7LS part 2
Ja na razie gram co widzę i nie wyprzedzam faktów - zakresy poziomów S/R (na H4, D1, MN) wyznaczam raczej w celu realizacji części zysków<kerimb> pisze:Moim zdaniem wylecimy mocno UP ...

Załączam rysunek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja też wtedy myślałem że ta Twoja L-ka to była taka daytradingowa. Nic nie napisałeś że to średni termin. Do tego doszedł jeszcze ten wąski SL. Co do obecnej sytuacji też wydają mi się bardziej prawdopodobne longi. Przebita pomarańczowa linia trendu na W1, retest i dalej północ..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- pan_martino
- Gaduła
Jezeli chodzi o wykres W1 to chyba troche za male to przebicie i odbicie zeby mowic o zmianie trendu, predzej nazwalbym to oscylacjami. Poprowadz linie trendu na D1 z 2 ostatnich szczytow i zobaczysz ze nic sie nie naruszylo.thefear pisze:Ja też wtedy myślałem że ta Twoja L-ka to była taka daytradingowa. Nic nie napisałeś że to średni termin. Do tego doszedł jeszcze ten wąski SL. Co do obecnej sytuacji też wydają mi się bardziej prawdopodobne longi. Przebita pomarańczowa linia trendu na W1, retest i dalej północ..
To zależy o których 2 szczytach mówimy.. Twoje dwa szczyty (linia niebieska) faktycznie nieprzebita. Linia pomarańczowa (dwa szczyty w szerszej perspektywie) przebite po którym nastąpił retest i odbicie. Generalnie średni termin, przynajmniej dla mnie to wzrosty, ale wiadomo że mogę się mylić. Zawsze jest dobrze to skonfrontować z kimś kto ma większe doświadczenie. pozdrawiam,pan_martino pisze:Jezeli chodzi o wykres W1 to chyba troche za male to przebicie i odbicie zeby mowic o zmianie trendu, predzej nazwalbym to oscylacjami. Poprowadz linie trendu na D1 z 2 ostatnich szczytow i zobaczysz ze nic sie nie naruszylo.thefear pisze:Ja też wtedy myślałem że ta Twoja L-ka to była taka daytradingowa. Nic nie napisałeś że to średni termin. Do tego doszedł jeszcze ten wąski SL. Co do obecnej sytuacji też wydają mi się bardziej prawdopodobne longi. Przebita pomarańczowa linia trendu na W1, retest i dalej północ..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.