AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

MaRCHeW pisze:Możliwość handlu za pomocą automatów dostępna będzie w późniejszym terminie, ponieważ kilka spraw wymaga dopracowania w tej kwestii.
Tutaj też będzie "współpraca" z MT4? O konwersję pytam.
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

rh-fx pisze:Czy chcąc mieć rachunek osobisty i dostęp do platformy Alior Trader muszę zawrzeć trzy umowy (rachunek osobisty, rachunek maklerski, Alior Trader ) ?

Czy mogę to zrobić w każdym oddziale ?
Wystarczy zawrzeć umowę o rachunek osobisty i rachunek Alior Trader. Rachunek maklerski nie jest do tego potrzebny
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
ascende pisze: 1. Wskaźniki się nie zapisują na stałe w stylu wykresu.
2. Po ponownym uruchomieniu platformy – zmieniają się przybliżenia wykresów.
3. Czasami platforma potrafi się zawiesić – bez żadnego komunikatu.
4. Udało mi się wykonać transakcje na 10 lotów po kolei – kilakałem bardzo szybko – i o dziwno wskoczyły dwie pozycje – margin skoczył do 160 % - no i wywaliło obie transakcje oczywiście ściągając prowizje i stratę – takie czegoś nie może być – system nie powinien pozwolić na zawarcie drugiej transakcji.
ad. 1. Ten feature zgłosiłem PFSoft kilka tygodni temu. Mam potwierdzenie, że najbliższa wersja ProTradera będzie zawierać już tą funkcjonalność. Po przetestowaniu czy wszystko jest ok, trafi do AliorTradera.

ad. 2. Ten problem też zgłaszałe do PFSoft (przy okazji problemu z domyślną liczbą świec na wykresie). Doszliśmy do porozumienia, że platforma zawsze będzie wgrywać na wykresy domyślną ilość barów.
W przypadku wykresów typu Line break, Renko, Point & Figure budowane są one ze tzwn. "zwykłych" barów (np. swięc 1 min.) także ich ilość na wykresie zależy od liczby barów "zwykłych".

ad. 3. Jeżeli uda Ci się ustalić w jakich okolicznościach platforma się zawiesza, proszę opisz te kroki i wyślij je do Alior Banku lub do mnie w celu odtworzenia buga.

ad. 4. Tutaj musi wypowiedzieć się Pan Dariusz.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

MaRCHeW pisze:panuje duży popłoch w XTB, TMS, BossaFX i Go4X po wejściu AliorTrader'a na rynek
zgadzam sie, to bardzo konkurencyjna oferta. AliorTrader to kolejny wazny krok w rozwoju i propagowaniu rynku Forex w Polsce. w tym roku maja wejsc tez Noble i ING. ciekawe czy tez bedzie ECN
MaRCHeW pisze:Nagroda w konkursie XTB też nie jest przypadkowa
ale to juz jest konkurs miedzynarodowy, chyba ze sie myle.
MaRCHeW pisze:nie jestem pracownikiem Alior Banku, jednak włożyłem sporo pracy w to byś mógł dzisiaj używać AliorTradera
moglbys wyjasnic wiec co Cie wiaze z powstaniem AliorTrader? brales udzial w jego powstawaniu?

mam jeszcze pytanie do przedstawicieli Alior - czy w ramach rachunku Real jest jakas obsluga dealera? czy jest w planach jakies zaplecze analitcyzne np komentarze czy raporty analityczne z rynku dla klientow?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Prezes124 pisze:
MaRCHeW pisze:Możliwość handlu za pomocą automatów dostępna będzie w późniejszym terminie, ponieważ kilka spraw wymaga dopracowania w tej kwestii.
Tutaj też będzie "współpraca" z MT4? O konwersję pytam.
Będzie możliwość uruchamiania strategii z MT4 jednak, automaty narazie nie są priorytetem, także jeszcze trochę czasu minie zanim zostanie udostępniona możliwość handlu automatami.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze:ad. 4. Tutaj musi wypowiedzieć się Pan Dariusz.
Odpowiedź na to pytanie się pojawiła dosłownie stronę wcześniej, ale powtórzę:
Na platformie DEMO, niepoprawnie funkcjonuje mechanizm Stop Out'u. Zamykane są wszystkie pozycje na raz. Na platformie rzeczywistej taki problem nie występuje. Będziemy chcieli poprawić ten problem do przyszłego tygodnia. Jak tylko tak się stanie, przekaże taką informację tutaj, na forum.

Dodano po 9 minutach:
bartek1916 pisze:mam jeszcze pytanie do przedstawicieli Alior - czy w ramach rachunku Real jest jakas obsluga dealera? czy jest w planach jakies zaplecze analitcyzne np komentarze czy raporty analityczne z rynku dla klientow?
Oczywiście rozumiemy iż skuteczne inwestowanie bez dostępu do opracowań analitycznych oraz do bieżących danych rynkowych jest bardzo utrudnione dlatego w tym temacie są podejmowane działania aby oddać w Państwa ręce takie narzędzia.

Ze względu na fakt iż działamy w modelu ECN, jako pośrednik przy transakcjach, w Alior Banku nie będą zatrudniane osoby na stanowisku tzw.dealera.

Jeżeli chodzi o pomoc, sugestie przy zawieraniu transakcji udzielane przez osoby z wiedzą i doświadczeniem, to w Alior Banku jest dostępna tego typu usługa, jednak ze względu że jest to OT więcej informacji mogę udzielić albo na pw albo poprzez oficjalną skrzynkę kontaktową Biura Maklerskiego Alior Banku

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Że nie ma historii transakcji to już wiem. Jak już będzie to mam nadzieję, że będzie się dało nanieść zamknięte pozycje na wykres by można było sobie ładnie jeszcze raz analizować wejście i wyjście.
Bardzo brakuje mi możliwości mierzenia odległości w pipsach.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
bartek1916 pisze:
MaRCHeW pisze:nie jestem pracownikiem Alior Banku, jednak włożyłem sporo pracy w to byś mógł dzisiaj używać AliorTradera
moglbys wyjasnic wiec co Cie wiaze z powstaniem AliorTrader? brales udzial w jego powstawaniu?
Napisałem podręcznik do AliorTradera oraz brałem udział w testach i unowocześnianiu platformy AliorTrader.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
Fesiek pisze:Że nie ma historii transakcji to już wiem. Jak już będzie to mam nadzieję, że będzie się dało nanieść zamknięte pozycje na wykres by można było sobie ładnie jeszcze raz analizować wejście i wyjście.
Bardzo brakuje mi możliwości mierzenia odległości w pipsach.
Historia dostępna jest w raportach, a mierzenie odległości w pipsach wykonasz za pomocą narzędzia Linia info. Looknij do podręcznika.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:Jak już będzie to mam nadzieję, że będzie się dało nanieść zamknięte pozycje na wykres by można było sobie ładnie jeszcze raz analizować wejście i wyjście.
Warstwa transakcyjna powinna pokazywać historyczne transakcje na danym instrumencie.
Fesiek pisze:Bardzo brakuje mi możliwości mierzenia odległości w pipsach.
jest takie narzędzie, dostępne tutaj: Analiza techniczna / Linia / Infolinia

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Dariusz Wiśniewski pisze:Ze względu na fakt iż działamy w modelu ECN, jako pośrednik przy transakcjach, w Alior Banku nie będą zatrudniane osoby na stanowisku tzw.dealera.
Co w przypadku awarii neta, czy nie będzie możliwości zamknięcia pozycji telefonicznie?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

ODPOWIEDZ