7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

crocopip pisze:jak leci stary wyjadaczu:)?
Nie gram ... Pracuję nad częściami EA i testuję nowych brokerów ... Dukas jest zajebisty ale ni kuta nie idzie mi spekulować na JF ... Próbuję mostem z MT4 ale jak krew z nosa na razie ... Widziałem, że jakiś ziom wygrał konkurs w Dukasie na DEMO z ręki, więc akurat jest dobry moment na testy ... Myślę, że gdzieś do końca miecha to potrwa i REAL ... Myślałem, że deko szybciej ale to EA mnie na maksa pochłonęło ... Mała część po skleceniu, bez optymalizacji i przed poprawkami ("borysewicz" THX!) robiła tak jak tutaj na screenie http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 365#264365 . Teraz jest o wiele lepiej ... Ale to tylko DEMO ... Deko mam poślizgu i pewnie gdzieś na początku lutego pójdzie na REAL częściowo ...

A u Ciebie?

P.S. Zacząłem pisać na f-a, ale tam jakiś palant albo bot robi sieczkę na forum i kiepsko to zaczyna wyglądać ...

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

<kerimb> pisze:
Nie gram ... Pracuję nad częściami EA i testuję nowych brokerów ... Dukas jest zajebisty ale ni kuta nie idzie mi spekulować na JF ... Próbuję mostem z MT4 ale jak krew z nosa na razie ... Widziałem, że jakiś ziom wygrał konkurs w Dukasie na DEMO z ręki, więc akurat jest dobry moment na testy ... Myślę, że gdzieś do końca miecha to potrwa i REAL ... Myślałem, że deko szybciej ale to EA mnie na maksa pochłonęło ... Mała część po skleceniu, bez optymalizacji i przed poprawkami ("borysewicz" THX!) robiła tak jak tutaj na screenie http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 365#264365 . Teraz jest o wiele lepiej ... Ale to tylko DEMO ... Deko mam poślizgu i pewnie gdzieś na początku lutego pójdzie na REAL częściowo ...

A u Ciebie?
łał. zmiany zmiany zmiany. u mnie po staremu z tym że gram w srednim terminie z nadzieją na złapanie długiego dila. właśnie biję się z decyzją na euro bo jestem długi od 28 grudnia na euro. poczekam jeszcze chyba na skośną sesję i decyzję podejmę przed EU jutro.

to teraz roboty będą za ciebie handlowały?

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:
P.S. Zacząłem pisać na f-a, ale tam jakiś palant albo bot robi sieczkę na forum i kiepsko to zaczyna wyglądać ...
byłem tam dziś ale pustki straszne. nie mam czasu na pisanie ale na czytanie zawsze parę min znajdę:)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:to teraz roboty będą za ciebie handlowały?
Nigdy nie oddam decyzji robotowi, bo to głupie, nie inteligentne i bezmózgie jest ... (Oooooooo, ale się tym samym dowartościowałem :) ). Jak mu podadzą guano na tacy, to on je łyknie i po grze. Testy jakie robię dają obraz jakie wyniki bym osiągnął gdybym podążał na ślepo za EA ... Ja tego nigdy nie zrobię a EA będzie miało za zadanie sprawdzić to co się da i podać mi na tacy (czasu brakuje ...) to co się da wyciągnąć. Dopiero wtedy zdecyduję czy zająć pozycję czy nie ... itd ... itd ... Nie jestem w stanie wymyślić 80% części dla konsolidacji a wtedy zaczynają się straty i zjazd w dół ... Robot mi tego nie zrobi i tak jak 90% tego co znajduje się na rynku, będzie tracił ... Trzymając de facto łapę na tym powinienem wyeliminować ryzyko w tych okresach ... Ponieważ nie takie mózgi jak ja myślały nad konsolami i nic sensownego nikt nie wymyślił (chyba, że o czymś nie wiem), to ja nawet się za to nie zabieram ...
crocopip pisze:właśnie biję się z decyzją na euro bo jestem długi od 28 grudnia na euro.
Nic nie chcę sugerować, bo se pykam na DEMO a więc Rynek nie ten ... Pod FOMC ustawiłem DEMO na S na Edku i Kablu. Nie poszło więc zdjąłem ... Tara patrzę w międzyczasie i 1.3334 wydaje mi się, że da odpowiedź na Edku ... Jak zawróci na Skośnych, to chyba zjazd zaczniemy ... Kabel daje ciała, bo się rozjechał dzisiaj a więc się coś szykuje ... Jutro Środa a wiec dzień cudów i potencjalnej zmiany kierunku ... Poasiło by, bo z obowiązującej L polazło by na Skę i mogło by już tak zostać ... D1 się otworzyła bez knocisza i jedzie UP a więc mój scenario może być grany ... Zobaczymy jak się otworzą ... Martwi tylko banda na MN nie zrobiona i to, że w konsoli mocno podbierali i poszli UP ... Ani nie zarobili teraz ani nie stracili bo ruch za mały ... Albo dupki dalej podbierają albo będziemy kończyć to MN ... Zobaczymy!

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

wydaje mi się że pod fomc dziś, tzn wczoraj ci co mieli zamknąć długie na euro już to zrobili a sam fomc zgodnie z opracowaniami powinien być w najgorszym przypadku neutralny co pozytywnie powinno wpłynąć na ryzyko.
ale jak mówisz zobaczymy jutro.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Jutro Środa
:mrgreen: Dzisiaj ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:ci co mieli zamknąć długie na euro już to zrobili a sam fomc zgodnie z opracowaniami powinien być w najgorszym przypadku neutralny co pozytywnie powinno wpłynąć na ryzyko.
Liczyłem na to, że FOMC pomoże zrobić bandę na W1 (czerwony okrąg) ale niestety nie poszło ... Może skośnie zrobią i de facto wtedy pójdzie druga fala po danych i jankesy zarobią z pejsami ... Biorąc jednak pod uwagę to, że podbierali właśnie na bandzie na W1 i poszli UP a więc ten podjazd co był ostatnio, to może był spóźniony Rajd Św. Mikołaja a teraz może być realizowany Efekt Stycznia (grubaski za mało podeszli jeszcze chyba) i dalej UP zgodnie z zieloną linią ... Później dopiero spadek do jakichś głębszych poziomów ...

Gramy co widzimy a narazie widzimy, że nie widzimy więc nie gramy ... :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

ja dziś idę w zaparte i dopóki gramy powyżej 1.325 to widzę i trzymam długą.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Jak politykować to chyba najbezpieczniej w wątku Kerimba :D.

Pan Jan Tomasz Gross popełnił był znów kupę. ITI/TVN, GW i inne "przyjazne" Polakom media zachwycają się jej zapachem. Szczegoły tutaj :

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1885

Dwa grosze Korwina na ten sam temat :
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/mendel ... amstwa/788

Tygodnik "Wprost" pod naczelną redakcją T. Lisa pyta się uprzejmie czy bylismy hienami :

http://www.polonia.net/content/wprost-c ... my-hienami

Z kolei Kataw Zar donosi w "Najwyższym Czasie " że JE Donald Tusk został wezwany na dywanik do Tel-Avivu w lutym. Ciekawe jaki rachunek mu tam wystawią ? Dla pocieszenia dodam że "Eskimosi" tropikalni zwykle wystawiają dużo skromniejsze rachunki niz ich ziomkowie ze Wschodniego Wybrzeża Imperium....

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Nic nie chcę sugerować, bo se pykam na DEMO a więc Rynek nie ten ... Pod FOMC ustawiłem DEMO na S na Edku i Kablu. Nie poszło więc zdjąłem ... Tara patrzę w międzyczasie i 1.3334 wydaje mi się, że da odpowiedź na Edku ... Jak zawróci na Skośnych, to chyba zjazd zaczniemy ... Kabel daje ciała, bo się rozjechał dzisiaj a więc się coś szykuje ... Jutro Środa a wiec dzień cudów i potencjalnej zmiany kierunku ... Poasiło by, bo z obowiązującej L polazło by na Skę i mogło by już tak zostać ..
He he ... Pomyłka jakieś 12 pipsiorów ... Jest dobrze, bo środa okazała się idealnym dniem cudów po naszej myśli ... Dzisiaj czwartek pociągnął tak jak być powinno i jazda, hulaj na maksa ... :mrgreen:

- Ska pod FOMC była (mogłem nie zdejmować ale poprawiłem na skośnych)
- FOMC nie dał rady
- zawróciło na skośnych nie na 1.3334 ale 1.3322 (niecierpliwe te skośniaki)
- odpowiedź na Edku więc poszła
- poszedł zjazd wstępny
- Kabel się rozjechał więc naszykował piękne uderzenia
- środa dniem cudów
- poszła druga fala
- banda zrobiona
- kierunek tymczasowo zmieniony
- z Lki poszło na Skę
- czy zostanie? :)
<kerimb> pisze:Liczyłem na to, że FOMC pomoże zrobić bandę na W1 (czerwony okrąg) ale niestety nie poszło ... Może skośnie zrobią i de facto wtedy pójdzie druga fala po danych i jankesy zarobią z pejsami
FOMC nie dał rady ale druga fala poszła po nowych danych i bandę jak na razie zrobili ... Ciekawie, ciekawie się zrobiło ... Powiem więcej ... Nawet pięknie ... Co dalej? ... Obaczym jak następni zarządzą ... Uchhhhhhhhhh ...
Będzie jatka aż miło ... :mikolaj:

Zablokowany