Nie ma takiej inwestycji. Ludzie będą się przenosić na lokaty strukutyzowane z mniejszy lub większym ryzykiem. Pewnie część przeniesie się w fundusze inwestycyjne ( a jak już wszyscy przeniosą swoje oszcządności to nastąpi bessamichal_fun pisze:obnizaja stopy zeby rozbujac gospodarke ale gdzie teraz oszczedzac lub trzymac kase zeby bylo pewne jak w banku a nie dac sie inflacji i jeszcze zarobic ?
DayTrading: Wtorek 04.11.2014
-
simon000111
- Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 04.11.2014
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
raczej lekka aprecjacja pln widoczna na eurpln, ale nic wielkiego bym nie widzialsimon000111 pisze:w takim razie prognozujesz jakieś rewolucje ? Jak zostaną na tej samej stopie to nie powinno być jakiegoś skokukoks pisze:moim zdaniem stop nie zmienią , pozostana na 2,00
Swing
-
Dadas
A co, nie jest tak już od dawna?shogomad pisze:Kurde, jeszcze troche i każą nam płacić za trzymanie kasy w bankumichal_fun pisze:1,75 prognozuja.
Dla oszczedzajacych to nie za dobra prognoza.![]()
W sumie dawno, dawno temu zaraz jak powstały banki (ale zanim sie nauczyły ,ze mogą pożyczyć innym wiecej niż same mająz depozytów ) to tak właśnie było
Ile ci bank daje % za zwykłe konto typu ROR, czy podobne?
Ty musisz im płacić za obsługę konta, za przelew, czasem nawet za cash z bankomatu.
No i potem za kartę(ty), za debet, itd., itp.
A oni do kupki, do kupki, pożyczają naszą kasę innym, a nam też oferują pożyczki, oczywiście, nie za darmo.
To jest dopiero legalna lichwa!
Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
-
Dadas
Właśnie, to jest ten element tego, że wydaje ci się, że wiesz że "tak się nie stanie".shogomad pisze: Ale w istocie przyznaje ,że poziom mojego SL'a był z kosmosu...tzn nie byłzwiązany z sytacją na wykresie tylko z moim bankrolem.
Poprostu mój SL to kwotowo X% mojego konta - jak mnie wyrzuci to trace stały % mojego depo
( ale oczywiście dobieram wejścia tak by to sie nie stało ).
Nic nie wiesz, a cena może sobie zrobić zwrot o 180st i cię wyciąć 100 Pipsów od twojego SL.
Chyba, że broker gwarantuje ci poziomy SL i TP, i oczekujące?
Taki manewr ma o wiele większą szansę zaistnieć podczas momentum niż podczas konsolidacji.
Twoja pewność jest iluzoryczna.
Dlatego:
-- Dodano: wt 04-11-2014, 21:33 --shogomad pisze:Rozumiem ,że takie podejście do poziomu SL uważasz jako błąd ????
laranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
Pod koniec listopada Szwajcarzy zdecydują, czy tamtejszy bank centralny ulokuje w złocie przynajmniej 20 procent swoich rezerw. Niektórzy analitycy i ekonomiści twierdzą, że wywołałaby to wzrost cen kruszcu oraz umocnienie franka, nawet do 4 złotych.
- roberttheus
- Maniak

Najlepszy instrument w tej chwili pary z jenem osobiście jestem np chf jpy jak juz dolecimy do nieba będzie można spokojnie spadać
windsurfing na falach trendu
1. deprecjacja EUR,laranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
2. możliwa aprecjacja CHF po wynikach referendum w/s rezerw w złocie
Sl na 1.1980 i nic nie bojlaranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
Pzdr
niemieszku szuka seta ktory kiedys podales z muza trans z gitara elektryczna wplatana w seta jakis t o djniemiaszek pisze: