AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Szwajcar pisze: 1. Połączenie trzeba dopracować, bo jak zamykam 20 pozycji to trwa to ponad 20 sekund a standardem jest chociaż 3 pozycje na 1 sek jak w mt4. A poza tym to większe pozycje wchodzą dziwnie wolno.
Nie porównuj AliorTradera do MT4 bo nie masz do czynienia z MM tylko z ECN, gdzie musi być druga strona transakcji by zamknąć zlecenie. Poza tym to jest demo.
Szwajcar pisze:2. Jak możliwy jest hedge to dlaczego nie ma opcji "zamknij przez" inną pozycję, a jak jest to napiszcie gdzie, bo nie znalazłem ?
Na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości.
Szwajcar pisze:3. Przydałaby się jakaś prosta platforma webowa do szybkiego zarządzania rachunkiem, bo standard NET mocno spowalnia działanie.
Platforma WEB'owa jest gotowa, jednak wymaga testów. Też jest oparta na .NET Framework. Dopóki nie zostanie porządnie przetestowana nie zostanie wprowadzona, a wprowadzona zostanie jak będzie duże zainteresowanie taką platformą wśród inwestorów.
Szwajcar pisze:4. Kwestia sumowania sald. Na otwartych pozycjach jest a czemu prowizje nie są wliczane w P/L przydałoby się podsumowanie łącznych prowizji i całkowitych kosztów.
Prowizje są wyliczane oddzielnie i widoczne są w przeznaczonej do tego kolumnie.
Szwajcar pisze:5. Widać mocną implementację rozwiązań z GFT. Czyżby był on też Prime Brokerem dla Aliora ?
O jakiej implementacji mówisz? Nie sądzę aby PFSoft wzorował się na GFT tworząc platformę, a znam chłopaków z ProTradera długi okres czasu.
Na temat brokera GFT i jego powiązań z AliorTraderem pisał już Pan Dariusz w tym wątku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Dzięki za odpowiedź.
Na uwagę zasługuje wykres tickowy, po prostu sposób w jaki jest pokazana realizacja zleceń jest ciekawy.

Mam pytanie jeszcze o mechanizm Stop Out.
Jak to działa w Alior Trader ?
Wszystkie pozycje są zamykane czy po kolei zaczynając od najbardziej stratnych ?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Szwajcar pisze:Dzięki za odpowiedź.
Wszystkie pozycje są zamykane czy po kolei zaczynając od najbardziej stratnych ?
Szczerze powiem, że nie wiem. Nie sprawdzałem tego na razie, a też mnie to ciekawi. Pan Dariusz powinien być bardziej kompetentny w tej sprawie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 8 minutach:

Witam.

Od dzisiaj można otwierać już rachunki REAL w oddziałach Alior Banku :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Spekulant83 pisze:Na GBPUSD. Ale czy nie jest to związane ze zbyt krótką historią, która niebawem jak napisałeś zostanie uzupełniona o dane 2 lat lub więcej? Ewidentnie należy wydłużyć do maksymalnie długiego okresu.

Na wykresie dziennym mam 16 słupków i nie mogę zwiększyć na GBPUSD.
Może tak być, że jest to związane z zakresem danych historycznych.

To może zapytam w ten sposób - ile danych historycznych powinniśmy wgrać ? Jaki okres, dla jakich interwałów ?

Dodano po 3 minutach:
MaRCHeW pisze:Szwajcar napisał:
4. Kwestia sumowania sald. Na otwartych pozycjach jest a czemu prowizje nie są wliczane w P/L przydałoby się podsumowanie łącznych prowizji i całkowitych kosztów.

Prowizje są wyliczane oddzielnie i widoczne są w przeznaczonej do tego kolumnie.
Można utworzyć własną kolumnę (Manager kolumn), która będzie pokazywała sumę/różnicę kolumny niezrealizowany Z/S oraz kolumny prowizja.

Platforma pozwala naprawdę na wiele, tylko wymaga czasu...

Dodano po 3 minutach:
Szwajcar pisze:Dzięki za odpowiedź.
Na uwagę zasługuje wykres tickowy, po prostu sposób w jaki jest pokazana realizacja zleceń jest ciekawy.

W momencie osiągnięcia poziomu Stop Out najpierw zamykane są zlecenia, pod które blokowany jest depozyt, a następnie wg metody FIFO zamykane są pozycje Klienta, do momentu powrotu poziomu Current Margin do odpowiedniego poziomu.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Dariusz Wiśniewski pisze: Można utworzyć własną kolumnę (Manager kolumn), która będzie pokazywała sumę/różnicę kolumny niezrealizowany Z/S o
raz kolumny prowizja.
Platforma pozwala naprawdę na wiele, tylko wymaga czasu...
Dokładnie! :D Platforma ma tyle możliwości konfiguracyjnych, że możliwość tworzenia własnych kolumn wyleciała mi z głowy :D

Naprawdę polecam poczytać sobie w weekend podręcznik do AliorTradera. Tam jest odpowiedź na 99% pytań dotyczących platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

mam uczulenie na duże miasta - czy w placówce partnerskiej też można otworzyć konto real / wprowadzać zmiany w rachunkach osobistych itp?

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Mam konto bankowe w Aliorze. Czy żeby podpisać "Umowę o świadczenie usług wykonywania zleceń na rynkach OTC" muszę udać się do placówki banku, czy mogę to zrobić przez internet?
Klikam umowy i wnioski/rachunki brokerskie/podpisz umowę o rachunek brokerski dla klientów indywidualnych? To jest ta umowa?? Chyba nie ??

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
kingjaxe pisze:Czy żeby podpisać "Umowę o świadczenie usług wykonywania zleceń na rynkach OTC" muszę udać się do placówki banku, czy mogę to zrobić przez internet?
W pierwszym okresie uruchomienia usługi należy udać się do placówki Alior Banku by dopiąć wszystkich formalności.
W późniejszym okresie możliwość taka będzie dostępna przez internet.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

pan tadeusz pisze:mam uczulenie na duże miasta - czy w placówce partnerskiej też można otworzyć konto real / wprowadzać zmiany w rachunkach osobistych itp?
Niestety rachunki Alior Trader nie mogą być zakładane w placówkach partnerskich. Pozostają jedynie oddziały Alior Banku.
kingjaxe pisze:Mam konto bankowe w Aliorze. Czy żeby podpisać "Umowę o świadczenie usług wykonywania zleceń na rynkach OTC" muszę udać się do placówki banku, czy mogę to zrobić przez internet?
Klikam umowy i wnioski/rachunki brokerskie/podpisz umowę o rachunek brokerski dla klientów indywidualnych? To jest ta umowa?? Chyba nie ??
Docelowo będzie udostępniona możliwość założenia rachunku Alior Trader przez Bankowość Internetową dla dotychczasowych Klientów. Niestety obecnie nie ma takiej możliwości

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Proszę podać link do instrukcji platformy,nie mogę tej instrukcji znaleść.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