Pełnomocnik pisze:ps napisz lepiej
kiedy bedzie dalsza historia?
kiedy zmniejszą spredy? bo generalnie szału nie ma.... a gbp/pln 216pips pobił nawet najbardziej pazernego MM
kiedy ruszy real?
AliorTrader - ECN.
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Witam.
Z tego co wiem bieżące narzędzia Fibo nie mają takich możliwości o jakie Ci chodzi.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W menu Pomoc jest narzędzie Feedback. Możesz tam wpisać swoje sugestie odnośnie ulepszenia platformy AliorTrader i wysłać je bezpośrednio do Alior Banku.kojot pisze:a ja mam pytanie, czy sa plany rozbudowy narzedzi fibo na platformie , bo to co teraz jest jest strasznie ubogie, chyba ze zle szukam (np rozne kolory dla linii, mozliwosc kasowania wybranej linii, pogrubiania itd)
Z tego co wiem bieżące narzędzia Fibo nie mają takich możliwości o jakie Ci chodzi.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Wszystko w swoim czasie. Cierpliwości, czekaliśmy tyle czasu na ECN w Polsce. Jeszcze kilka dni nas nie zbawi.Pełnomocnik pisze:Pełnomocnik pisze:ps napisz lepiej
kiedy bedzie dalsza historia?
kiedy zmniejszą spredy? bo generalnie szału nie ma.... a gbp/pln 216pips pobił nawet najbardziej pazernego MM
kiedy ruszy real?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam pytanie do Pana Dariusza i Karola
Czy Alior dokładnie opisał w dokumentach (jeśli tak, to proszę podać dokładnie gdzie):
ale ciekawi mnie ten temat poparty dokumentami, a nie przypuszczeniami.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Czy Alior dokładnie opisał w dokumentach (jeśli tak, to proszę podać dokładnie gdzie):
- Czy istnieje ryzyko ujemnego depozytu? (zadłużenie)
Jeśli tak, to w jakich sytuacjach.
Jak jest zachowanie Alioru w takich sytuacjach. (co może, a czego nie)

„Zamysły pilnego prowadzą do zysków, lecz każdy, kto w pośpiechu działa, ma tylko niedostatek.” Przypowieści 21:5 BW
rozumiem, tu można tylko słodzić
ja jestem jak najbardziej ZA tym wszystkim, nie wątpię w ogrom pracy...
po prostu się nastawiłem, ze już dziś (wczoraj) ruszy, specjalnie przeniosłem środki, które od rana leżakują... i stąd moje lekkie niezadowolenie, no ale jutro (dziś) z nimi wracam i już spokojnie poczekam, aż ruszy

ja jestem jak najbardziej ZA tym wszystkim, nie wątpię w ogrom pracy...
po prostu się nastawiłem, ze już dziś (wczoraj) ruszy, specjalnie przeniosłem środki, które od rana leżakują... i stąd moje lekkie niezadowolenie, no ale jutro (dziś) z nimi wracam i już spokojnie poczekam, aż ruszy
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W tych kwestiach najlepiej będzie jak wypowie się Pan Dariusz, on będzie bardziej kompetentny.ideos pisze:Mam pytanie do Pana Dariusza i Karola
Czy Alior dokładnie opisał w dokumentach (jeśli tak, to proszę podać dokładnie gdzie):Pewnie dla wielu to (jak mawiają politycy) oczywista oczywistość
- Czy istnieje ryzyko ujemnego depozytu? (zadłużenie)
Jak jest zachowanie Alioru w takich sytuacjach. (co może, a czego nie)ale ciekawi mnie ten temat poparty dokumentami, a nie przypuszczeniami.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- Janek Trader
- Pasjonat
MaRCHeW
Podziwiam Twoją wytrwałość i cierpliwość, dochodzi 1.00 a Ty grzecznie odpowiadasz na posty,
Podziwiam Twoją wytrwałość i cierpliwość, dochodzi 1.00 a Ty grzecznie odpowiadasz na posty,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Wcale się nie dziwięMaRCHeW pisze:Witam.
