jakieś info kiedy można się spodziewać dostępu do pliku instalacyjnego?
Dodano po 1 minutach:
jest w mailu który się dostało z linkiem do demazz pisze:Proszę podać link do instrukcji platformy,nie mogę tej instrukcji znaleść.
Pozdrawiam.
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... r_demo.pdfzz pisze:Proszę podać link do instrukcji platformy,nie mogę tej instrukcji znaleść.
Pozdrawiam.
1.Czy testując demo można przetestowac ECN FX czy testuje się CFD FX?Dariusz Wiśniewski pisze:Transakcje na FOREX nie są zawierane na CFD. Jest to rzeczywista wymiana walut pomiędzy Klientem a LP, tylko bez fizycznej dostawy waluty. Tym właśnie różni się model Market Maker, w którym handel na FX odbywa się na CFD, od modelu ECN, gdzie handel odbywa się na walutach.
Jak najwięcej się da. U innych ECN są wieloletnie okresy dla większych interwałów czasowych (przynajmniej od H4 te wieloletnie dla mniejszych może być mniej choć przydałoby się upakować ile się da dla H1 o ile możecie). W sumie to taki standard. Aż dziw mnie bierze, że do tej pory jedna tylko osoba zaprotestowała. Czyżby udzielający się byli wyłącznie scalperami? A co ze SwingTradingiem? Ilość aktualnie dostępna wyklucza ten rodzaj tradingu.Dariusz Wiśniewski pisze:Może tak być, że jest to związane z zakresem danych historycznych.Spekulant83 pisze:Na GBPUSD. Ale czy nie jest to związane ze zbyt krótką historią, która niebawem jak napisałeś zostanie uzupełniona o dane 2 lat lub więcej? Ewidentnie należy wydłużyć do maksymalnie długiego okresu.
Na wykresie dziennym mam 16 słupków i nie mogę zwiększyć na GBPUSD.
To może zapytam w ten sposób - ile danych historycznych powinniśmy wgrać ? Jaki okres, dla jakich interwałów ?
Pozdrawiam
reptile pisze:1.Czy testując demo można przetestowac ECN FX czy testuje się CFD FX?Dariusz Wiśniewski pisze:Transakcje na FOREX nie są zawierane na CFD. Jest to rzeczywista wymiana walut pomiędzy Klientem a LP, tylko bez fizycznej dostawy waluty. Tym właśnie różni się model Market Maker, w którym handel na FX odbywa się na CFD, od modelu ECN, gdzie handel odbywa się na walutach.
2.Czy na ECN FX obowiązuje dzwignia tak samo jak na CFD FX ?
3.Co to znaczy stop out 1/100% ? Dotyczy CFD FX czy ECN FX ?
4. Co daje ostrzeżenie Margin Call ? Dotyczy CFD FX czy ECN FX ?
Spekulant83 pisze:Dariusz Wiśniewski napisał:
Spekulant83 napisał:
Na GBPUSD. Ale czy nie jest to związane ze zbyt krótką historią, która niebawem jak napisałeś zostanie uzupełniona o dane 2 lat lub więcej? Ewidentnie należy wydłużyć do maksymalnie długiego okresu.
Na wykresie dziennym mam 16 słupków i nie mogę zwiększyć na GBPUSD.
Może tak być, że jest to związane z zakresem danych historycznych.
To może zapytam w ten sposób - ile danych historycznych powinniśmy wgrać ? Jaki okres, dla jakich interwałów ?
Pozdrawiam
Jak najwięcej się da. U innych ECN są wieloletnie okresy dla większych interwałów czasowych (przynajmniej od H4 te wieloletnie dla mniejszych może być mniej choć przydałoby się upakować ile się da dla H1 o ile możecie). W sumie to taki standard. Aż dziw mnie bierze, że do tej pory jedna tylko osoba zaprotestowała. Czyżby udzielający się byli wyłącznie scalperami? A co ze SwingTradingiem? Ilość aktualnie dostępna wyklucza ten rodzaj tradingu.