Życie tylko z forexu
-
- Gaduła
Re: Życie tylko z forexu
Ten temat był z zamierzenia autora na powaznie, poczatkowo byla tu swobodna i sensowna dyskusja. Niestety ale zmierza do tego samego punktu co dziennik forumowego brzechwy - czyli do kosza.
Szkoda tematu, ale jak moderator zajrzy tu za kilka dni to powie ze tutaj (tj w dzienniku) tez nie ma co sprzatac i lepiej bedzie caly temat wywalic. Wiec prosba - przestanmy karmic trolla, bo w ostatnim poscie znow otworzyl paszcze i czeka na reakcje...
Szkoda tematu, ale jak moderator zajrzy tu za kilka dni to powie ze tutaj (tj w dzienniku) tez nie ma co sprzatac i lepiej bedzie caly temat wywalic. Wiec prosba - przestanmy karmic trolla, bo w ostatnim poscie znow otworzyl paszcze i czeka na reakcje...
Adrianno nie badz smieszny i skoncz juz z tym zalosnym pier.... mam podglad pod konto Szwajcara i wcale nie poplynał. ma DD niecale 10 % w otwartych i caly czas jest w grze. Wiec o co chodzi? Ty juz nie jestes w grze. Jestes splukanyAdrianoforex pisze:Uuuuuu Szwajcar ładnie popłynąłeś. Wiem, że ciut przeze mnie, ale chyba już nie będziesz pisał, że moment zajęcia pierwszej pozycji nie jest ważny. Ponadto otwieranie zbyt wielu pozycji na zbyt wielu parach kończy się własnie w ten sposób. Bankrutujesz szybciej niż się spodziewałem.![]()
![]()
![]()
![]()
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
-
- Maniak
sgorn pisze:Adrianno nie badz smieszny i skoncz juz z tym zalosnym pier.... mam podglad pod konto Szwajcara i wcale nie poplynał. ma DD niecale 10 % w otwartych i caly czas jest w grze. Wiec o co chodzi? Ty juz nie jestes w grze. Jestes splukanyAdrianoforex pisze:Uuuuuu Szwajcar ładnie popłynąłeś. Wiem, że ciut przeze mnie, ale chyba już nie będziesz pisał, że moment zajęcia pierwszej pozycji nie jest ważny. Ponadto otwieranie zbyt wielu pozycji na zbyt wielu parach kończy się własnie w ten sposób. Bankrutujesz szybciej niż się spodziewałem.![]()
![]()
![]()
![]()
Sgorn chciałęm dowieść, że całe to piramidowanie blokowe to pomyłka, przy podejściu, które prezentuje Szwajcar. Czemu?
- jak widać bardzo ważny jest jednak sam moment wejścia z kilku powodów
a) psychologiczny - psychika lepiej funkcjonuje, gdy wybór by l prawidłowy zgodny z naszymi przemyśleniami, analizami, to podbudowuje
b) timing - wejście w odpowiednim czasie to o wiele krótszy czas oczekiwania, niż ten "repreentowany" przez Szwajcara, szczególnie na rublu
c) zły moment wejścia to gra wbrew trendowi - a Szwajcar pisał ab tak nie grać, sam jednak tak czyni
d) zły moment wejścia to gra przeciw ważnym danym makro - miał tak nie robić a robi, szczególnie na rublu i jenie
Do tego doszło zarządzanie kapitałem. Czyż nie jest piramidowaniem strat otwieranie zbyt wielu pozycji na zbyt wielu instrumentach? Rozumiem, że "kłócenie" się z forumowym "guru" to straszny grzech dla wielu z was.
Uczył was , by zarządzac kapitałem zgodnie z wypracowanymi zasadami i co? I sam je łamie otwierając zbyt wiele pozycji, mało tego nastęne jak na funciaku otwierał już pięciokrotnie większe.
Ale własnie ta cała sytuacja, dyskusja niech będzie lekcją dla wszystkich jak łatwo złamać swoje zasady.
I chyba do tego powinnop służyć forum. Nie do poklepywania się po plecach ale do edukacji, rozwoju. A na niczym lepiej się nie nauczysz jak na obserwowaniu błędów swoich, ale i tych popełnianych przez innych traderów.
Więc wyzwiska, obelgi nie sa na miejscu. Szwajcarowi puściło ciśnienie stąd takie a nie inne zachowanie.
We mnie agresji nie ma. I nie zamierzam jej wprowadzać do dyskusji. Prawda jest taka, że Szwajcar już kolejny raz popłynął. Raz mu się coś tam udaje, ale bez rewelacyjnej stopy zwrotu. Drugi raz bankrutuje i ukrywa konto.

