7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

<kerimb> pisze:Nie ogarniam więc nic nie piszę
Tak pytam o Twoje zdanie bo jak wiadomo liczy sie nie mniej na tym forum niz Bena Bernanke :wink: a i łatwiej pojąć decyzję :)

ZDROWIA :!: :!: :!: :!:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

donny pisze:Tak pytam o Twoje zdanie bo jak wiadomo liczy sie nie mniej na tym forum niz Bena Bernanke a i łatwiej pojąć decyzję
W mojej opinii - warunkiem długoterminowego sukcesu nie jest naśladownictwo mistrza ale szukanie czynników, które sprawiają, że on nim jest :). Ja nawet nie próbuje kopiować zagrań Mirka - za to staram się wyłapać i zrozumieć jak największa ilość czynników, którymi on się kieruje przy określaniu potencjalnie zyskownego trade'u.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Uszczknąłem ociupinkę Kabla ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

MaxRipper pisze:
donny pisze:Tak pytam o Twoje zdanie bo jak wiadomo liczy sie nie mniej na tym forum niz Bena Bernanke a i łatwiej pojąć decyzję
W mojej opinii - warunkiem długoterminowego sukcesu nie jest naśladownictwo mistrza ale szukanie czynników, które sprawiają, że on nim jest :). Ja nawet nie próbuje kopiować zagrań Mirka - za to staram się wyłapać i zrozumieć jak największa ilość czynników, którymi on się kieruje przy określaniu potencjalnie zyskownego trade'u.
popieram and no comments ...

a dzis jestem :mikolaj::mrgreen:

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Opinia takiego goscia jak Mirek jest jak fundamenty. Dlatego ja nie mówie 'Mirek daj sygnał" pytam tylko o jego ocenę.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

donny pisze:Opinia takiego goscia jak Mirek jest jak fundamenty. Dlatego ja nie mówie 'Mirek daj sygnał" pytam tylko o jego ocenę.
Donny nie mówię, że to Ty czekasz na sygnał - ale na pewno jest co najmniej kilku graczy którzy już zauważyli kto jest dobrym traderem i czekają na jego ruch. Nie ma w tym nic złego. Rzecz w tym jednak, że gdy zabraknie pasterza to owce popełnią sepuku :).

Ogólnie celem moich poprzednich postów jest wskazanie zwykłego naśladownictwa jako niepełnowartościowej drogi do sukcesu. Kończymy OT! :)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Co za skurwysyny!!! Sorry za przekleństwo! Postawiłem pozycję i przez 4 minuty nie dało postawić stopa nawet na komórce ... Reszta wszystko hulało aż miło ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

[... Do końca roku o ok. 10-15 proc. mogą wzrosnąć ceny produktów mleczarskich, które dotąd - zdaniem ekspertów - z powodu kryzysu sprzedawane były po kosztach...]

[...Znów ogromne podwyżki opłat za użytkowanie wieczyste...]

[...Energia elektryczna drożeje w Polsce najbardziej w całej Unii Europejskiej - wynika ze statystyk przedstawionych w piątek przez Eurostat....]

[...Jak podaje Eurostat, podobnie jak w przypadku prądu po uwzględnieniu siły nabywczej w Polsce ceny gazu należą do najwyższych w Unii Europejskiej (gaz droższy jest tylko w Szwecji)...]

[...Rząd łupi firmy. Zabiera ulgi. Powiedz STOP!...]

[...Rząd zabiera przedsiębiorcom możliwość odliczania VAT-u od paliwa. Dodatkowo obcina ulgę przy zakupie samochodu z kratką. Pomysł poparli już posłowie. Jeśli zagłosują za nim również senatorzy i zaakceptuje go prezydent, już w przyszłym roku każdy, kto ma samochód zarejestrowany na firmę, straci spore pieniądze. Z wyliczeń Money.pl wynika, że średnio nawet 1,7 tys. zł rocznie na samym podatku VAT od paliwa. Dodatkowe 8 tys. zł przy zakupie samochodu z kratką....]

[...Ceny benzyn i olejów na stajach paliw mogą w najbliższych dniach zacząć wzrastać o ok. 10-20 groszy na litrze. Na większości stacji w najbliższym tygodniu ceny benzyny 95 powinny mieścić się w przedziale 4,78-4,87 zł/l, w przypadku diesla można się spodziewać cen 4,56-4,62 zł/l. Autogaz najbliższych dniach może wyraźnie podrożeć ceny powinny mieścić się w przedziale 2,40-2,60 zł/l. ...]

[...Żywność nieprzetworzona” będzie droższa o skutki działania 2 proc. podatku VAT. Tylko idiota nie skojarzy, że skoro drożeje, np. mięso albo zboże, to nie zdrożeje wędlina albo chleb! Ale Donald Tusk ogłasza, jako kolejny sukces swojego rządu, że podatek VAT od żywności nieprzetworzonej wzrośnie „tylko” z 6 do 8 procent. Tusk nie pamięta, że nieprzetworzoną żywność trzeba przewozić, przetworzyć, sprzedać, zlecić obliczenie podatku....]

[...ubezpieczyciele komunikacyjni będą musieli podnieść sumy ubezpieczenia do z 300 do 500 tys. euro za szkody na mieniu i z 1,5 do 2,5 mln euro za szkody osobowe. Większość z nich zapowiada więc podwyżki stawek za obowiązkowe OC, choć nie wiadomo jak wysokie....]

I tak dalej i tak dalej ...

Zobaczyć twarz wyr...ego po kawałku wyborcy PO --- BEZCENNE!!!

:509:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:[...Rząd zabiera przedsiębiorcom możliwość odliczania VAT-u od paliwa. Dodatkowo obcina ulgę przy zakupie samochodu z kratką. Pomysł poparli już posłowie. Jeśli zagłosują za nim również senatorzy i zaakceptuje go prezydent, już w przyszłym roku każdy, kto ma samochód zarejestrowany na firmę, straci spore pieniądze. Z wyliczeń Money.pl wynika, że średnio nawet 1,7 tys. zł rocznie na samym podatku VAT od paliwa. Dodatkowe 8 tys. zł przy zakupie samochodu z kratką....]
Ooooooooooooo jak ja kocham PRZYJAZNE PAŃSTWO!!!

Palikot, gdzieś wlazł? Gdzieś się schował z wibratorem? ... Czy mam myśleć, że ...??? No nie, świńtuchu ....

:509:
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 17:02 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Od przyszłego tygodnia a może już od tego rozpoczynamy ...

RAJD ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA!

Oj będzie się działo, oj będzie! :mrgreen:

Zablokowany