Życie tylko z forexu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
jackub

Re: Życie tylko z forexu

Nieprzeczytany post autor: jackub »

playazzz pisze:Wedlug mnie na forexie w dłuższym terminie zarabiają tylko dwie grupy: brokerzy i szkoleniowcy. Forex to produkt bankowy który trzeba sprzedać, podobnie jak kredyt na mieszkanie we frankach. W obu przypadkach obie grupy uwierzyły że to dla nich korzystne, że idzie na tym zarobić, rzeczywistość okazała sie że zarobiły tylko banki. Równie dobrze można powiedzieć że chodzenie do kasyna to też działalność gospodarcza bo masz plan, system gry, zarządzanie finansami, można dużo zarobić ale też i stracić.

Dla zainteresowanych ciekawy link do poczytania: http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_fraud

Ja skończyłem z forexem, uważam poświęcony czas i pieniądze za stracone ale jestem zadowolony że się już ocknąłem.
Dobrze dla ciebie, ale nie musisz sie oszukiwać aby usprawiedliwić porażkę, nie umiesz tradować i tyle. Pewnie wielu innych rzeczy też nie umiesz a jakoś zyjesz, prawda?

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

jackub pisze:
playazzz pisze:Wedlug mnie na forexie w dłuższym terminie zarabiają tylko dwie grupy: brokerzy i szkoleniowcy. Forex to produkt bankowy który trzeba sprzedać, podobnie jak kredyt na mieszkanie we frankach. W obu przypadkach obie grupy uwierzyły że to dla nich korzystne, że idzie na tym zarobić, rzeczywistość okazała sie że zarobiły tylko banki. Równie dobrze można powiedzieć że chodzenie do kasyna to też działalność gospodarcza bo masz plan, system gry, zarządzanie finansami, można dużo zarobić ale też i stracić.

Dla zainteresowanych ciekawy link do poczytania: http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_fraud

Ja skończyłem z forexem, uważam poświęcony czas i pieniądze za stracone ale jestem zadowolony że się już ocknąłem.
Dobrze dla ciebie, ale nie musisz sie oszukiwać aby usprawiedliwić porażkę, nie umiesz tradować i tyle. Pewnie wielu innych rzeczy też nie umiesz a jakoś zyjesz, prawda?
Trudny rynek więc wielu wydaje się, że się nie da. :D Da się pod warunkiem, że potraktuje się to jako pracę. To nie za bardzo zajęcie doadtkowe, z doskoku. To nie dorabianie do etatu.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

imałem sie wielu rzeczy i wydawalo mi sie ze bede w tym dobry bo to robie ale jednak sie okazalo ze trzeba miec to cos zeby byc dobrym ;) W tradingu jest to samo. Nie kazdy potrafi, nie kazdy jest do tego stworzony.
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

grubaspekula pisze:Trudny rynek więc wielu wydaje się, że się nie da. :D Da się pod warunkiem, że potraktuje się to jako pracę. To nie za bardzo zajęcie doadtkowe, z doskoku. To nie dorabianie do etatu.
Ja mam dokladnie odwrotnie. Im mniej czasu poswiecam na trading tym mam lepsze wyniki :)
30 min dziennie w zupelnosci wystarcza aby sie zapoznac z aktualnym trendem/sentyementem na rynku.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

To dlatego, że masz już potrzebną wiedzę i doświadczenie.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

rucinsky
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rucinsky »

Forex przyciąga chyba właśnie najbardziej tym (na początku) że daje przynajmniej teoretyczną możliwość osiągnięcia finansowej niezależności - w kapciach, w domu, przed laptopem :D

ODPOWIEDZ