Za dużo pracy włożyłem w ProTrader'a żeby teraz przejmować się takimi rzeczami. Platforma ProTrader (AliorTrader) jest teraz tak dopracowana, że praktycznie nie ma konkurencji. Zdecydowana większość inwestorów jest zadowolona z platformy i to mnie niezmiernie cieszy, ponieważ moja praca nie poszła na marneNigdy pisze:Panie Karolu i Panie Dariuszu,
proszę się nie przejmować negatywnymi głosami. Zawsze znajdą się ludzie, których swoją rolę widzą tylko w rzucaniu kamieniami.
Świetna inicjatywa, róbcie swoje. Cieszy, że Polska powoli zaczyna dotrzymywać kroku.
Wiem też, że panuje duży popłoch w XTB, TMS, BossaFX i Go4X po wejściu AliorTrader'a na rynekPadają nawet takie stwierdzenia, że "Alior psuje rynek"
Także z pewnością zaczną pojawiać się nowo zarejestrowani użytkownicy (z kilkoma postami na forum), którzy będą wyrażać negatywne opinie na temat AliorTrader'a
Nagroda w konkursie XTB też nie jest przypadkowa
Moim marzeniem zawsze było mieć polskiego brokera ECN z platformą ProTrader. Dzisiaj moje marzenia stają się rzeczywistością (dzisiaj założyłem konto real), dlatego nic i nikt nie popsuje mi dobrego samopoczucia
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Tylko jak będzie z tą realizacją zleceń...

Panie Karolu i Panie Dariuszu,
Dziwi mnie tylko, że można otworzyć rachunek a grać nie. Powinniście Panowie zamieścić takie info na stronach banku. Ale OK. Sam gram w XTB od 2006 roku więc bardzo chciałbym zagrać w REALU w Aliorze. XTB nie raz mnie zawidło - jeśli można tak to ująć - ale do rzeczy – błędy w DEMO:
1. Wskaźniki się nie zapisują na stałe w stylu wykresu.
2. Po ponownym uruchomieniu platformy – zmieniają się przybliżenia wykresów.
3. Czasami platforma potrafi się zawiesić – bez żadnego komunikatu.
4. Udało mi się wykonać transakcje na 10 lotów po kolei – kilakałem bardzo szybko – i o dziwno wskoczyły dwie pozycje – margin skoczył do 160 % - no i wywaliło obie transakcje oczywiście ściągając prowizje i stratę – takie czegoś nie może być – system nie powinien pozwolić na zawarcie drugiej transakcji.
Dziwi mnie tylko, że można otworzyć rachunek a grać nie. Powinniście Panowie zamieścić takie info na stronach banku. Ale OK. Sam gram w XTB od 2006 roku więc bardzo chciałbym zagrać w REALU w Aliorze. XTB nie raz mnie zawidło - jeśli można tak to ująć - ale do rzeczy – błędy w DEMO:
1. Wskaźniki się nie zapisują na stałe w stylu wykresu.
2. Po ponownym uruchomieniu platformy – zmieniają się przybliżenia wykresów.
3. Czasami platforma potrafi się zawiesić – bez żadnego komunikatu.
4. Udało mi się wykonać transakcje na 10 lotów po kolei – kilakałem bardzo szybko – i o dziwno wskoczyły dwie pozycje – margin skoczył do 160 % - no i wywaliło obie transakcje oczywiście ściągając prowizje i stratę – takie czegoś nie może być – system nie powinien pozwolić na zawarcie drugiej transakcji.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Otwarcie jednego Lota na EUR/USD ok. 19,66 + zamknięcie Lota na EUR/USD ok. 19,66. Spread na platformie Rzeczywistej z naszych obserwacji waha się na poziomie 0,1 – 0,8 pipsa (oczywiście nie mówię, że nigdy nie jest wyższy).Pełnomocnik pisze:Pnie Dariusz Wiśniewski
prosze o sprostowanie czy dobrze rozumie...
Załóżmy ze otwieram 1 lota płace 19.80 + spreed powiedzmy złapie mnie 1 pipsa czyli ok 30 zł przy zamknięciu płace równiez 19.80..
