AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

fajfas3 pisze:A jeżeli można wiedziec, jaki jest minimalny kapitał początkowy w tej platformie?
Nie jest wymagany minimalny kapitał początkowy.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Ja mam taką percepcję spojrzenia...że będzie mi ciężko tradować na okrągłych świeczkach. Nie wiem czy dam rady. No nie potrafię się skupić. Czy to nikomu nie przeszkadza? Z odpowiedzi uzyskanej w wątku w czasówkach napisano, że nie da rady tego zmienić w ustawieniach.

Na poniższym rysunku jest wskazana strzałką świeczka która powinna wyglądać tak jak dorysowałem na jej narożnikach.

Czy da radę zrobić coś z tą tragedią wizualną?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Dariusz Wiśniewski pisze:Jeżeli chodzi o prowizję to oczywiście w tym temacie zawsze staramy się być elastyczni. Każdy Klient może z nami indywidualnie negocjować stawki prowizji. Zależy to jedynie od generowanych obrotów.
A to ciekawe posunięcie! Brawo!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Dariusz Wiśniewski pisze:
pan tadeusz pisze:mam uczulenie na duże miasta - czy w placówce partnerskiej też można otworzyć konto real / wprowadzać zmiany w rachunkach osobistych itp?
Niestety rachunki Alior Trader nie mogą być zakładane w placówkach partnerskich. Pozostają jedynie oddziały Alior Banku.
kingjaxe pisze:Mam konto bankowe w Aliorze. Czy żeby podpisać "Umowę o świadczenie usług wykonywania zleceń na rynkach OTC" muszę udać się do placówki banku, czy mogę to zrobić przez internet?
Klikam umowy i wnioski/rachunki brokerskie/podpisz umowę o rachunek brokerski dla klientów indywidualnych? To jest ta umowa?? Chyba nie ??
Docelowo będzie udostępniona możliwość założenia rachunku Alior Trader przez Bankowość Internetową dla dotychczasowych Klientów. Niestety obecnie nie ma takiej możliwości

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Aha - czyli nie ma co myśleć o rozszerzeniu działalności na Alior Bank jeśli chodzi o franczyzę. Szkoda - bo już zacząłem żonę namawiać - jak w każdym banku taka sama bida jeśli chodzi o traktowanie placówek franczyzowych. A powiem szczerze, że w niektórych obsługa jest bardziej kompetentna - a przede wszystkim nie jest "najemnikiem" - przepraszam Pana - ale my w większości jesteśmy tutaj na swoim - i zależy właścicielom na innym podejściu do klienta niż "pracuję dzisiaj tutaj a jutro gdzie indziej - co mnie obchodzi co będzie za 2 lata"

Swoją drogą czy ktoś już otwierał transakcje na ponad 10lotów - buy/sell stop albo zamykały się podobne zlecenia na SL. Ciekawy jestem poslizgów.

Dodano po 4 minutach:
Janek Trader pisze:
Dariusz Wiśniewski pisze:Jeżeli chodzi o prowizję to oczywiście w tym temacie zawsze staramy się być elastyczni. Każdy Klient może z nami indywidualnie negocjować stawki prowizji. Zależy to jedynie od generowanych obrotów.
A to ciekawe posunięcie! Brawo!
Ciekawy jestem - bo duże instytucje zwykle są mniej elastyczne od małych - a już u z mniejszymi brokerami bywa problem z negocjacjami.

Może jakieś deklaracje.

100mln miesięcznie - 20% mniej

200 - 30%

etc?

Tylko jak z tą realizacją zleceń...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Spekulant83 pisze:będzie mi ciężko tradować na okrągłych świeczkach.
Czy da radę zrobić coś z tą tragedią wizualną?
:) :) :)
Dobre .... nie ma co, userzy tacy jak Ty są koszmarem każdego programisty :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Spekulant83

menu>środowisko>panele - wykres - odznacz "użyj gradientu koloru dla świecy"

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

ok wszystko ladnie pięknie...ale..
jesli chodzi o koszty zawierania transakcji to nie jest wcale tak rózowo...
opłata pobierana od 1 lota to niecałe 20pln + dodadkowo spred....? generalnie rzecz ujmując podobnie jak brokerzy MM wiec gdzie tu oszczedności..?
poza tym czesto zrywa połączenie z serwerem to chwilowy problem czy tak juz bedzie zawsze?

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

nielegalny pisze:menu>środowisko>panele - wykres - odznacz "użyj gradientu koloru dla świecy"
JAK DOBRZE! Dzięki Ci dobry człowieku!
Pełnomocnik pisze:opłata pobierana od 1 lota to niecałe 20pln + dodadkowo spred....? generalnie rzecz ujmując podobnie jak brokerzy MM wiec gdzie tu oszczedności..?
Jeśli na ECN szukasz oszczędności w zawieraniu transakcji.. To polecam zostać przy Market Makerach ; ) I, parafrazując do reklamy pewnego banku, dalej dawać się 'rżnąć'.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

według mnie prowizja pobierana jest dwukrotnie
plus swap jeśli wystąpi

sprzedałem wczoraj e/d po 1,44915 (0,1 lot)
zamknąłem dzisiaj po 1,43885

pobrano prowizję 2 x 1,98 PLN (na otwarciu i zamknięciu) oraz swap 2,14 pln
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 18:07 przez neer, łącznie zmieniany 2 razy.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

Nigdy pisze:Jeśli na ECN szukasz oszczędności w zawieraniu transakcji.. To polecam zostać przy Market Makerach ; ) I, parafrazując do reklamy pewnego banku, dalej dawać się 'rżnąć'.

popieram :)

ODPOWIEDZ