Jak dla mnie gra dla 60% zysku rocznie przy przegromnym ryzyku inwestycyjnym jakie niesie za sobą dźwignia finansowa oferowana przez poszczególnych brokerów jest grą nie wartą świeczki. Dlatego według mnie cele trzeba stawiać "ciut" wyżej. A o tym czy jesteśmy dobrzy, czy nie świadczy tylko PIT inwestycyjny.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
takie rzeczy Szwajcar pisał, że robi w 20 dni
a takimi lotami grał kiedyś wklejał
a teraz nagle nie jest w stanie poradzić sobie z banalnymi 50 tysiączkami i leci jak kamień w wodę. Albo takie kwoty Szwajcar po prostu "zjada na śniadanie" więc mu nie zależy.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!
-
- Maniak
Zobaczymy jak tam mój podopieczny sie pokaże. Jak na razie widzę w listopadzie 19 miejsce na Forex actory, całkiem nieźle.
http://www.forexfactory.com/trades.php
http://www.forexfactory.com/trades.php
Adriano tak piszesz mądrze o zasadach wejść, wyjść i nietrzymanie się zasad przez Szwajcara.
A jakie ty masz zasady, bo odnoszę wrażenie że żadne grasz n górkach lub dołkach i czekasz z nadzieją że kurs odbije.
Proszę cie opisz nam zasady twojego systemu ?
A jakie ty masz zasady, bo odnoszę wrażenie że żadne grasz n górkach lub dołkach i czekasz z nadzieją że kurs odbije.
-
- Maniak
buchal pisze:Adriano tak piszesz mądrze o zasadach wejść, wyjść i nietrzymanie się zasad przez Szwajcara.
O moim systemie to już było wiele napisane, powiedziane. A zakłądzik na tym wątku swoje zadanie odegrał. Okazało się jak "dobre" jest to mityczne piramidowanie. Szczególnie, gdy piramidujący zyski w rzeczywistości piramiduje straty. Zbliża sie kolejny rok do końca. Znowu będziemy mogli pochwalić się swoimi pitami. ja swoje pokazuję regularnie. Więc nie ma problemu, że możemu porównac je i za 2014 r. Szwajcar tego unikał jak ognia i jarał się 60% rocznie. A tymczasem prawie zbankrutował.

-- Dodano: 18 lis 2014, 22:52 --
Adrianoforex pisze:buchal pisze:Adriano tak piszesz mądrze o zasadach wejść, wyjść i nietrzymanie się zasad przez Szwajcara.
O moim systemie to już było wiele napisane, powiedziane. A zakłądzik na tym wątku swoje zadanie odegrał. Okazało się jak "dobre" jest to mityczne piramidowanie. Szczególnie, gdy piramidujący zyski w rzeczywistości piramiduje straty. Zbliża sie kolejny rok do końca. Znowu będziemy mogli pochwalić się swoimi pitami. ja swoje pokazuję regularnie. Więc nie ma problemu, że możemu porównac je i za 2014 r. Szwajcar tego unikał jak ognia i jarał się 60% rocznie. A tymczasem prawie zbankrutował.![]()
![]()
![]()
![]()
I w sumie to właśnie PIT inwestycyjny pokazuje, czy można żyć z inwestycji na szeroko rozumianym rynku FOREX czy nie. Nie prawdaż Buchal? Wiem, że mój styl jest mocno denerwujący ale to ów PIT pokazuje czy jesteśmy zarabiającymi, czy tracącymi. Wybacz, ale prócz mnie to nie za wielu "guru" zrobiło ten sam ruch. A to oni się wymądrzają. Sqorn ile wkleił? Szwajcar? Wuza?

Przyglądam się twojej osobie od początku i jeżeli chodzi o twój system to sam mówiłeś ze masz wyrobiony odruch wzrokowy i na podstawie jego wchodzisz w zlecenia wiec jesteś chyba złotym gralem ? Opisz działanie systemu bo nigdy go nie opisałeś.
-
- Maniak
Może warto abyś przeczytał wątek śmietnikowy. Co mogłem to wytłumaczyłem.buchal pisze:Przyglądam się twojej osobie od początku i jeżeli chodzi o twój system to sam mówiłeś ze masz wyrobiony odruch wzrokowy i na podstawie jego wchodzisz w zlecenia wiec jesteś chyba złotym gralem ? Opisz działanie systemu bo nigdy go nie opisałeś.

A wkurzyło mnie u niego tylko jedno hasło, oczywiście po za chamstwem, którego zawsze dopuszczał się wobec osób krytykujących jego pseudograala. Hasło, że nie ważny jest moment wejścia.

Mi udowodniłeś tylko tyle http://www.forexfactory.com/adrianoforex i to 2 razy z rzędu kończę temat.