOPA - od początku wszystko niby działa ale co godzinę co się zmienia - czy REAL jest dopracowany czy wygląda tak samo.
Niektóre instrmenty zostały ukryte na DEMO, stąd taki komunikat. Pozycje te zostaną przez nas zamknięte z pominięciem wyniku inwestycyjnego z tej pozycji.

Pozdrawiam
Zapewniam iż platforma dla rachunków rzeczywistych będzie udostępniona w wersji dopracowanej. Wkładamy w to dużo pracy, aby udostępnić dobry "produkt".
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

Dariusz Wiśniewski pisze:Zapewniam iż platforma dla rachunków rzeczywistych będzie udostępniona w wersji dopracowanej. Wkładamy w to dużo pracy, aby udostępnić dobry "produkt".
a będzie to chociaż jutro? 8)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Klimt pisze: będzie to chociaż jutro?
Stosowna informacja o udostępnieniu pliku instalacyjnego do platformy dla rachunków rzeczywistych zostanie przesłana do osób, które założyły rachunek Alior Trader za pośrednictwem SMS.

Dodano po 7 minutach:
mrk pisze:
Dariusz Wiśniewski pisze:Na stronie jest napisane o prowizji w USD jedynie dla zasygnalizowania czym tak naprawdę jest 0,005% w relacj do wartości nominalnej.
Nie chodzi o promocję... Tylko o to:

http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader
Prowizje od transakcji instrumentami finansowymi opartymi o pary walutowe innymi niż kontrakty różnic kursowych
Wartość obrotów - do 25 000 000,00 USD 0,0075% wartości transakcji
Wartość obrotów - od 25 000 000,01 USD
do 60 000 000,00 USD 0,0065% wartości transakcji
Wartość obrotów - powyżej 60 000 000,01 USD 0,005% wartości transakcji
Adekwatnie, w taryfie opłat i prowizji wartości te podane są w PLN. Czyli do 25 mln PLN itd....
Ok, rzeczywiście teraz zauważyłem gdzie jest problem. A więc już wyjaśniam
Progi te powinny być podane w PLN. Informacja na stronie (nie w pdf-ie) zawiera błędną walutę. Jutro w godzinach porannych informacja ta zostanie zmieniona.

Dziękujemy za czujność.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewksi
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Pnie Dariusz Wiśniewski
prosze o sprostowanie czy dobrze rozumie...

Załóżmy ze otwieram 1 lota płace 19.80 + spreed powiedzmy złapie mnie 1 pipsa czyli ok 30 zł przy zamknięciu płace równiez 19.80..
19.80+19.80+30 = 69,60
dla porównania Bossa fx 1 lot opłata 1.8 pipsa czyli 54,00

Dodano po 15 minutach:

aha i jescze raz wspone
Pełnomocnik pisze:radze sie nie podniecac bo wiekszość zostanie dawcami kapitału...
a czy waszą kase łyknie broker MM czy jakis bank inewstycyjny ze Stanów na spółkę z Aliorem to nie powinno robic Wam różnicy... :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pełnomocnik pisze:.poza tym u MM mozna otworzyc max 8 lotów - nie wiem czy ktokolwiek z forum otwiera takie pozycje - depo powinno wynoscic ok 800 tys przy 2% MM
Eee... To akurat zależy od brokera. Z reguły nie ma ograniczeń jednak od pewnej wartości przeważnie (ale nie zawsze) wchodzi akceptacja przez DD, a tę wartość każdy broker MM ustala sobie indywidualnie. Wymagane depo jest zależne od dźwigni i uwierz mi, że wbrew pozorom nie wszyscy ryzykują te 2% kapitału... ;) I również możesz mi uwierzyć, że jest tu kilka osób na forum, które grają zdecydowanie więcej niż 8 lotami.

Lekki off-topic prostujący wypowiedź. Już znikam :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Pełnomocnik pisze:dla porównania Bossa fx 1 lot opłata 1.8 pipsa czyli 54,00
Nie doliczyłeś poślizgów rekwotów itp.
Jak będziemy tak porównywać to to nie ma żadnego sensu.
Są brokerzy MM którzy mają nawet 1 pips i co z tego.
Jak on będzie Cię dymał. A jak zaczniesz zarabiać u MM większą kasę to odpalą pluginy swoje i będziesz miał po grze.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Bardzo drogo. Szczegolnie jezeli wezmiecie pod uwage inne ECN'y. Przykładowo
FXOPEN bierze tylko 2.5 USD ze pelnego lota a Alior 5.0 - 7.5 USD z lota. Roznica jest kolosalna.

Poza tym, czym czy tylko ja mam problemy z Protraderem Aliora ? Bardzo czesto rozlacza i potrzebuje 3 prob na ponowne polaczenie. Aktywny jest auto reconnect :/

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Macie może teraz problemy z połączeniem czy tylko coś u mnie szwankuje...
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:grają zdecydowanie więcej niż 8 lotami.
bycmoze nikomu broń boze do portfela nie zaglądam chce tylko uczulić ze aby otwozyc chocby pozycje 1 lot grając w miare ostroznie czyli te 2% (zakładając SL na poziomie ok 60 pipek) trzeba dysponować depo 100 tysi..
piszę to bo widze ze wiekszosć rzuca sie na tego ECN-A jak ,,zyd na druty,, :wink: zapominając chyba ze jesli ma sie depo na poziomie 5 czy 10 tysi to czy to bedzie ECN czy MM to jeden pies...a jak pokazuje moje wyliczenie powyzej nawet drozej wychodzi ECN..
Poza tym jesli ktoś gra w dłużym terminie - kilka dni to broker nie ma szans na kobinacje chyba ze przy scalpingu...
wiec proponuje ochłonąć wziąć drugi oddech i jeszcze raz przemysleć co nam sie bardziej opłaca..
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 20:13 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