ZUS, OFE - uwaga, uwaga, nadchodzi!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

to moze po prostu wydawac mniej jak sie ma mało ?

czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

http://emerytury.onet.pl/agencyjne/prez ... tykul.html
Jak więc temu zaradzić? Kluczem jest większa liczba urodzeń oraz branie pełnej odpowiedzialności za własną przyszłość. Uciekając od płacenia składek, tylko przybliżamy do siebie problem niskiej emerytury.

Pozdro.

PS ŚREDNIA ŻYCIA MĘŻCZYZN W POLSCE TO 68 LAT

na emeryturę idziemy w wieku 65 lat . Stąd pytanie do Szanownego Pana Prezesa : skąd Panu wzięło się , że korzystamy z emerytury ponad 21 lat ?!?!?! Pracując przez 40 lat na emeryturę , straszy się mnie , że przez ostatnie 3 lata mojego życia , jak pójdę na emeryturę , to braknie dla mnie pieniędzy !!!!! LUDZI CO TU JEST W TYM KRAJU GRANE ?? GDZIE JEST PROKURATURA I DLACZEGO NIE ŁAPIE ZŁODZIEJÓW I PRZĘKRĘTASÓW ?To jest jakaś szalona niegospodarność i trwonienie naszych pieniędzy , a może i kradzież ?

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 510#315510

.............. :mrgreen:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Uwaga ,ważne dla forumowiczów pracujących przed 1999 rokiem....

http://emerytury.onet.pl/agencyjne/bez- ... tykul.html

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

OFE bronią nieuczciwych agentów
http://emerytury.onet.pl/prasa/ofe-bron ... tykul.html

Pozdro.

Dodano po 5 minutach:

PS nowe przepisy dla chorych aby dostać rentę chorobową...podnoszą okres składkowy z 5 lat na 35 lat........

Renta po 35 latach pracy. zamiast 5 lat . Rząd szykuje zmiany!!! UWAGA
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /676257710

zz
Maniak
Maniak

......
http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,U ... omosc.html
.....

Pozdro.

Dodano po 10 godzinach 6 minutach:

Znalazłem ciekawą wypowiedż Holenderskiego poseła do PE Barry Madlenera

odnośnie nasze sytuacji...///
dokonał sumarycznej oceny skutków polityki polskich rządów po 1989 r. Skorumpowani polscy politycy (według żródeł prasy zachodniej w parlamencie sprzedadzą ustawę za 1 mln zł) doprowadzili do ogromnego bezrobocia a w efekcie emigracji zarobkowej, większość Polaków którzy zostali w kraju skazali na prace za nędzne pieniądze bez zadnego zabezpieczenia socjalnego (żałosna reforma emerytalna, w której odstąpiono do systemu zdefiniowanego świadczenia na rzecz systemu zdefiniowanej składki, marnie rewaloryzowanej a w częsci kapitałowej nieudolnie zarządzanej) wyprodukuje kolejne miliony nędzarzy. Zresztą nie wiadomo czy Kodeks Pracy w ogóle bedzie odgrywać jakąkolwiek rolę. Przecież pielęgniarki już skazano na pracę na kontraktach, czyli bez żadnego zabezpieczenia socjalnego. Inne grupy zawodowe to też czeka. Przypadek pielęgniarek poparty orzeczeniem TK stanowi precedens, na który powoływać się będą pracodawcy we wszelkich sektorach gospodarki. Pracownicy bedą mieli kontrakty za 1000 zł miesięcznie bez limitu godzinowego, bez prawa do urlopu, wypoczynku weekendowego i bez zabezpieczenia emerytalnego (z 1000 zł nie odłożą na swoje prywatne ubezpieczenie) Ten system zawraca Polskę w okres średniowiecza, co zresztą potwierdził TK utrzymując w mocy przepisy Kodeksu Karnego grożące wiezieniem za ?zbrodnię obrazy majestatu? bowiem przepis ten utożsamia polityka wykonującego funkcje panstwowe premiera lub prezydenta z samym państwem. Takie zwyczaje prawne istniały przed Rewolucją Francuską 1789 r. Tymczasem, korzystający z bezkarności zapewnionej im przez sądy i prorządowe media, przedstawiciele klasy kompradorskiej (świetne określenie nieocenionego Rafała Ziemkiewicza) w zamian za kolonizowanie (wyprzedaż majątku i eksploatację pracowników) swojego kraju, oprócz zysków na osiąganych w Polsce, liczą jeszcze na konfitury rozdawane przez kolonizatorów. Prosze zobaczyć na jakich stanowiskach (nic zresztą nie znaczących merytorycznie lądują przedstawiciele tej klasy).

