AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
sebastos pisze:AliorTrader na razie nie dla mnie, ale mogę się tylko cieszyć, że w Polsce wystartował ECN. :-)
A możesz napisać dlaczego nie dla Ciebie?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
nielegalny pisze:Co chwilę tracę połączenie na rachunku demo, czy tylko ja tak mam? Inne real i demo chodzą...
Trwają prace optymalizacyjne na serwerach dlatego mogą występować rozłączenia.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

sebastos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sebastos »

MaRCHeW pisze: A możesz napisać dlaczego nie dla Ciebie?
dopiero co otworzyłem konto z minimalnym kapitałem w MIGu, kilkanaście tygodni dostosowywałem platformę MT pod siebie, a teraz musiałbym zacząć wszystko od nowa. ;-)
Obrazek

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

no to jaki to ma zwiazek z AliorTraderem?? troche obiektywizmu. twoj pierwszy post sugerowal niewystarczajacy poziom zaawansowania platformy. a taki argument jak twoj to taki, ze AT nie dla mnie na razie bo.... nie lubie forexu.

sebastos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sebastos »

pan tadeusz pisze: twoj pierwszy post sugerowal niewystarczajacy poziom zaawansowania platformy
źle zrozumiałeś.
Obrazek

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

W imię patriotyzmu zastanawiam się nad otwarciem rachunku w Aliorze, początkowo mały, testowy. Mam jednak pewne pytania:

Jakie ambicje ma broker? Zamierzacie szukać klientów także za granicą aby zwiększyć obrót czy zamierzacie poprzestać na krajowym rynku?
Można liczyć w przyszłości na jakiś vipowski rachunek z niższymi prowizjami dla tych co pouciekali do Dukascopy, IB i podobnych brokerów?

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

Nawiązując do wypowiedzi z poprzedniej strony odnośnie danych historycznych.
Powiem że miło by było gdyby dla interwału 1Day były dane historyczne wstecz z minimum 2,5 - 3 lat. :)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

alinoe pisze:Jakie ambicje ma broker? Zamierzacie szukać klientów także za granicą aby zwiększyć obrót czy zamierzacie poprzestać na krajowym rynku?
Można liczyć w przyszłości na jakiś vipowski rachunek z niższymi prowizjami dla tych co pouciekali do Dukascopy, IB i podobnych brokerów?
Już w tym momencie dajemy możliwość zawierania umów o prowadzenie rachunku zarówno rezydentom, firmom, a także osobom nie będącym rezydentami Polski. Tak więc jeżeli osoba nie będąca rezydentem Polski wyraża chęć otwarcia rachunku Alior Trader - my mu to umożliwiamy już teraz.

Jeżeli chodzi o prowizję to oczywiście w tym temacie zawsze staramy się być elastyczni. Każdy Klient może z nami indywidualnie negocjować stawki prowizji. Zależy to jedynie od generowanych obrotów.

Dodano po 46 sekundach:
vegajk pisze:Nawiązując do wypowiedzi z poprzedniej strony odnośnie danych historycznych.
Powiem że miło by było gdyby dla interwału 1Day były dane historyczne wstecz z minimum 2,5 - 3 lat.
Taka ilość myślę, że będzie bez problemu

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

wokul81 pisze:ile wynosi minimalny depozyt?
w wystarczy poszukac :P

minimalna wielkość transakcji na FX od 10 000

czyli 0,1 lota

http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader

fajfas3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fajfas3 »

A jeżeli można wiedziec, jaki jest minimalny kapitał początkowy w tej platformie?

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

tylko lepiej uprzedzic amatorow, zeby sie nie rzucali na rachunek z 100 USD, bo wystarczy to na otwarcie min. pozycji, a przy 90 USD już będzie Stop Out :)) - no ale mysle ze takich agresorów nie będzie wielu :)

ODPOWIEDZ