19.80+19.80+30 = 69,60
dla porównania Bossa fx 1 lot opłata 1.8 pipsa czyli 54,00
Zapewniam, że można zejść niżej aniżeli mówi Taryfa Opłat i Prowizji. A czy obie strony będą zadowolone? Myślę że jest to możliwe…Akhh pisze:Pytanie jak nisko można zejść przy powiedzmy 200-300mln usd obrotu miesięcznie. Bo to daje przecież 2-3k lotów miesięcznie i możemy sobie dzielić dalej - 100lotów dziennie, kilka pozycji i nam wychodzi pozycja rzędu kilkunastu lotów. To jest możliwe.
Tak jak napisał Marchew. Proszę o przesyłanie takich sugestii bądź to za pośrednictwem platformy (narzędzie FeedBack) lub na nasz adres mailowy. Zarówno my jak i PFSoft jesteśmy zainteresowani rozwojem funkcjonalności platformy, w taki sposób, aby była dostosowana do wymagań jej użytkowników.kojot pisze:a ja mam pytanie, czy sa plany rozbudowy narzedzi fibo na platformie , bo to co teraz jest jest strasznie ubogie, chyba ze zle szukam (np rozne kolory dla linii, mozliwosc kasowania wybranej linii, pogrubiania itd)
Ryzyko ujemnego depozytu oczywiście istnieje. Ryzyko wystąpienia luki cenowej na rynku jest zawsze. Dlatego na rachunku Alior Trader poziom Stop Out jest na tak wysokim poziomie (depozyt wniesiony/saldo bieżące = 110% ), aby zminimalizować ryzyko wystąpienia ujemnego depozytu na rachunku.ideos pisze:Mam pytanie do Pana Dariusza i Karola
Czy istnieje ryzyko ujemnego depozytu? (zadłużenie)
Jak jest zachowanie Alioru w takich sytuacjach. (co może, a czego nie)
Pewnie dla wielu to (jak mawiają politycy) oczywista oczywistość ale ciekawi mnie ten temat poparty dokumentami, a nie przypuszczeniami.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź
To teraz trochę oficjalnie, cytat z Regulaminu:
§ 36
1. W przypadku powstania ujemnego salda na rachunku pieniężnym, Biuro Maklerskie zastrzega sobie prawo do pobrania środków pieniężnych z dowolnego rachunku Klienta prowadzonego w Biurze Maklerskim w tym również z rachunku, którego Klient jest współposiadaczem, a także z rachunku w innej walucie w wysokości niezbędnej do pokrycia zadłużenia Klienta wobec Biura Maklerskiego.
2. Od ujemnego salda na rachunku pieniężnym Biuro Maklerskie może naliczyć odsetki ustawowe.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Dodano po 11 minutach:
Zgadza się, wskaźniki nie zapisują się na stałe. Można to "obejść" zostawiając otwarty wykres podczas zapisywania pulpitu. W takim przypadku po ponownym otwarciu platformy wykres uruchomi się z wcześniej zapisanymi wskaźnikami.ascende pisze:1. Wskaźniki się nie zapisują na stałe w stylu wykresu.
ascende pisze:2. Po ponownym uruchomieniu platformy – zmieniają się przybliżenia wykresów.
Myślę że to może być kwestia ustawień domyślnych wybranych w sekcji Środowisko/Ustawienia/Panele/Wykres
Rzeczywiście zaobserwowaliśmy taki problem w przypadku gdy platforma się rozłącza, a następnie próbuje odzyskać połączenie. Weryfikujemy to.ascende pisze:3. Czasami platforma potrafi się zawiesić – bez żadnego komunikatu.
Na platformie DEMO, niepoprawnie funkcjonuje mechanizm Stop Out'u. Zamykane są wszystkie pozycje na raz. Na platformie rzeczywistej taki problem nie występuje.ascende pisze:4. Udało mi się wykonać transakcje na 10 lotów po kolei – kilakałem bardzo szybko – i o dziwno wskoczyły dwie pozycje – margin skoczył do 160 % - no i wywaliło obie transakcje oczywiście ściągając prowizje i stratę – takie czegoś nie może być – system nie powinien pozwolić na zawarcie drugiej transakcji.
Oczywiście dziękuję za uwagi i liczę na więcej tego typu postów.
Pozdrawiam