Do poczytania.....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

@ZZ napisales,ze kluczem do rozwiazania problemow jest zwiekszeniem liczby urodzin. Jak dla mnie to jest totalna bzdura. Wynikaloby z tego, ze trzeba stale zwiekszac populacje na ziemi co jest idiotyzmem. Problem lezy w tym, ze w trakcie systemu emerytalnego ktores pokolenie zostalo "okradzione" i teraz wmawia sie ze nie odkladasz na siebie tylko twoje dzieci na Ciebie itd. Jedyne rozwiazanie to kazdy odklada w zusie ale na siebie, a niestety wydymane pokolenie na tym straci...

zz
Maniak
Maniak

blesS pisze:@ZZ napisales,ze kluczem do rozwiazania problemow jest zwiekszeniem liczby urodzin. Jak dla mnie to jest totalna bzdura
Oczywiście że jest bzdura.Ja niczego takiego nie napisałem.
blesS pisze:roblem lezy w tym, ze w trakcie systemu emerytalnego ktores pokolenie zostalo "okradzione" i teraz wmawia sie ze nie odkladasz na siebie tylko twoje dzieci na Ciebie itd. Jedyne rozwiazanie to kazdy odklada w zusie ale na siebie, a niestety wydymane pokolenie na tym straci..
Dokładnie,zwróć jednak uwagę że jeżeli nie zmienimy tego błędnego koła to pętla się będzie zaciskała.
blesS pisze:kluczem do rozwiazania problemow jest
Kluczem do rozwiązania jest o czym pisałem wielokrotnie
1- przestać się dawać okradać
2-Mocna edukacja finansowa z ECN,ECN bankowy czyli np.Reutersowym, RTFX
3 - wymusić na bankowości usługi na poziomie np. http://www.londoncapitalgroup.com/lcgfx ... forms.html
i bojkotować banki które za tym nie nadążą.....
4-Dostęp do futures na najpłynniejsze rynki świata np. energi,ropy,gazu,żywności itp.
5- Wprowadzić przyjazne rozwiązania podatkowe,jeżeli nasi politycy tego nie potrafią // intelektualnie nie potrafią //
wysłać ich do UK czy SZwajcari niech tylko przepiszą tamte rozwiązania podatkowe ,przetłumaczą...,i wprowadzą u nas....

6- Zatrudniać w instytucjach finansowych jak napisał kolega prawnik traderów z udokumentowaną historią za kilkanaście ostatnich lat (wraz z bessami).
Jestem pewien że to wystarczy.....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

zz pisze:Kluczem do rozwiązania jest o czym pisałem wielokrotnie
1- przestać się dawać okradać
2-Mocna edukacja finansowa z ECN,ECN bankowy czyli np.Reutersowym, RTFX
3 - wymusić na bankowości usługi na poziomie np. http://www.londoncapitalgroup.com/lcgfx ... forms.html
i bojkotować banki które za tym nie nadążą.....
4-Dostęp do futures na najpłynniejsze rynki świata np. energi,ropy,gazu,żywności itp.
5- Wprowadzić przyjazne rozwiązania podatkowe,jeżeli nasi politycy tego nie potrafią // intelektualnie nie potrafią //
wysłać ich do UK czy SZwajcari niech tylko przepiszą tamte rozwiązania podatkowe ,przetłumaczą...,i wprowadzą u nas....

6- Zatrudniać w instytucjach finansowych jak napisał kolega prawnik traderów z udokumentowaną historią za kilkanaście ostatnich lat (wraz z bessami).
Jestem pewien że to wystarczy.....
Teraz mi odpowiedz kto to wszystko jest (byłby, będzie) w stanie przepchać prze parlament, rząd i uprawomocnić.
Nie ma żadnego silnego lobby które choć w części chciałoby zmienić stan obecny,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

zz
Maniak
Maniak

Janek Trader pisze:Nie ma żadnego silnego lobby które choć w części chciałoby zmienić stan obecny,
Janku bankowość // poważna /// na świecie idzie w kierunku tzw. one-stop-shop
Im szybciej te nasze środowiska bankowe to zrozumieją tym lepiej dla nich i dla nas.
Przyjazne rozwiązania podatkowe dodatkowo zwiększą obroty // myślę docelowo // ok 20 000 % do 100 000 %

Jeżeli jeżeli jest prawdą co piszesz że nie ma żadnego silnego lobby które choć w części chciałoby zmienić... to mi brak słów.....

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

Anestezjolog zmarł na dyżurze. Pracował pięć dób
W głubczyckim (woj. opolskie) szpitalu zmarł podczas swojego dyżuru lekarz anestezjolog. Jak wynika z relacji świadków był to piąty z rzędu dyżur mężczyzny

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/op ... omosc.html

Myślę że jak podniosą docelowo wiek emerytalny do 72-74 lat // ku uciesze ZUS i OFE ...// to takie sytuacje będą nas spotykały częściej.

Pozdro.

ODPOWIEDZ